luni, 11 iunie 2012

"Europa a fost la inaltimea circumstantelor"...hahahahaha!!!!!

O FARSA DE PROST GUST - "Ieri, credibilitatea euro a avut de castigat, viitorul sau, Uniunea Europeana", dupa decizia Eurogrup de a acorda un imprumut Spaniei pentru bancile sale, in valoare maxima de 100 miliarde euro. La capatul unei "saptamani foarte intense", "Europa a fost la inaltimea circumstantelor", a declarat premierul spaniol ,(NR> CONSIDERIND POPULATIA EUROPEI CA FIIND O ADUNATURA DE OLIGOFRENI), refuzand sa vorbeasca despre "salvare", asa cum a facut-o cvasi-totalitatea presei spaniole, duminica.
"Nu vreau sa intru intr-o dezbatere asupra termenilor", "nu are niciun sens": "Europa va pune la dispozitia entitatilor financiare care au nevoie o linie de credit pe care vor trebui sa o ramburseze", a explicat Rajoy.
Intrebat daca au existat presiuni", primul ministru a raspuns: "Nimeni nu a facut presiuni asupra mea, nu stiu daca ar trebui sa spun asta, dar eu sunt cel care a facut presiuni pentru ca doream o linie de credit pentru rezolvarea unei probleme importante pe care o aveam aici".
Si totusi, oficial, tara a oferit asigurari, aproape pana la capat, ca nu este nevoie de o asistenta externa. In urma cu mai putin de doua saptamani, Mariano Rajoy spusese: "Nu va exista nicio salvare" externa a sectorului bancar. Duminica, premierul a insistat asupra importantei reformelor promovate de echipa pe care o conduce, incepand cu luna decembrie 2011: "daca nu am fi facut ce am facut in ultimele cinci luni, ceea ce s-ar fi intamplat ieri ar fi fost o interventie pentru salvarea Spaniei"....IN FAPT, SPANIA ESTE IN FALIMENT TOTAL!!!!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, a anuntat sambata la Madrid ca Spania intentioneaza ca ceara finantare europeana pentru sistemul bancar.



Spania a devenit al patrulea membru al zonei euro care a cerut un ajutor financiar extern de la declansarea crizei datoriilor suverane in urma cu doi ani, transmite Bloomberg.



Imprumutul european va fi furnizat prin intermediul Fondului spaniol pentru Restructurarea Bancilor, astfel ca responsabilitatea rambursarii va reveni guvernului de la Madrid.



Fondurile destinate sectorului bancar nu sunt conditionate de noi masuri de austeritate, aplicate deja autoritatile de la Madrid, potrivit Eurogroup.



Premierul Mariano Rajoy a fost nevoit, la numai sapte luni dupa castigarea alegerilor, sa renunte la incercarea de a recapitaliza bancile fara sprijin extern.



Seful guvernului spaniol a declarat, pe de alta parte, ca el este cel care a facut presiuni asupra partenerilor europeni pentru obtinerea unui ajutor financiar destinat sectorului bancar, si nu invers, cum s-a vehiculat in presa.



"Nimeni nu a facut presiuni asupra mea, nu stiu daca trebuie sa spun acest lucru, dar eu am fost cel care a facut presiuni, pentru ca am dorit o linie de credit necesara rezolvarii unei probleme importante", a spus premierul spaniol, desi, oficial, Spania a sustinut ca nu are nevoie de asistenta externa.



Spania a facut cel putin patru incercari de reformare a bancilor, de la prabusirea pietei imobiliare in 2008, care au inclus inasprirea prevederilor referitoare la provizioane si incurajarea fuziunilor. FMI va supraveghea restructurarea bancilor din Spania, dar nu va contribui cu fonduri.



Liderii din zona euro nu au precizat daca fondurile vor proveni de la Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara (EFSF), de 440 miliarde de euro, sau de la Mecanismul European de Stabilitate, de 500 miliarde de euro, care va intra in vigoare luna viitoare. Un oficial european a spus ca finantarea ar putea proveni de la ambele instrumente.



Credibilitatea guvernului spaniol a fost afectata luna trecuta de Bankia, a patra mare banca din Spania, care a cerut un ajutor financiar de stat de pana la 23,5 miliarde de euro.



Ajutorul european va proteja Spania, a patra mare economie din zona euro, in cazul in care alegerile din Grecia, programate pe 17 iunie, vor provoca o noua runda de turbulente pe pietele financiare.



Liderii europeni nu au reusit sa tina sub control criza datoriilor declansata in Grecia la sfarsitul lui 2009. Grecia, Irlanda si Portugalia beneficiaza deja de fonduri de salvare cumulate in valoare de 386 miliarde de euro, din partea UE si FMI.

Anonim spunea...

