1. Economia Belgiei se află deja în recesiune, iar PIB-ul ţării va stagna în 2012, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI). "Perspectivele economice sunt dificile. Belgia este deja în recesiune şi estimăm că PIB-ul său real va stagna în 2012, după care va urma o redresare uşoară în 2013", conform FMI, care îndeamnă ţara să ia măsuri.
2. Germania doreşte ca Grecia să abandoneze suveranitatea sa în materie de politică fiscală unui comisar european ( Horst Rauchenbach a fost numit inca din oct. 2011 "guvernator al Greciei"), înainte să beneficieze de un al doilea plan de asistenţă financiară, potrivit cotidianului Financial Times, care susţine că a obţinut o copie a unui document ce conţine această propunere a Berlinului, transmite AFP, conform Agerpres. Cotidianul britanic arată că un comisar desemnat de miniştrii de Finanţe din zona euro ar urma să dispună de un drept de veto asupra deciziilor bugetare luate de guvernul grec.
3. Măsurile luate de Banca Centrală Europeană (BCE) în ultimele două luni au dus la evitarea unei crize majore de finanţare a băncilor din regiune, a declarat, la finele săptămânii trecute, preşedintele instituţiei Mario Draghi, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos. "Stim sigur că am evitat o criză majoră a creditelor", a subliniat Draghi. Întrebat, însă, dacă este satisfăcut de "sănătatea" băncilor din Europa, în urma acestor măsuri, oficalul BCE a răspuns: "Satisfăcut este, probabil, un cuvânt prea mare". Draghi a mai afirmat că zona euro a făcut progrese spectaculoase spre ieşirea din criza datoriilor.
Se pare ca toti au pierdut simtul realitatii !!!!...Euro ar trebui desfiintat, iar asa zisa "uniune europeana" dizolvata ...a adus Europei numai necazuri !
Un comentariu:
ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) vizează armonizarea standardelor internaţionale privind protejarea drepturilor de autor în domeniul muzical, cinematografic, farmaceutic, al modei şi în alte domenii care cad frecvent victimă pirateriei intelectuale. Documentul vizează, de asemenea, pirateria online de filme şi muzică.
Cu alte cuvinte, ACTA propune o modificare esenţială a legislaţiei internaţionale: providerii pot pătrunde în interiorul calculatorului unui utilizator, printr-un script instalat obligatoriu, şi să raporteze ce produs a fost piratat fără a fi nevoie de obţinerea unui mandat judecătoresc. Dacă vezi un film piratat, un studio de filme este sesizat şi te poate pedepsi imediat. Ţările ACTA sunt de acord să permită acestei poliţii a Internetului să-ţi fie blocat automat IP-ul, să fie retrase domeniile site-urilor pirat sau să ţi se impună plata unor despăgubiri. Prin acest tratat, un utilizator poate fi plecat de acasă iar "Poliţia Internetului" îi poate căuta în fişierele din calculator. Această prevedere naşte cele mai multe contestări.
Reprezentanţi ai 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au semnat ACTA. Din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, acest acord încă nu a fost semnat de Cipru, Estonia, Slovacia, Germania şi Olanda.
Trimiteți un comentariu