sâmbătă, 25 februarie 2012

Menţinerea Greciei în zona euro, trebuie să obţină luni aprobarea Bundestagului

Angela Merkel, care doreşte menţinerea Greciei în zona euro, trebuie să obţină luni aprobarea Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului federal german) pentru cel mai recent plan de ajutorare a Greciei. La începutul lunii ianuarie, Merkel a repetat, alături de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, dorinţa de a menţine Grecia în zona euro, cu condiţia ca Atena să pună în aplicare reforme bugetare. Ministrul german de interne, Hand-Peter Friedrich, a pledat, într-un interviu apărut sâmbătă în Der Spiegel, pentru ieşirea Greciei din zona euro, afirmând că şansele economiei elene de a redeveni competitivă ar fi astfel mai mari, relatează AFP. "Nu mă refer la excluderea Greciei" din Zona euro, a asigurat Hans-Peter Friedrich în săptămânalul Der Spiegel, "ci la crearea de stimulente pentru retragere care nu pot fi refuzate". "În afara Uniunii europene monetare, şansele Greciei de a-şi reveni şi redeveni competitivă sunt fără îndoială mai mari decât dacă ar rămâne în zona euro", a mai spus ministrul de interne.


Retzeta germana ? ...o gasiti in pactul Ribbentrop - Molotov... toata Europa trece sub "cizma germana" iar resursele si capacitatile energetice in "turbinca ruseasca" - vezi pactul euroasiatic incheiat de curind (reintegrarea URSS ) - ...de fapt euro a fost inventat pentru a facilita preluarea resurselor si capacitatilor energetice de catre Rusia, indatorarea tarilor crestine si preluarea administrativa de catre nemti - deuchland uber alles ! ...in rest , pashol na turbinca !

4 comentarii:

borfash adevarat spunea...

Jean-Claude Juncker, a declarat, sâmbătă, în cadrul unui interviu televizat, că ia în calcul posibilitatea ca Grecia să aibă nevoie şi de al treilea plan de salvare de la faliment, informează Ekathimerini.

"Este ceva ce nu putem să nu luăm în calcul, deşi nu ar trebui să pornim de la premisa că un al treilea program ar fi necesar", a declarat Juncker. El a mai adăugat că nu este de acord cu persoanele care sunt de părere că falimentul statului elen este inevitabil.

"Nu văd cum ar putea Grecia să dea faliment", a explicat liderul miniştrilor de finanţe ai zonei euro.

Recent oficialii Eurogroup-ului au aprobat cel de-al doilea plan de salvare de la faliment a Greciei, în valoare de 130 de miliarde de euro, care ar trebui să reducă nivelul de îndatorare al statului elen la 120,5% din Produsul Intern Brut (PIB) până în 2020.

Anonim spunea...

#1 lumea condusa de borfasi cu costum
25.02.2012 21:10
Raspunde investitorii - o alta gugumanie de fraierit fraierii, o aceeasi sperietoare pentru tarile fara putere militara... in fapt, borfasi ce nu concep sa cresca la infinit castigul. nici tumora canceroasa nu creste cum creste lacomia acestor bolnavi.
doar cancerul ii poate opri din paranoia lor elitista si antiumana. ceea ce exact li se va si intampla.

un idiot care comenteaza... spunea...

Toată Europa trebuie să plătească pentru ca grecii să-şi păstreze lefurile şi pensiile umflate prin minciună. Sute de miliarde sunt cheltuite ca să susţină un nivel de trai artificial.

Asta doar fiindcă Grecia a fost primită în zona euro, iar euro nu poate fi devalorizat. Aşa că grecii rămân cu salarii mari fiindcă nimeni nu îndrăzneşte să le taie cu 70%, aşa cum ar fi normal în economia lor de rahat. Şi nemţii plătesc ca proştii.

Anonim spunea...

"Să ne facem acceptaţi de Bucureşti, aşa şi doar aşa putem crea autonomia noastră", a spus Tokes Laszlo