vineri, 3 februarie 2012

TARGET 2 ....

Banca Centrala a Germaniei, cea mai puternica entitate din sistemul euro, obişnuia sa mentina, înainte de începerea crizei financiare, un stoc de titluri de valoare private în valoare de 270 de miliarde euro. Rezerva insa, a fost epuizat anul trecut, în condiţiile în care Bundesbank a vândut active pentru a satisface cererile privind sistemul "TARGET2".... "Există anumite limite politice privind sprijinul TARGET2. Motivul pentru care Banca Centrală Europeană a început tipărirea de bani în decembrie a fost pentru a evita înglodarea mai adâncă a Bundesbank în datorii", a declarat profesorul Westermann, referindu-se la măsura BCE de a acorda băncilor 489 miliarde euro sub formă de credite ieftine pe timp de trei ani. Odată ce drama datoriilor a început să cuprindă ţară după ţară, banca centrală a Germaniei a fost nevoită să împrumute bani pentru a-şi îndeplini obligaţiile de compensare a scurgerilor de capital, din moment ce a refuzat să-şi vândă rezervele de aur. Astfel s-a ajuns să datoreze 228 miliarde euro băncilor germane, potrivit Daily Telegraph.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Romania, 22 people have died in the past week.

In Ljubljana, capital of Slovenia, freezing weather forced locals inside, and in the southwest Primorska region, wind gusts exceeded 112 mph.

" Very few people are using bicycles today, and my cat doesn't want to go out for the first time in past two years," said Ales Berkopec, professor at the University of Ljubljana.

The stranded in Serbia are stuck in about 6,500 homes in remote areas that cannot be reached because icy roads are clogged with snow 16 feet high.

Emergency crews pressed to clear the snow to deliver supplies, and helicopters were dispatched to some particularly remote areas in Serbia and neighboring Bosnia.

In Poland, 29 people have died from cold and 11 from carbon dioxide poisoning due to improper heating, said Pawel Fratczak, spokesman for the National Headquarters of the State Fire Service.

"I went to the shop yesterday, and people were only saying, 'It's cold, so cold,' but well, winter is winter, so let's not exaggerate," Ewiergocka said.

Anonim spunea...

Autoritățile se tem că vom avea două episoade de viscol, de câte 48 de ore, întrerupte de o zi sau două de ninsori. În total, li s-a spus celor din comandamentele județene, s-ar putea ajunge la căderi de zăpadă de 2-3 metri, în unele orașe, adică la o perturbare gravă a activităților socio-economice. Aprovizionarea magazinelor va fi redusă sau blocată, fiind posibilă chiar întreruperea livrărilor de mărfuri de strictă necesitate. Reparațiile la rețeaua electrică și cea de încălzire vor fi extremde dificile, dacă nu imposibile.Este luată în calcul oprirea școlilor și decretarea ca zile nelucrătoare a perioadei în care transportul va fi paralizat

amante spunea...

Exista sanse de 60% ca zona euro sa iasa dintr-o recesiune usoara in a doua jumatate a anului, se arata intr-un raport al agentiei de rating Standard& Poors (S&P). Insa, intr-un scenariu alternativ, zona euro ar putea suferi o contractie economica si mai puternica.

„Balanta continua sa se incline spre o recesiune usoara si o revenire lenta a cresterii. Totusi, riscurile pentru un scenariu pesimist nu au disparut inca”, se arata in raport.

Sceariul de baza al S&P, care este cotat cu o probabilitate de 60%, estimeaza o crestere zero in 2012 a economiei zonei euro si un avans de 1% in 2013.