"Acest ajutor financiar va fi dirijat catre (fonduri publice spaniole de ajutor ale sectoarelor) Frob, iar Frob va injecta acesti bani in bancile care vor cere", a declarat ministrul in timpul unei confernte de presa, fara a specifica valoarea acestui impurmut, mentionand insa ca nu exista conditii de reforme economice "in afara de sectorul financiar, conditiile vor fi impuse bancilor, nu societatii spaniole".




"Acest lucru nu are nimic de a face cu o salvare", a precizat ministrul, mentionand ca ajutorul va fi dirijat catre "30 la suta (dintre banci) care sunt in dificultate", si identificate prin raportul FMI facut public vineri.



Raportul a indicat nevoi ale bancilor spaniole estimate la aproximativ 40 de miliarde de euro, dar valoarea ajutorului ar putea ajunge "la aproximativ 100 de miliarde", conform unei surse guvernamentale europene.



Madridul asteapta rezultatele auditelor din partea germanilor de la Roland Berger, si americanilor de la Oliver Wyman, pentru a isi formula cererea de ajutor, rapoarte care vor fi primite cel tarziu pe 21 iunie de catre Guvern.



Acest ajutor va fi considerat ca "indatorare publica" spaniola, care va creste astfel, "si va trebui neaparat rambursat", a declarat Luis de Guindos.



Intr-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Volker Kauder, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, isi exprima convingerea ca Spania va solicita asistenta financiara europeana pentru sistemul bancar.

Anonim spunea...

Euro va incepe sa se dezintegreze, in a doua jumatate a anului





La randul sau, Jean-Claude Juncker a solicitat, sambata, o solutie urgenta pentru sistemul bancar spaniol, in contextul in care ministrii Finantelor din zona euro s-au reunit de urgenta pentru a discuta despre situatia Spaniei.




"Va trebui sa se gaseasca rapid o solutie", a declarat Jean-Claude Juncker, seful Eurogrup, explicand ca problemele Spaniei nu se compara cu cele ale Greciei, dat fiind ca se limiteaza la sistemul bancar.




In opinia lui Felix Zulauf, managerul unui fond de hedging elvetian, zona euro a inceput deja “sa se descompuna”, iar problemele care se acutizeaza din Grecia si Spania vor duce la dezintegrare.



“Euro a fost construit gresit de la inceput. Ma astept ca dezintegrarea zonei euro sa inceapa in a doua jumatate a anului, ceea ce va arunca intreaga lume financiara in haos. Evenimentele majore ale anului 2013 vor fi disparitia euro si slabirea Chinei, ca urmare a spargerii balonului imobiliar”, a spus Felix Zulauf.



Oficiali europeni au declarat pentru Reuters ca Spania ar urma sa solicite zilele acestea asistenta Uniunii Europene pentru recapitalizarea sistemului bancar. Spania ar deveni astfel a patra tara - dupa Grecia, Irlanda si Portugalia - care solicita asistenta externa de la izbucnirea crizei din Europa.

Anonim spunea...

Spania accepta un ajutor pentru banci inainte de a infrunta presiunea pietelor


7:04 Luni incepe Bacul. Elevii sustin incepand cu ora 12:00 prima proba a examenului


6:17 USL contesta numaratoarea voturilor in mai multe sectii din Cluj-Napoca pentru securizarea voturilor


4:19 Business Report: Comisia Europeana preseaza Grecia sa inchida anumite banci; Blocajul de la Rosia Montana provoaca haos pe burse; Ce mai construiesc chinezii: aeroport comercial la cea mai mare altitudine din lume; Numarul IMM-urilor care apeleaza la creditare s-a redus puternic; Skoda Rapid - primele imagini oficiale


3:36 VIDEO Cum a sarbatorit Sorin Oprescu castigarea unui nou mandat la primaria Capitalei


3:30 Victor Ponta si Liviu Dragnea anunta ca Primaria Ploiesti este castigata de USL


3:27 Subiectele Zilei: Sorin Oprescu a admis ca a fost vot politic: "Sigur ca are si o componenta de vot negativ"; Cum si-a pierdut UDMR electoratul dintr-o comunitate 90% maghiara; Romania, codasa Europei la cheltuieli pentru sanatate; Alegerile: o sarbatoare o data la patru ani; Savantul care si-a imaginat internetul inca din 1934


3:22 Liviu Dragnea: USL a castigat aproape sigur 33 de consilii judetene si 28 de primarii resedinta de judet


3:16 Dan Diaconescu sustine ca PP-DD are 21% la nivel national si nu 7%


3:06 Liviu Dragnea: Roberta Anastase a blocat sectiile locale din judetul Prahova cu fortele de ordine / Roberta Anastase: Sunt aberatii. Domnul Dragnea a consumat ceva inainte de aceasta declaratie