vineri, 10 februarie 2012

Economia Uniunii Monetare se va redresa gradual pe parcursul lui 2012.

MARIO DRAGHI B.C.E. - "Indicatorii disponibili confirmă unele semne preliminare de stabilizare, la un nivel redus, a activităţii economice", a afirmat Mario Draghi, după şedinţa consiliului guvernatorilor privind dobânda cheie. În opinia sa, economia uniunii monetare se va redresa gradual pe parcursul lui 2012. BCE a decis să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, aşa cum anticipau analiştii. Dobânda Euribor pe termen de trei luni, principalul indicator al operaţiunilor de creditare pe piaţa interbancară din Europa, a scăzut ieri feb. 09.2012 pentru a 36-a zi consecutiv, înregistrând astfel cea mai lungă perioadă de declin din ultimii doi ani şi jumătate. Scăderea este determinată de nivelul foarte ridicat al lichiditatilor din sistemul bancar. Rata Euribor la trei luni a coborât cu 0,007 puncte procentuale, la 1,070%, conform Federaţiei Bancare din Europa, nivelul fiind cel mai redus palier din ianuarie 2011 si până în prezent. Dobânda Euribor a scăzut în fiecare zi după ce Banca Centrală Europeană a decis, în decembrie 2011, să acorde credite pe trei ani în valoare de 489 miliarde de euro. Amintim că băncile comerciale au constituit depozite overnight record la BCE, în luna ianuarie: 528 miliarde euro în total. Curent, aceste depozite se situează la 495 miliarde euro, o suma de proportii.


Basescu minte ...mitul "fondurilor Europene" , este chiar un "MIT"...





Bugetul Uniunii Europene are o "lipsa" de 11 miliarde de euro datorata cererii de fonduri structurale, care a fost mai mare decât s-a prevăzut, afirmă comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Financial Times Deutschland.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Președintele se dovedește complet dezinteresat de soarta oamenilor înzăpeziți de mai bine de o săptămână, preferând să se relaxeze la munte. Traian Băsescu şi soţia sa se află de vineri seară la vila de protocol din Predeal, unde ar urma să rămână până duminică dimineaţă. Băsescu s-a cazat la vila de protocol, unde a mers şi de Revelion.
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a mers sâmbătă și în județul Buzău după ce a fost în Vrancea. În județul Buzău, mii de oameni sunt în continuare în nămeți, dar Ungureanu e nemulțumit că aceștia nu participă la deszăpezire, în condițiile în care unii nu pot ieși nici din case. "Este inadmisibil ca militarii să dezăpezească şi cetăţenii să stea la căldură. În asemenea situaţii nu ne văicărim. Nu putem plăti lenea la nesfârșit", a spus premierul.