Nivelul ridicat al randamentelor mentine presiunea asupra celei de-a treia mari economii din zona euro, care are de refinantat sume mari anul urmator, iar traderi au afirmat ca Banca Centrala Europeana (BCE) a intervenit pe piata secundara pentru a cumpara obligatiuni italiene dupa licitatie, in incercarea de a impiedica o crestere a costurilor de imprumut. Masura fara precedent a BCE de a introduce lichiditati de aproape 500 miliarde de euro in sistemul financiar si masurile de austeritate adoptate de guvernul de la Roma in decembrie au redus presiunea din partea investitorilor la o licitatie de obligatiuni pe termen scurt, organizata miercuri, dar vanzarea de titluri pe perioada mai lunga ramane inca o provocare, noteaza Reuters.
"Licitatiile acestei saptamini au mers destul de bine, dar trubulentele financiare in mod cert nu s-au incheiat", a spus Monti, intr-o conferinta de presa. Pentru a calma in continuare pietele financiare, "cea mai mare parte a masurilor trebuie luate in Europa", a adaugat el...VORBE SI IAR VORBE ; In fapt, BCE a inceput as tipareasca euro fara a recunoaste public acest lucru, iar masinatiile financiare de ultima ora nu par as rezolve decit pe termen foarte scurt criza europeana.
Bancile din Europa au imprumutat in aceasta saptamina o suma uriasa de 489 miliarde euro de la BCE, prin prima oferta de fonduri pe trei ani a institutiei. "Este vorba de 116 miliarde de euro", a spus o sursa bancara referitor la bancile italiene, iar alte doua surse au confirmat. Suma include obligatiuni bancare garante de stat in valoare de 40,4 miliarde de euro, care au fost folosite drept garantii pentru imprumuturi. Bancile au putut insa as foloseasca is alte tipuri de garantii pentru imprumuturile de la BCE, precum obligatiunile suverane.
4 comentarii:
De unde are BCE sumele acestea ?....din tiparnita ....ce secaturi si tilhari conduc europa !!!!
basescu o tine langa cu adoptarea euro ...conturile "europarlamentare" ale retardatei prezidentiale sunt pline ochi cu euro...o sa sfirsesca si asta ca mubarak si altii care au abuzat de functie...abia astept sa il vad "tras in tzeapa" ...daca avea dolari l-au fi descoperit americanii, conturile in franci elvetieni si lirele sterline sunt si ele controlate, raportate, etc ...euro, care nu este de fapt o moneda reala este numia bun pentru cei de teapa secaturii asteia a acolitilor si a familiei lui de picolite, "sefi de sala" si chelneri !
Nu ma cunoști, nu știi cine sunt si ce fac ! Dar... Eu doresc ca cel care va este idol, sa mai rămână încă cel puțin 10 ani sa va fie baci; si asta spre deznădejdea celor multi,care nu-l mai vor. Pentru ei îmi pare rău. Asistat social este acest bișnițar ordinar, împreună cu incapabilii de la putere, care toată viata lor au fost doar slujbași la stat; milionari care au făcut "afaceri" cu statul asta nenorocit. Acest traficant de blugi, carpete, cafea si țigări ar fi fost bun de pușcărie; dar in România merge si asa... Inapt, inadaptabil, ghiorlan, mincinos, hot, diliu, mitoman, bădăran, populist, demagog, nesimțit, incult, trădător, coorvar, oportunist; sunt doar câteva din "calitățile" idolului vostru. Faptul ca C. Oprea va pune oglinda in fata si nu reflecta ce ați vrea voi, nu este vina nimănui; doar a personajului. Voi, cei câțiva îndoctrinați sau interesați de mizeria ăstora, sunteți foarte interesanți din punct de vedere sociologic si psihologic. Probabil, cu oameni ca voi s-ar putea construi o a doua RPD Coreeana. Pentru ca, după voi, mârlanu´ este plin de carisma si farmec... Eu am timp si interes sa vad pana unde se merge; este un fenomen unic in Europa...Deci luați-l, păstrați-l, iubiți-l ca si când ar fi copilul vostru... @ Ilinca, faza cu vorbitul frumos si elegant; aici pe acest forum, tonul la mârlănie si jeg l-a dat tocmai celui căruia i-ai mulțumit !!! Eu l-am rugat de mai multe ori sa nu se aruce la vocabularul de mahala si de cartier. Nu a vrut, iar urmările le vezi! Iar tu, nu fa pe fata mare si veni cu diversiuni; de astea vând, nu cumpăr !!!
Germania are cel mai mare stoc de proprietăţi închiriate din Europa şi germanii preferă în continuare chiria în locul proprietăţii. Circa 54% din populaţia Germaniei locuieşte cu chirie, în timp ce în România procentul este derizoriu, de doar 4%.fara indoiala ca asta sunt preturile in germania unde procentul de proprietari este sub 40% ...in romania, 97% dintre cetateni sunt proprietari, din care 95% nu au ipoteci...unde mai pui ca majoritatea au si ceva hectare "de la bunioca" , conturile din banci cresc in fiecare luna, iar veniturile medii ale celor peste 4 milioane de angajati care primesc bani de la stat ( la vedere sau mascat - SA-uri, companii nationale,etc) sunt peste 3500Euro/luna (poti calcula intrind pe siturile respective si impartind sumele bugetate la rubrica salarii la nr. de angajati)...* germaniei este saraca , comparativ cu cea a romaniei..nu conteaza cit cistigi, conteaza cu cit ramii dupa ce platesti toate obligatiile !
România are cel mai mare procent de proprietari din Europa, circa 96% din populaţie deţinând cel puţin un imobil. Românii sunt urmaţi în clasament de lituanieni, cu 89%, slovaci, tot cu 89%, şi de unguri, cu 87%, potrivit unei statistici Eurostat, de asemenea, cele mai mari venituri (cu exceptia tarilor Benelux)
Trimiteți un comentariu