luni, 20 mai 2013

O TARA EUROPEANA CA SI ROMANIA:12 membri ai Parlamentul din Bulgaria au fost agenţi ai securităţii bulgare, informează Novonite.com.
Dezvăluirea este făcută de site-ul Desebg.com, dedicat dosarelor secrete ale fostei securităţi din Bulgaria, arătând că cele patru partide politice care au depăşit pragul de 4% din voturi, şi au obţinut locuri în proaspătul Parlament, au fost spioni cumunişti.
Conform Desebg.com, Partidul Social Bulgar şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi a etnicilor vor avea fiecare câte patru parlamentari ce au avut legături directe cu serviciile secrete comuniste, iar GERB, partidul de dreapta care a câştigat alegerile electorale de săptămâna trecută, va avea trei parlamentari.
Parlamentul bulgar este unicameral şi are un total de 240 de locuri.
O ALTFEL DE TARA EUROPEANA : Miniştrii guvernului britanic nu au reuşit să prezinte măsuri privind scăderea cheltuielilor publice cu 11,5 miliarde lire sterline, solicitate de ministrul finanţelor George Osborne, opţiunile prezentate de ministere totalizând reduceri de numai 2,5 miliarde de lire, potrivit Financial Times, citat de Mediafax. Unii miniştri nu au prezentat nicio măsură de reducere a cheltuielilor pe "lista de minus 10%" cerută de Osborne, care ar fi trebuit prezentată în luna aprilie.
Printre miniştrii consideraţi reticenţi se numără doi conservatori, Philip Hammond de la Apărare şi Owen Paterson, la Mediu, precum şi liberal-democratul Vince Cable, ministrul pentru mediul de afaceri. Osborne se pregăteşte pentru două săptămâni de negocieri dure, însă speră să-şi atingă obiectivul de reducere a cheltuielilor administraţiei cu 11,5 miliarde lire sterline într-un an electoral.  Surse din Trezorerie declară că procesul va fi dur, însă insistă că progresele reuşite până acum de ministere demonstrează că Executivul este pe drumul cel bun.Mai multe surse afirmă că efectul net al măsurilor propuse până în prezent de miniştri ar fi reducerea cu 2,5 miliarde lire a cheltuielilor publice, cu 9 miliarde de lire mai puţin faţă de economiile solicitate de la Finanţe.  Reprezentanţii Trezoreriei au refuzat să confirme cifrele. Surse ministeriale notează că Trezoreria poate refuza cu uşurinţă alocările pentru proiecte de investiţii publice, astfel că deficitul este cu mult mai restrâns decât sugerează estimarea netă.
În spatele uşilor închise se duce, însă, o luptă politică.
Hammond, unul dintre liderii conservatorilor, se afişează drept un promotor neclintit al cheltuielilor pentru apărare. Asemenea lui Paterson, Hammond consideră că Osborne ar trebui să caute reduceri în alte domenii, precum sănătatea sau transferurile sociale.
El consideră că "tăierile" ar afecta "capabilitatea" forţelor armate, deşi ministerul Apărării trebuie să scadă cheltuielile cu numai 5%, iar bugetul destinat echipamentului este protejat.
Aripa democrat-liberală din coaliţia de guvernare afirmă că bugetul transferurilor sociale este de neatins atât timp cât conservatorii nu sunt de acord cu reducerea bonificaţiilor şi subvenţiilor plătite pensionarilor cu o situaţie financiară solidă, inclusiv subvenţii pentru încălzire pe timp de iarnă. Bugetul pentru anul fiscal 2015-2016 reprezintă cel mai dur test de coeziune pentru coaliţia de guvernare din Marea Britanie, în contextul alegerilor generale din mai 2015.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Credibilitatea legislaţiei din zona euro ar avea de suferit dacă flexibilitatea sistemului va fi împinsă până la limită, a arătat Weidmann într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Bild am Sonntag, preluat de CNBC.

"Evoluţiile economice din unele ţări au fost într-adevăr mai slabe decât se estima, iar regulile europene oferă un anumit grad de flexibilitate în astfel de cazuri", a declarat oficialul german, întrebat despre decizia Comisiei Europene de a acorda Franţei, Italiei şi Sloveniei mai mult timp pentru a se încadra în criteriile de stabilitate, îndeosebi reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB.

În urma crizei din 2008-2009, numeroase state UE au înregistrat deficite bugetare cu mult peste limita prevăzută în legislaţia europeană. Având în vedere circumstanţele economice excepţionale, Comisia Europeană a decis să acorde mai mult timp pentru reîncadrare statelor unde derapajul fiscal s-a produs pe fondul încetinirii creşterii economice.

Anonim spunea...

Cabinetul italian a convenit, vineri, să suspende, din luna iunie, plata unui impozit pe proprietăţile rezidenţiale (taxa nepopulară adoptată de către fostul prim-ministru Mario Monti pentru reducerea deficitului bugetar).
Administraţia condusă de premierul Enrico Letta s-a angajat să revizuiască până la data 31 august taxa care priveşte prima locuinţă.
Totodată, guvernul de la Roma a aprobat o finanţare suplimentară de un miliard de euro (1,3 miliarde dolari) pentru lucrătorii incluşi într-un program de disponibilizare temporară cunoscut sub numele de CIG.

Anonim spunea...

Voi, cei care trăiți în țara asta, lăsați orice speranță că veți fi guvernați decent și responsabil, că veți apuca vreodată să trăiți cât de cât de demn, că va exista solidaritate și un loc pentru fiecare, că oamenii pe care îi alegeți vor lucra întâi pentru voi, și apoi pentru ei, că banii voștri vor fi administrați decent și onest. Nu aveți de ce spera, pentru că nimănui nu-i pasă de voi. O spun cu sufletul greu: aici nu mai e de trăit. Faceți pe dracu în patru și plecați, cei care mai puteți. Nu vă uitați înapoi! Nu merită! Nu pierdeți nimic. Mai mult, așa vă puteți salva sufletul. Aici împietrește!