luni, 13 februarie 2012

Circa 3.000 de internauţi români îşi vor putea verifica viteza reală a conexiunii de internet cu ajutorul unui proiect derulat de Comisia Europeană (CE). La nivelul Uniunii Europene vor fi selectate în total circa 100.000 de peroane a căror conexiuni la internet vor fi monitorizate pe banii CE, internauţii urmând să primească la sfârşitul fiecărei luni un e-mail cu detalii privind calitatea conexiunii lor....Pentru voluntariat, abonaţii de Internet din România trebuie doar să se înregistreze pe site-ul SamKnows, care aparţine companiei britanice omonime, specializată în măsurarea vitezei conexiunilor de tip broadband, cea care a câştigat licitaţia pentru acest proiect al CE. La scurt timp de la înregistrare, ei vor primi un dispozitiv "whitebox" special conceput, care se va instala la conexiunea de Internet. Când voluntarii nu accesează Internetul, dispozitivul va rula o serie de teste automate pentru măsurarea vitezei şi a performanţei conexiunii. La sfârşitul fiecărei luni, utilizatorii vor primi prin e-mail un raport care va conţine rezultatele testelor din luna respectivă şi o viteză medie a conexiunii lor de date. În plus, primii 1.000 de participanţi înscrişi vor avea sansa să câştige, prin tragere la sorţi, un iPad2.

2 comentarii:

Anonim spunea...

La o lună după izbucnirea protestelor de stradă din pieţele marilor oraşe, suntem în măsură să ne pronunţăm asupra modului în care Partidul Naţional Liberal, prin liderul(ii) său(i), a acţionat ori s-a comportat în această perioadă în care românii au ripostat, în sfârşit, agresiunii permanente la care sunt supuşi de statul fesenist. Plecăm, în exprimarea poziţiei noastre, de la două realităţi greu contestabile:

• Protestul în stradă a segmentului de populaţie care reprezintă România Liberală a avut o cauză de fond, exprimată public, sub o formă sau alta, în marile oraşe ale ţării: nevoia presantă a schimbării raporturilor dintre un stat-agresor şi cetăţeanul-agresat.
• Partidul Naţional Liberal este formaţiunea care, potrivit numelui, istoriei şi doctrinei asumate de acest partid, ar trebui să ne reprezinte pe toţi sau, măcar, pe majoritatea absolută a românilor liberali.

Din păcate, constatăm că, între cerinţele exprimate de românii liberali, în pieţele marilor oraşe, şi mesajul public al Partidului Naţional Liberal nu a existat decât un singur punct comun în forma de exprimare: „Jos Băsescu!”.

Pe de altă pate, caracterul comun al conţinutului acestui punct este absolut discutabil. Fiindcă, dacă „Jos Băsescu!” strigat de protestatarii liberali este un mesaj lipsit de ambiguitate („Jos exponentul formei extreme de stat-duşman al cetăţeanului, ca să reaşezăm pe baze noi această relaţie”), „Jos Băsescu!” cerut de liderul(ii) PNL a părut că seamănă, mai degrabă, cu „Jos Băsescu, ca să venim noi la putere!”.

Lipsa de consistenţă – sau lipsa cu desăvârşire – a mesajului liberal al partidului, mesaj orientat către schimbarea relaţiei stat-cetăţean, a generat, în mintea multor români liberali dotaţi cu simţ critic, percepţia că acţiunile PNL din această perioadă au fost dictate doar de disperarea de a ajunge la putere. Unii dintre noi au tolerat şi tolerează încă blocarea preşedintelui Partidului Naţional Liberal în mesajul radical-contestatar, lipsit de conţinut şi de perspectivă concretă pentru noi, cetăţenii, cu sila specifică cetăţeanului obişnuit faţă de comportamentul politicienilor.

Anonim spunea...

pseumpenVelek Anrielelin tancascupsHam [url=http://napechke.com]Senanamaso[/url] Lahethesycrer http://napechke.com