miercuri, 29 mai 2013

Comitetul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a emis, astăzi, o declaraţie privind audierea directorului Christine Lagarde, conform unui comunicat de presa. "Aşa cum am spus înainte, nu ar fi oportun să comentăm asupra unui caz care a fost şi este, în prezent, analizat de justiţia franceză. Cu toate acestea, Comitetul Executiv a fost informat, în special despre rezultatul audierilor Curţii de Justiţie a Republicii în Paris şi şi-a reafirmat încrederea în capacitatea Directorului General de a îndeplini eficient sarcinile", declară Comitetul Executiv al FMI.
 
Ministrii europeni ai Afacerilor Externe au decis luni seara, la Bruxelles, sa ridice embargoul asupra armelor pentru rebelii sirieni, dar nicio tara nu are intentia sa faca astfel de exporturi in urmatoarele doua luni, pentru a nu pune in pericol initiativa de pace ruso-americana, in conditiile in care conflictul face ravagii pe teren, scrie AFP.
"UE a decis sa puna capat embargoului asupra armelor pentru opozitia siriana si sa mentina celelalte sanctiuni impotriva regimului sirian", a anuntat ministrul britanic William Hague, la capatul unei reuniuni maraton.  Aceasta decizie nu va schimba in realitate nimic pentru rebeli, care se confrunta cu ofensiva armatei siriene, in special in jurul orasului strategic Qousseir (centrul tarii).
Cele 27 de tari membre "s-au angajat sa se abtina de la exporturi de arme la acest stadiu si, in functie de cauza, sa aplice un anumit numar de criterii stricte pentru eventuale furnizari de arme", a explicat ministrul luxemburghez Jean Asselborn.
"Este o ridicare teoretica a embargoului. Concret, nu vor exista decizii de livrari de arme inainte de minim 1 august", a precizat un inalt oficial francez, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Comisia Europeana "nu dicteaza" Frantei ce are de facut, a reactionat presedintele Francois Hollande, dupa ce executivul european a cerut Parisului sa demareze reforme structurale in acest an, relateaza AFP.

"Comisia nu ne dicteaza ce avem de facut. Ea a spus simplu ca Franta trebuie sa-si restabileasa conturile publice", a spus seful statului, in marja unei depasari la Rodez.

"In ceea ce priveste reformele structurale, in special reforma pensiilor, noi si doar noi spunem care este calea buna pentru atingerea acestui obiectiv", a subliniat presedintele, adoptand un ton neobisnuit de ferm in privinta Bruxellesului.

Comisia Europeana a cerut miercuri Frantei sa faca reforme, in special in ceea ce priveste pensionarea si piata muncii, in schimbul prelungirii cu doi ani a intervalului de timp pentru reducerea deficitului sub pragul de 3%.

Francois Hollande a subliniat ca "deja a facut" propuneri de reformare a sistemului de pensii si ca acest lucru va fi realizat in virtutea "dreptatii, a responsabilitatii".

Cu putin timp inainte, premierul francez Jean-Marc Ayrault declarase: "Daca ma gandesc la reforma pensiilor, nu este pentru ca mi-o cere Bruxellesul, ci pentr ca stim ca este necesar sa salvam sistemul nostru".

bnr spunea...

Legea Referendumului a fost adoptată, astăzi, de Camera Deputaţilor, informează sursele de presă.
Proiectul de lege, care a fost promovat de partidele din USL, prevede un Cvorum de participare la Referendum de 30% şi de validare de 25%.
Legea se va aplica pentru toate tipurile de Referendum.
PDL, PPDD şi UDMR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională (CC).
Plenul a mai adoptat şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 şi proiectul de Lege privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale, conform unui comunicat de presă.