miercuri, 29 februarie 2012

Despre noile norme BNR - creditele....

De interes general - modificările intervenite la creditele ipotecare nu sunt spectaculoase, prezint în continuare ofertele băncilor pentru un credit de consum de 20.000 de Ron acordat pe cinci ani (durata maximă de acordare a creditului). Sigur ca 20,000 Roni nu "cumpara decit poate o usa de garsoniera in Bucuresti, dar, calculele sunt făcute pe site-urile proprii ale băncilor sau utilizând datele oferite de acestea. Din cele şapte bănci, doar Emporiki a comunicat gradul de îndatorare maximum pe care i l-a acceptat BNR. Din această cauză nu au putut fi calculate nivelul veniturilor necesare pentru accesarea unui astfel de credit. Pentru cazul maxim al gradului de îndatorare de 65%, la o dobândă de 12% pentru accesarea celor 20.000 de lei este necesar un venit net de 1.300 de lei, fără alte credite, fără codebitori, fără alte persoane în întreținere. Un lucru bun insa este faptul ca, creditele pe norme vechi de aceeași valoare se pot lua încă având venituri de doar 1.100 de lei. RBS a exclus din start persoanele cu venituri sub 2.000 de lei (nu sunt acceptate pentru nici un tip de credit), în timp ce ING Bank se mulțumește și cu clienți cu venituri nete de 800 de lei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Preşedintele UE, Herman von Rompuy, a fost pus într-o situaţie jenantă. Summitul liderilor din zona euro, prevăzut pentru vineri, la încheierea summitului european, a fost anulat.

Motivul ar fi reticenţa Germaniei de a discuta despre mijloacele alocate pentru consolidarea zonei euro, au anunţat marţi surse europene. “Summitul zonei euro a fost anulat“, a anunţat un oficial european, transmite mediafax.

Preşedintele UE, Herman van Rompuy, intenţiona să îi reunească pe liderii celor 17 ţări ale zonei euro la un dejun de lucru în cea de-a doua şi ultima zi a summitului european din 1 şi 2 martie, pentru a discuta despre mijloacele alocate pentru consolidarea zonei euro, potrivit unor documente consultate de AFP.

mugurelul spunea...

păi,normal că l-au anulat,nu știau boii dreq,la ce să meargă,la dejun sau la lucru…kk-m-aș în zona lor