vineri, 27 ianuarie 2012

Lista Premierului David Cameron....DAVOS

”Nu pot spune că în prezent zona euro nu îndeplinește aceste cerințe, ci că, de fapt, zona euro nu îndeplinește nici una dintre aceste cerințe”, a spus Mr. Cameron, iar sala a izbucnit în râs.... "cerintele" mai jos.... Premierul britanic, David Cameron, a cerut în cadrul Forumul economic mondial care se desfășoară în perioada 25-29 ianuarie în Elveția, la Davos, mai puține reglementări la nivel european astfel încât ”să se reducă povara birocratică a Bruxelles-ului”, informează Daily Telegraph. Seful Executivului de la Londra dorește evitarea barierelor inutile din calea comețului şi a serviciilor. Tot o data, Premierul a cerut liderilor europeni să nu impoziteze tranzacțiile financiare, decizie care a scindat UE la ultimul summit, izolând Marea Britanie de restul statelor membre. Referindu-se la problemele zonei euro, Premierul Britanic a spus că este foarte dificil ca UE să utilizeze o monedă unică fără o integrare financiară profundă între statele membre și fără o bancă centrală puternică.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Spania, Italia, Irlanda, Cipru, Belgia şi Slovenia au fost puse sub observaţie de către agenţia de rating Fitch, în vedere unei posibile retrogradări pe 16 decembrie 2011. Motivul anunţat atunci a fost eşecul Europei de a găsi "un răspuns concret, palpabil" în lupta împotriva crizei datoriilor suverane, scrie Bloomberg.

Fitch a revizuit în jos perspectiva rating-ului maxim acordat Franţei, AAA, precizând însă că acesta, cel mai probabil, nu va fi retrogradat anul acesta.

Conform Reuters, oficialii Fitch au declarat, în comunicatul oficial, că există o probabilitate de 50% pentru noi tăieri de rating-uri ale acestor state în următorii doi ani.

Motivul invocat de Fitch în retrogradarea celor cinci state, Italia, Spania, Slovenia, Belgia şi Cipru, este că aceste ţări prezintă vulnerabilităţi pe termen scurt la şocuri monetar şi financiare. "Pe cale de consecinţă, datoriile lor suverane nu aduc niciun beneficiu statutului pe care îl are moneda europeană", au adăugat ei.