miercuri, 1 februarie 2012

Trezoreria si-a acoperit deficitul nominal estimat pentru acest an, de 11,2 miliarde lei

Trezoreria si-a acoperit deficitul nominal estimat pentru acest an, de 11,2 miliarde leiRomania a plasat marti pe piata din SUA obligatiuni pe termen de 10 ani in valoare de 1,5 mld. dolari, la o dobanda de 6,87%, sub randamentul asteptat de piata de 7%. Cererea din partea investitorilor a depasit 6 miliarde de dolari, ceea ce arata o buna incredere in economia locala, au declarat pentru HotNews.ro oficiali din Ministerul Finantelor. "Ei au gasit in obligatiunile noastre un mijloc sigur si de incredere in care sa isi plaseze banii la un randament superior altor oferte", au mai spus sursele citate. "E un lucru pozitiv faptul ca guvernul s-a intors in piata. Credem ca fundamentele economice continua sa se imbunatateasca si ca urmare a acordului cu FMI si CE ," a declarat pentru BusinessWeek Raffaella Tenconi, economist la biroul londonez al Bank of America Merrill Lynch. "Interesul a fost urias. Am strans oferte de aproape 7 miliarde". Dupa o absenta de 16 ani de pe piata americana, Romania a avut nevoie de doua road-show-uri pentru a convinge investitorii in dolari ca a adoptat masurile de ajustare pe care restul tarilor abia acum le discuta, ceea ce s-a tradus intr-un intres foarte mare pentru titlurile romanesti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (simbol FP) cresc fulminant de la începutul anului (n.r. 21,42%, faţă de o creştere de 10,3% pentru indicele BET), depăşind, ieri, cotaţia de 0,5 lei, pentru prima dată în ultimele şase luni.
Iureşul parcă s-a declanşat după anunţul că statul aproape a rămas fără acţiuni FP.
Titlurile FP au urcat cu 3,66, pentru a treisprezecea şedinţă consecutiv, iar brokerii pun creşterile pe seama evoluţiei bune de ansamblu a pieţei, dar şi a interesului manifestat de investitori (atât cei străini, cât şi locali).
"Manchester Securities Corp" a achiziţionat, joia trecută, 0,96% din acţiunile "Fondul Proprietatea" (simbol FP), în schimbul sumei de 63,12 milioane lei (14,68 milioane euro). Astfel, fondul de hedging american "Elliot Associates" şi-a crescut expunerea pe "Fondul Proprietatea", după ce, la începutul lunii, anunţase că deţine, indirect, 12,5% din FP, prin "Manchester Securities" şi "Beres-ford Energy Corp".

Anonim spunea...

Postam anuntul dvs in peste 365 de siteuri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in siteurile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic. Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.
My page - Postare anunturi