marți, 7 februarie 2012

Iată concluziile după o zi în care aripa băsistă a FSN a trebuit să opereze o schimbare de gardă:

• Demisia lui Emil Boc este o victorie a zecilor de mii de oameni care, în ultima lună, au sfidat, în pieţele marilor oraşe viscolul, gerul, „ţestoasele ninja” de la jandarmerie, pe Băsescu şi pe Udrea. (...)


• Negocierile şefului statului fesenist cu partidele reprezentate în Parlament au reprezentat doar o joacă politicianistă, în care fiecare dintre părţile implicate a urmărit doar meschinul interes propriu şi deloc interesul general al societăţii româneşti. (...)


• Prim-ministrul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, prezintă, pentru moment şi până la o solidă probă contrarie, toate datele unui certificat de garanţie pentru Traian Băsescu şi pentru statul fesenist că lucrurile vor funcţiona la fel şi pe viitor. (...)

• În noul context, liderii Partidului Naţional Liberal trebuie să-şi schimbe, de urgenţă, abordarea: să treacă de la confruntarea politicianistă dintre persoane cu actuala putere, la politica făcută având ca prioritate agenda reală a românilor liberali, pe care acest partid asumă că-i reprezintă. (...)


• În rest, rămâne cum am stabilit: „Jos Băsescu!” (...)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat ca studiile si cariera sefului SIE sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulata Politica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii. Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.