miercuri, 27 iunie 2012

Retrogradarea BRD reflectă deteriorarea mediului operaţional din România

 Agenţia de evaluare financiară "Moody's" a scăzut ratingul depozitelor pe termen lung şi scurt, în moneda naţională, ale BRD, la "Baa3/Prime-3" de la "Baa2/Prime-2", perspectiva fiind negativă, potrivit unui comunicat al agenţiei.
Ratingul privind stabilitatea financiară individuală a coborât la "D-/ba3" de la "D/ba2", cu perspectivă negativă, iar cel pentru depozitele pe termen scurt şi lung, în valută, a fost confirmat la "Baa3/Prime-3", cu perspectivă negativă pentru depozitele pe termen lung.... Retrogradarea BRD reflectă deteriorarea mediului operaţional din România şi creşterea rapidă a creditelor neperformante, contrabalansată de angajamentul băncii mamă Societe Generale faţă de piaţa locală..... Decizia "Moody's" vine ca urmare a retrogradării Societe Generale.
SPANIA --- Peste 12 dintre bancile spaniole au fost mutate in categoria nerecomandata pentru investitii pe termen lung, supranumita "junk", potrivit unui comunciat al Moody's, citat de Bloomberg.  Sase institutii de credit din Spania au fost retrogradate cu patru trepte, 10 cu trei niveluri, iar restul cu doua sau o treapta.  "In Spania exista o combinatie intre gradul semnificativ de indatorare a statului si prabusirea pietei imobiliare. Astfel, presiunea asupra bancilor spaniole este dublata", comenteaza pentru Bloomberg un analist american.  Moody's a coborat pe 13 iunie ratingul Spaniei cu trei trepte,din cauza datoriei de stat ridicate, situatiei economice dificile si accesului limitat la pietele de capital. Noul calificativ primit de Spania este "Baa3", cel mai slab din categoria "investment grade" a activelor recomandate pentru investitii pe termen lung.  Totodata, ratingul Spaniei ramane sub evaluare in vederea unei noi retrogradari, dupa ce statul a solicitat o linie de finantare de 100 miliarde euro de la UE pentru recapitalizarea bancilor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

0:04 Hannes Swoboda despre Traian Basescu: Rolul presedintelui tarii este sa uneasca oamenii, nu sa-i dezbine


Acum o zi Compania care va construi autostrada Romania-Bulgaria-Turcia va deveni operationala in octombrie


Acum o zi Reuters: Romanii si-au pierdut increderea in politicienii preocupati mai mult de certuri decat de problemele tarii


Acum o zi Cu atributiile reduse, Curtea Constitutionala a devenit arbitru pe scena politica romaneasca. Judecatorii CCR analizeaza conflictul Traian Basescu-Victor Ponta si legea votului uninominal


Acum o zi Victor Ponta: In timp ce toata Europa e in criza, noi suntem blocati de un presedinte care nu accepta, cum nu a acceptat nici altul in 1989, sa cedeze puterea


Acum o zi Solutia mea la testul de gramatica din EN 2012 - nici subiectiva, nici predicativa, ci atributiva


Acum o zi News Corporation ia in considerare scindarea intr-o divizie editoriala si una de entertainment


Acum o zi CNA amendeaza mai multe posturi pentru derapaje in ultima faza a campaniei electorale. Antena 3 riposteaza, CNA rezista: au fost "dezechilibre constante"


Acum o zi Consecintele grele ale insolventei Hidroelectrica – nimic nu va mai fi la fel de acum incolo


Acum o zi UPDATE Adrian Nastase a ajuns la Spitalul Penitenciar Rahova/ Mai multi oameni au scandat impotriva fostului premier in fata spitalului

Anonim spunea...

Purtătorul de cuvânt al Cancelariei Steffen Seibert nu a dorit să comenteze.

Merkel a refuzat deja în mai multe rânduri crearea acestui instrument de punere în comun a datoriei de către europeni. Pe de altă parte, premierul francez Jean-Marc Ayrault a fost nevoit să recunoască, într-un interviu recent pentru săptămânalul german Die Zeit, că un asemenea sistem "necesită o mai mare integrare politică (...), iar acest lucru va necesita, fără îndoială, mai mulţi ani".

Cancelarul german a apreciat că aceste euroobligaţiuni sunt "contrare Constituiţiei" germane.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care liderii europeni se întâlnesc joi şi vineri în cadrul unui summit crucial la Bruxelles. Merkel urmează să ia cina, miercuri seara, la Paris, cu noul preşedinte francez François Hollande, pentru a încerca să aplaneze unele dificultăţi înainte de reuniuniunea Consiliului

Anonim spunea...

Speculaţiile asupra unei posibile demisii a lui Monti în cazul unui fiasco la Bruxelles au crescut semnificativ în mass-media italiană. Oficialii italieni sunt extrem de îngrijoraţi faţă de reacţia pieţelor în cazul în care negocierile de la Bruxelles vor eşua, Monti considerând că summitul se îndreaptă către o „incertitudine totală”.

Italia a fost nevoită, ieri, să plătească dobânzi de 4,71% pentru obligaţiuni cu scadenţa la doi ani, cel mai ridicat nivel din decembrie, şi va avea o licitaţie dificilă, joi, când va încerca să vândă obligaţiuni cu scadenţa la 5 şi 10 ani în valoare de 5,5 miliarde de euro.

Anonim spunea...

Ministrul adjunct al Marinei comerciale din Grecia, Giorgos Vernicos, a demisionat marţi, 26 iunie, din guvern din cauza participării sale la o societate offshore, demisie ce survine la mai puţin de-o săptămână după ce-şi preluase funcţia, informează agenţiile AFP, AP şi ANA.

Într-un comunicat oficial se precizează că premierul grec, conservatorul Antonis Samaras, a acceptat demisia lui Vernicos, armator, considerat un apropiat al Mişcării Socialiste Panelene /PASOK/, care face parte din guvernul de uniune naţională.

Guvernul a fost interpelat de principalul partid de opoziţie, Syriza /stânga radicală/, în legătură cu cazul Vernicos, cerând implicit plecarea lui din funcţie.

Abia format, guvern grec s-a confruntat cu problemele de sănătate ale premierului Samaras, operat de urgenţă la un ochi, apoi cu cele ale ministrului de finanţe Vasilis Rapanos, care a fost spitalizat de urgenţă la sfârşitul săptămânii trecute. În cele din urmă, Rapanos a fost înlocuit în funcţie marţi cu Yannis Stournaras.