marți, 31 ianuarie 2012

Ce cauta Romania in aceasta confuzie "Europeana"?

Statele Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi a Republicii Cehe, au adoptat luni seară un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificată a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar, a anunţat preşedintele UE, relatează AFP. Acest pact răspunde cerinţei cancelarului german Angela Merkel care l-a propus ca o condiţie pentru solidaritatea financiară a Germaniei cu statele în dificultate din zona Euro Acordul de principiu din cadul summitului liderilor europeni la Bruxelles a fost posibil datorită unui compromis la care au ajuns Polonia şi Franţa cu privire la subiectul formatului summitelor zonei euro. Tratatul bugetar trebuie semnat oficial la începutul lunii martie şi se va aplica de îndată de 12 state l-au ratificat. Pactul prevede ca statele semnatare să menţină bugete echilibrate şi un deficit structural care să nu depăşească 0,5 la sută din PIB. Fiecare stat va trebui să instituie un mecanism de corecţie care se va declanşa automat în caz de deparaj în raport cu acest obiectiv. În caz de depăşire a limitei de 3 la sută din PIB a deficitelor publice anuale, statele vor fi expuse unor sancţiuni cvasi-automate.


NIMIC , NIMIC, NIMIC - numai declaratii fara fundament, "tratate" care nu pot fi implementate, decizii proaste si muulata INCOMPETENTA!

10 comentarii:

Anonim spunea...

gudurandu-se pe langa merkel. bravo cehiei, are coloana vertebrala! basescu in numele cui a vorbit acolo, apropo? modificarea constitutiei crede ca o face invocand biciusca ue? a avut mandat sa vorbeasca? nu cred.

Managementul Riscurilor Globale spunea...

Vorbe, vorbe, vorbe.... Mai concret, ne poate cineva zice cate mld de euro va trebui sa plateasca Romania?

Anonim spunea...

Pai Donul nostru Basescu s-a dus acolo numai pentru a-i asigura pe membrii NATO de loaialitatea Romaniei si pe unchiul Sam ca face ce zice el.Doar,doar.Altfel statea acasa ascuns la Cotroceni su in Mihalache. Poate ca viitoarea lui destinatzie si a cui mai incape pe vas va fi Afganistan. Are cumva Afganistanul port la vreo mare sau ocean sau v-a trebui sa-si duca familia si suita via aero+terestru?

Anonim spunea...

Mai multe state dezvoltate din Europa, precum şi Japonia şi Statele Unite, vor suferi în următorii 40 de ani cele mai importante deteriorări ale finanţelor publice din cauza îmbătrânirii populaţiei, se arată într-un raport al S&P, preluat de Reuters.

"Creşterea persistentă a cheltuielilor din sistemele de sănătate va exercita presiuni severe asupra finanţelor publice în următoarele decenii. Dacă guvernele nu vor modifica sistemele de protecţie socială, acestea vor deveni probabil nesustenabile", consideră S&P.

Anonim spunea...

Propunerea controversată dezvăluită în cursul sfârşitului de săptămână vine din partea Ministerului german de Finanţe şi a fost prezentată pentru discuţii în cadrul unui forum a înalţilor funcţionari ai statelor zonei euro.



Această propunere cere ca un comisar european să fie desemnat special pentru a supraveghea politica guvernului grec cu drept de veto asupra deciziilor bugetare dacă acestea nu sunt conforme cu angajamentele ţării în faţa creditorilor. Documentul cere de asemenea ca statul să îşi aloce veniturile "înainte de toate" către plata datoriilor, în special către plata dobânzii împrumuturilor.

Documentul a fost primit cu indignare de Grecia şi alte state europene. Premierul Luxemburgului Jean-Claude Juncker a apreciat că este "inacceptabil". Cancelarul austriac Werner Faymann a numit-o o propunere "insultătoare". Numai Ţările de Jos şi Suedia au susţinut propunerea germană.

Anonim spunea...

Sarkozy stie ca daca se creeaza precedentu peste putin timp ii vine randu si Frantei unde se cheltuieste de la buget intr-o veselie pe toate fronturile, mai ales cu arabii.

Anonim spunea...

Majoritatea expatilor care vin sa lucreze in China sunt atrasi in special de posibilitatea de a avea un salariu mai mare. Cu toate acestea, este putin probabil ca cineva din afara tarii sa castige mai mult de 200.000 dolari pe an.

Ca fapt pozitiv, tara asiatica este foarte apreciata din perspectiva costurilor pentru cresterea si intretinerea copiilor.

Dintre cei intervievati, 22% sunt de parere ca aceste costuri sunt mici comparativ cu alte tari, plus ca nivelul de calitate al serviciilor acordate copiilor s-a imbunatit in ultimii ani.

Anonim spunea...

DEGEABA semnalele sunt pozitive daca EL, este TRA-LA-LA si INFESTEAZA mediul social, politic, ecnomic si academic al Romaniei..apucaturile lui anti-sociale, anti-omenesti si anti-romanesti sunt EVIDENTE....Unitatea de Masura pentru NESIMTIRE = 1 Ba$Se

Anonim spunea...

UE nu a lansat vreo ofertă de stimulente financiare. Barroso a precizat că mai sunt 82 de miliarde de euro din fondurile de dezvoltare care vor fi alocate astfel încât companiile mici şi mijlocii să le folosească pentru scopuri variate, printre care şi ca garanţii pentru creditarea din partea băncilor.
Pe de altă parte, Grecia a ajuns mai aproape de un acord cu deţinătorii privaţi ai titlurilor sale în vederea reducerii datoriei ţării în mod semnificativ, astfel încât să deschidă calea către pachetul de sprijin de 130 miliarde de euro.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a afirmat că speră ca un acord final cu Grecia să existe "în următoarele zile", cel mai probabil la o întâlnire specială a miniştrilor de Finanţe din zona euro.
Însă, unii lideri europeni se tem că nici cel de-al doilea acord nu va fi îndeajuns pentru a repara finanţele Greciei, unii dintre ei blamând Atena pentru nerespectarea promisiunii sale de a reduce cheltuielile şi de a introduce măsuri de austeritate.
Preşedintele Traian Băsescu, prezent la summit, a declarat că ţara noastră are răgaz până la finalul anului 2013 să modifice Constituţia pentru includerea prevederilor Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară.

Anonim spunea...

Curs valabil din data de 30 ianuarie 2012
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elveţian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinţi maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiana...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineana...
1 Dirham emirate arabe...
1 Gram aur...
1 DST...