sâmbătă, 16 iunie 2012

Asociatia Magistratilor din Romania a trimis doua adrese la CSM si la Presedintia Romaniei, prin care solicita celor doua institutii sa faca public, pentru perioada 1991 - prezent, numarul procurorilor transferati in functii de judecator, fara ca pentru acestia sa se emita decret prezidential de numire in functia de judecator. In opinia AMR, acest mod de lucru este fundamnetal gresit pe motiv ca Persoanele care, fiind numite de Presedintele Romaniei in functia de procuror si ulterior 'se transfera' ca judecatori, fara a mai fi numiti de seful statului in aceasta din urma calitate, nu sunt inamovibili si deci nu isi pot exercita in mod legal atributiile!” Adresele AMR survin scandalurilor publice din jurul unor dosare penale de rasunet, in care au fost depistati judecatori fara decret prezidential de numire in functie (in fapt fosti procurori transferati de CSM) si care nu au depus juramantul de judecator cerut de lege, lipsa juramantului stand sub sanctiunea nulitatii absolute a tuturor hotararilor emise. Publicam in continuare cele doua adrese ale AMR, care constituie un semnal serios de alarma la adresa regimului Traian Basescu, care a impanzit instantele cu judecatori transferati via CSM din functii de procurori.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Atena: Doi români arestați, după ce au golit de bani mai multe aparate de emis bilete de tramvai23:57
Campionatul European de fotbal: Suedia - Anglia, 2-323:56
Suceava: Un camion încărcat cu ciment s-a răsturnat. O persoană a fost rănită23:43
Radu Banciu, despre scandalul TVR - Dolce Sport: O mare miștocăreală, o țară de rahat 23:39
Cinci oameni, aruncați de pe o motocicletă în urma unui accident rutier. Toți au supraviețuit (VIDEO EXPLICIT)23:15
Femeie răpită, bătută și sechestrată, adusă în stare gravă la spital. Fiul ei îl acuză pe primar pentru atac22:41
Târgu - Jiu: Un elev a fost prins de jandarmi în timp ce cerea taxă de protecție22:30
Campionatele Europene: Simona Gherman a câștigat medalia de aur la scrimă, după ce a învins-o pe Anca Măroiu22:15
Moody’s a retrogradat ratingul Nokia în categoria junk, la nivelul Ba122:01
Campionatul European de fotbal: Franța - Ucraina, 2-021:54

Anonim spunea...

UPDATE. RĂZBOI MEDIA. TVR a rupt contractul cu Dolce Sport, Europeanul va fi urmărit doar la televiziunea națională
17:39 - 0 comentarii
Norvegia a ridicat restricţiile pe piaţa muncii pentru români
16:49 - 0 comentarii
Străinii care stau ilegal în ţara noastră, depistaţi mai uşor
15:11 - 0 comentarii
A murit compozitorul Dumitru Capoianu

Anonim spunea...

Sunday's Greek election is a choice between staying in the euro and going back to the drachma, the leader of the centre-right New Democracy party has told a final campaign rally in Athens.

The general election, the second in six weeks, is seen as crucial to Greece's future in the eurozone.

New Democracy broadly accepts the EU/IMF bailout of debt-laden Greece but wants changes to the terms.

Main opponents Syriza reject the terms of the bailout but back the euro.

Syriza surged into second place on 6 May, in an election that produced an inconclusive result, with no party or coalition able to form a government.

Unofficial opinion polls suggest a fall in support for anti-bailout parties.

Under Greek election law, official opinion polls are banned in the two weeks before the election.

Continue reading the main story

Start Quote
We will exit the crisis; we will not exit the euro”
End Quote
Antonis Samaras
New Democracy leader

Tough austerity measures were attached to the two international bailouts awarded to Greece, an initial package worth 110bn euros (£89bn; $138bn) in 2010, then a follow-up last year worth 130bn euros

Anonim spunea...

În Grecia vor avea loc, mâine, alegeri legislative, ca urmare a faptului că scrutinul din 6 mai a avut un rezultat neconcludent, care nu a permis formarea unui guvern. Rezultatul alegerilor programate pentru mâine ar putea decide soarta ţării, respectiv viitorul uniunii monetare europene, din care aceasta face parte.
Aproape 10 milioane de greci îşi vor exprima votul pentru a doua oară în ultimele şase săptămâni. În cazul în care nici de această dată alegerile nu vor avea un rezultat concludent, Constituţia elenă permite organizarea unui al treilea scrutin.
Totuşi, analiştii politici sunt de părere că scrutinul din 17 iunie va aduce un rezultat şi va stabili, practic, dacă Grecia - aflată în al cincilea an de recesiune -, va accepta în continuare măsurile de austeritate care să-i permită să rămână în zona euro, ori va respinge condiţiile pachetului de salvare. Liderii mondiali au declarat că preferă ca acest...

Anonim spunea...

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat, ieri, decretul pentru crearea unei comisii pentru dezvoltarea strategică a industriei petrolului şi gazelor, şi protecţie ecologică, anunţă RIA Novosti.
Comisia prezidenţială va fi condusă de Vladimir Putin, iar secretarul executiv va fi Igor Secin, directorul executiv al companiei petroliere de stat "Rosneft", cel mai mare producător de profil din Rusia. Anterior, Secin a fost vicepremier, responsabil cu sectorul energetic.
Detalii privind alcătuirea comisiei prezidenţiale şi mandatul acesteia nu au fost furnizate.

Anonim spunea...

Preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidman, a declarat, astăzi, că nu se pune problema relaxării condiţiilor de ajutorare a Greciei şi aceasta ar fi o strategie periculoasă, conform surselor de presă. Acesta nu a eliminat din discuţie posibilitatea ieşirii statului elen din Zona Euro, relatează AFP.
"Grecia a avut parte de mai mult ajutor faţă de alte ţări. Relaxarea acestui program nu mai poate fi o opţiune", a declarat Weidmann, pentru cotidianul El Pais, cu două zile înainte de alegerile importante care vor avea loc pe 17 iunie.
Jens Weidmann a afirmat că preferă ca Grecia să rămână în zona euro, însă a refuzat să speculeze cu privire la acest subiect.
Dacă Grecia va decide să iasă, "repercusiunile unei asemenea decizii ar fi cu siguranţă foarte rele pentru Grecia, care nu ar mai putea importa din alte ţări", a avertizat acesta.