sâmbătă, 23 iunie 2012

BURSA 22.06.2012 --- Moody's a retrogradat ratingurile a 15 dintre cele mai mari bănci ale lumii, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse şi HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pieţelor de capital, relatează sursele de presă. Agenţia de rating a anunţat decizia noaptea trecută, după închiderea şedinţei bursiere de la New York, iar rezultatele evaluării începute în februarie sunt mult mai puţin negative decât se aşteptau pieţele. Costul credit-default swap pe datoriile Morgan Stanley a scăzut, iar acţiunile băncii au crescut cu 4,6% în sesiunea de seară de la New York, după ce Moody's a coborât ratingul băncii cu două trepte, deşi avertizase că ar putea retrograda instituţia cu trei niveluri, potrivit Bloomberg. Credit-default swap-urile au scăzut şi pentru Bank of America şi Goldman Sachs, de asemenea retrogradate de Moody's.  Niciunul dintre cele 15 ratinguri nu a fost coborât mai mult decât estima Moody's în februarie, când a început evaluarea. Ratingul Goldman Sachs a ajuns astfel la "A3", cel mai redus nivel din istoria băncii, iar Bank of America şi Citigroup se află în categoria investiţiilor cu caracter speculativ...

ROMA - Angela Merkel a respins in repetate randuri masuri care ar pune presiuni suplimentare asupra datoriei comune. Cu toate acestea, liderii europeni cauta solutii de incurajare a cresterii economice considerate o modalitatea de iesire din criza datoriilor suverane, ajunsa deja in al treilea an. Liderii UE incearca sa creioneze un plan de salvare a uniunii monetare in timp pentru Summitul de la Bruxelles din 28-29 iunie, al patrulea din acest an organizat in contextul acutizarii problemelor bancare din Spania si a dminuarii increderii investitorilor din uniune.

Sa clarificam: Merkel i-a chemat la raport sa le comunice decizia celui de-al IV Reich pe cei care au intrat deja sub cizma germana...cam asa stau luctrurile ...in curind, lagare de munca si miscari in masa de populatie astfel incit sa nu mai existe identitate nationala si Germania sa-i indeplineasca visul si dorinta lui hitler. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Germania, Franţa, Italia şi Spania, cele mai mari patru economii UE, au convenit vineri să coopereze în privinţa unui plan de susţinere a creşterii economice cu până la 130 de miliarde de euro, 1% din PIB al zonei euro.

Anonim spunea...

:32 ALAN TURING si moartea sa suspecta

09:12 Spania - Franţa, de la ora 21:45. Xavi vs Ribery

08:58 OFICIAL: Avionul de vânătoare turc dat dispărut a fost doborât de ...

08:17 ADRIAN NASTASE S-A IMPUSCAT. Macovei cere demisia ministrului Ioan Rus ...

08:16 Germania - Grecia, 4-2, scor final. Victorie fără emoţii pentru echipa ...

08:14 ADRIAN NASTASE S-A IMPUSCAT. TESTAMENTUL POLITIC al fostului premier "ar ...

22 iun Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă a fost repornită

22 iun MOTIV DE RĂZBOI? Un avion de luptă turcesc s-a prăbuşit în apropierea ...

22 iun Sergiu Andon către Sulfina Barbu: V-ar fi convenit ca preşedintele să vă ...

22 iun Şeful interimar al TVR: La tvrinfo.ro am constatat "o autonomie ...

Anonim spunea...

Moody's a retrogradat ratingurile a 15 dintre cele mai mari bănci ale lumii, inclusiv Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Credit Suisse şi HSBC, din cauza riscurilor generate de volatilitatea pieţelor de capital, însă instituţiile de credit şi investitorii s-au grăbit să desconsidere mişcarea, scrie Mediafax.

Agenţia de rating a anunţat decizia joi noaptea, după închiderea şedinţei bursiere de la New York, iar rezultatele evaluării începute în februarie sunt mult mai puţin negative decât se aşteptau pieţele.

Acţiunile băncilor şi costurile de asigurare a datoriilor faţă de neplată, aşa-numitele contracte credit-default swap, au fost sub presiune în ultimele luni în aşteptarea unei catastrofe după încheierea evaluărilor efectuate de către Moody's, însă pieţele au răsuflat uşurate după deciziile de rating anunţate joi.

Costul credit-default swap pe datoriile Morgan Stanley a scăzut, iar acţiunile băncii au crescut cu 4,6% în sesiunea de seară de la New York, după ce Moody's a coborât ratingul băncii cu două trepte, deşi avertizase că ar putea retrograda instituţia cu trei niveluri, potrivit Bloomberg.

Credit-default swap-urile au scăzut şi pentru Bank of America şi Goldman Sachs, de asemenea retrogradate de Moody's.

Niciunul dintre cele 15 ratinguri nu a fost coborât mai mult decât estima Moody's în februarie, când a început evaluarea.