miercuri, 15 februarie 2012

Bucurestiul ...sub zapada - pe strazile adiacente marilor Bulevarde, nu putem merge nici pe jos - cu masina, nici vorba !!!

VOI POSTA ACEST PARAGRAF PINA ROMANII VOR LUA AMINTE CA FONDURILE EUROPENE NU EXISTA DECIT DECLARATIV ---- Bugetul Uniunii Europene are o "lipsa" de 11 miliarde de euro datorata cererii de fonduri structurale, care a fost mai mare decât s-a prevăzut, afirmă comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Financial Times Deutschland. UE a primit la sfârşitul lui 2011 facturi de 15 miliarde de euro pentru fonduri structurale, dar nu a putut onora decât o parte din acestea, a menţionat comisarul în interviul citat de AFP şi Bloomberg. Potrivit lui Lewandowski, responsabile de această situaţie se fac statele membre, pentru că au majorat bugetul pe 2012 cu doar 1,86% în comparaţie cu anul precedent, deci mai puţin decât rata inflaţiei. “Eu avertizasem că vor fi probleme”, a adăugat comisarul european. Remarcile lui Lewandowski survin în contextul în care europenii discută despre mijloacele de relansare a creşterii şi de îmbunătăţire a competitivităţii în Europa, una din măsurile cel mai des evocate fiind o mai bună alocare a fondurilor şi ajutoarelor europene.
(Sursa: Capital.ro)Capitala României se află pe locul 32 din 200 în funcţie de creşterea economică înregistrată în 2011, conform raportului “Global MetroMonitor 2011: Volatility, Growth, and Recovery”. Bucureştiul este unul dintre oraşele care a crescut cel mai mult în ceea ce priveşte veniturile şi ocuparea forţei de muncă, conform raportului care categorizează 200 dintre cele mai mari oraşe (arii metropolitane) ale lumii. Capitala a urcat de pe poziţia 196 în perioada 2009-2010 pe locul 32 anul trecut, revenindu-şi mult mai rapid decât alte oraşe din criza economică. Alte capitale care au cunoscut o creştere similară sunt Praga şi Varşovia. Bucurestiul a ocupat în perioada 1993-2007 locul 52, iar în perioada 2007-2010 poziţia 144 cu venituri pe minus (-5,6%). În perioada 2010-2011 veniturile în Bucureşti au crescut cu un procent, iar numărul de angajaţi cu 4%. În raport se mai precizează că 90% dintre oraşele cu cea mai rapidă creştere economică sunt situate în afara Americii de Nord şi a Europei de Vest.



3 comentarii:

Anonim spunea...

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) şi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea anunţa, miercuri, o "posibilă situaţie de urgenţă" legată de inundaţii, a declarat marţi seară ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Anonim spunea...

Un număr de 12 state UE, între care Marea Britanie, Italia şi Franţa, prezintă vulnerabilităţi puternice care subminează creşterea economică şi trebuie remediate, potrivit unui raport publicat, marţi, de Comisia Europeană (CE).

Anonim spunea...

Uniunea Europeana (UE) a intocmit o ‚lista neagra’ a celor mai vulnerabile tari din spatiul comunitar. Aceste tari trebuie sa adopte rapid masuri de austeritate pentru a nu ajunge in situatia Greciei.

Pe aceasta lista figureaza tari precum Italia, Spania, Cipru si Ungaria. Romania nu este pe aceasta lista.

De asemenea, UE are si o lista gri, a tarilor aflate sub observatie, acestea fiind Franta, Belgia, Marea Britanie, Slovenia si Bulgaria, informeaza publicatia italiana Corriere della Sera.

Aceasta citeaza un document ce urmeaza sa fie perzentat astaz de Olli Rehn, comisarul european pentru Afaceri Monetare. Tara nu se afla nici pe aceasta lista.