sâmbătă, 4 mai 2013

ISARESCU SI CLICA DE TRADATORI B.N.R. TREBUIE CONDAMNATI LA MOARTE !!!

 Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa de astăzi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an, gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, conform unui comunicat de presă emis de BNR. "În vederea temperării volatilităţii dobânzilor pe piaţa monetară şi bancară, Consiliul de Administraţie al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 3 puncte procentuale de la +/-4 puncte procentuale", se arată în comunicatul BNR.  Astfel, începând din data de 3 mai 2013, rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) va coborî la nivelul de 8,25 la sută pe an de la 9,25 la sută, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 2,25 la sută pe an faţă de 1,25 la sută.....
MASURA ANTICRIZA LA "CEILALTI"(fara un isarescu =geniul din carpati)-- "{La data .... Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, azi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei citat de AFP, relatează Hotnews. Dobânda de refinanţare, care este, teoretic, barometrul creditelor în cele 16 ţări ale zonei euro, staţionează la acest nivel din luna mai 2009. BCE a început să reducă dobânda de politică monetară în luna octombrie 2008, de la 4,25% la nivelul actual de 1%, după ce criza economică a afectat puternic economia zonei euro. ASTA TREBUIA SA FACI SI TU LICHEA ! NU NE AJUTA LEUL PUTERNIC - IATA CE APARE IN PRESA DESPRE francul elvetian : Din presa : Nu mai este rentabil să investeşti în Elveţia.Tot mai multe companii care au afaceri în Elveţia preferă să părăsească această ţară din cauza aprecierii puternice a francului, care are ca efect creşterea cheltuielilor, scriu publicaţiile economice locale....chiar crede bilbiitul asta ca noi nu citim ? La temnita cu tradatorul de tara !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Banca Naţională a României (BNR) a publicat, ieri, un curs de referinţă de 4,3072 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din decembrie 2011.
O rată de schimb inferioară, de 4,2980 lei/euro, a fost publicată de banca centrală pe 29 decembrie 2011.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declarase joi că aprecierea cursului de schimb este remarcabilă, în condiţiile crizei din Cipru şi a problemelor de la sucursala Bank of Cyprus, arătând că nu exclude aprecierea monedei în acelaşi timp cu creşterea exporturilor, aşa cum s-a întâmplat la începutul anilor 2000.
* Cotaţiile, aproape de 4,3 lei/euro, la finalul zilei
Cotaţiile au coborât, la finalul zilei, aproape de 4,3 lei/euro, într-o piaţă cu volume medii de transfer.

Anonim spunea...

Comisia Europeană (CE) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a zonei euro pentru acest an la -0,4%, pe fondul crizei datoriilor de stat şi problemelor din sectorul bancar, iar comisarul european Olli Rehn a vorbit despre o "criză a şomajului", care trebuie combătută prin reforme structurale.