luni, 12 mai 2014

În ultimele zile, trupele ucrainene au trecut la faza activă a operaţiunii speciale împotriva insurgenţilor proruşi, mai ales la Slaviansk şi Kramatorsk, pentru a prelua controlul acestor localităţi înaintea alegerilor prezidenţiale de pe 25 mai.
 
Un elicopter militar ucrainean MI-24 a fost doborât la Slaviansk (est), unde au loc lupte grele între separatiştii proruşi şi forţele de ordine ucrainene, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării. Este al treilea elicopter doborât la Slaviansk în ultimele zile, după ce vineri două aparate MI-24 s-au prăbuşit în urma unui atac cu lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost ucişi şi câţiva au fost răniţi în acele tiruri.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aşa-numitele referendumuri din regiunile Doneţk şi Lugansk din Estul ţării reprezintă o „farsă propagandistică”, inspirată de Rusia, în scopul de a-i înlătura de la putere pe actualii lideri ai ţării, şi nu vor avea niciun efect juridic, a declarat preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov. În replică, administrația de la Kiev a precizat că "respectă voința poporului".


„Această farsă, numită de separatişti şi terorişti drept referendum, nu este nimic mai mult decât o acoperire propagandistică a crimelor, răpirilor, violenţelor şi altor infracţiuni grave”, a afirmat Turcinov, potrivit site-ului Radei Supreme (Parlamentul unicameral ucrainean).

El a insistat că „această farsă propagandistică nu va avea niciun fel de consecinţe juridice, cu excepţia urmăririi penale pentru organizatori”, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Anonim spunea...

Vicepreşedinta firmei, Suzanne Kelly, a declarat pentru ziarul german Zeit Online că "Academi nu este implicată în nicio operaţiune din Ucraina, iar acest lucru nu este planificat nici pe viitor".

În schimb, serviciile secrete germane BND au refuzat să comenteze informaţiile publicate de săptămânal. Nici Guvernul german nu a făcut vreun comentariu.

Aproximativ 400 de mercenari de la o firmă americană operează în Ucraina alături de militarii şi poliţia ucrainene, în operaţiunile împotriva separatiştilor proruşi, scria duminică ziarul german Bild am Sonntag.

Anonim spunea...

”Retorică inflamatoare”, aceasta este părerea Departamentului de Stat american vizavi de comentariile făcute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin la adresa româniloe.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, a comentat declarațiile lui Rogozin: ”Cu siguranţă că nu considerăm că acest gen de retorică inflamatoare este de folos".

Aceasta a spus că era cunoscută vizita acestuia în Republica Moldova, ”zonă în care vom continua să sprijinim negocierea unui acord cuprinzător privind conflictul”, însă nu știe ca SUA să fie implicate în interzicerea accesului lui Rogozin în spațiul aerian românesc, scrie Mediafax.

"La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec", a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Twitter, din Transnistria. Acesta a precizat apoi că la următorul zbor va veni la bordul unui bombardier.