marți, 28 februarie 2012

Probabilitatea de default sau de destrămare a zonei euro s-a redus, dar investitorii nu mai recompensează guvernele europene pentru reducerea cheltuielilor în vederea limitării datoriilor, cu preţul contracţiei economice----Randamentul titlurilor americane de Trezorerie se menţine în schimb la minime record, iar creşterea economiei SUA se accelerează, preşedintele Barack Obama folosind o strategie diferită, în care datoria publică s-a dublat la 10.000 de miliarde de dolari, pentru susţinerea redresării. "Pieţele de obligaţiuni nu cred în aceeaşi poveste ca pieţele de acţiuni. Statele sunt împovărate de datorii uriaşe şi se confruntă cu încetinirea creşterii sau cu recesiune", a declarat Robin Marshall, director la compania Smith & Williamson Investment Management în Londra. Indicele Markit al contractelor CDS pentru obligaţiunile din Europa de vest, care include 15 state, din Finlanda până în Italia, a crescut cu 0,65 % în februarie, la 345,5 puncte, iar faţă de iulie cu 33%, ceea ce indică creşterea percepţiei de risc. Costul asigurării datoriilor Statelor Unite a scăzut în aceeaşi perioadă cu peste 40%. Raportul dintre indicii celor două regiuni a atins nivelul record de 9,81 la 1 pe 23 februarie, comparativ cu 4 la 1 în urmă cu şapte luni şi 1,6 la 1 în 2009.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Firmele şi populaţia au continuat şi în luna ianuarie să scoată bani din băncile greceşti. Datele publicate de Banca Centrală Europeană arată chiar că ieşirile sunt tot mai mari, ceea ce reflectă creşterea accelerată a temerilor privind situaţia sectorului bancar grec.

Valoarea depozitelor sectorului privat în băncile greceşti a scăzut în ianuarie cu circa 3%, până la nivelul de 174,9 miliarde de euro, după o uşoară creştere în luna decembrie. Depozitele sectorului privat în băncile greceşti sunt acum cu 28% sub valoarea maximă înregistrată în decembrie 2009

Anonim spunea...

Autorităţile germane au recrutat 160 de voluntari experţi în colectarea taxelor care să meargă în Grecia pentru a ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Voluntarii urmează să se deplaseze în Grecia la iniţiativa UE şi FMI pentru îmbunătăţirea sistemului de colectare de taxe.



Presa elenă scrie deja despre "o forţă de asalt formată din colectori de taxe germani", potrivit Financial Times, iar măsura autorităţilor federale din Germaniariscă să reaprindă tensiunile dintre Berlinşi Atena, potrivit publicaţiei britanice Financial Times.Un oficial guvernamental elen a reacţionat pozitiv la plan: "Astfel de asistenţă, pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei administraţiei publice elene, este binevenită".

Anonim spunea...

Raiffeisen, Volksbanken, Erste Group Bank AG şi alte bănci austriece, inclusiv Bank Austria AG, divizie a UniCredit, toate prezente în România, sunt cei mai mari creditori din Europa de Est, având împrumutaţi 266 miliarde de dolari, conform datelor publicate de Banca Reglementelor Internaţionale (BIS) la sfârşitul lunii iunie. Noile reglementări ale autorităţilor austriece trebuiau iniţial anunţate la sfârşitul anului trecut, dar s-a decis amânarea publicării lor. Nowotny a dat asigurări că “de fapt băncile îndeplinesc deja reglementările”.

Anonim spunea...

Autorităţile de reglementare din Austria analizează cu Comisia Europeană impunerea de noi reglementări pentru principalele bănci care vor înfrâna creditarea excesivă în Europa de Est, transmite Agerpres.



Banca Naţională a Austriei a pregătit un plan pentru băncile austriece cu filiale în România şi restul Europei de Est. Guvernatorul Băncii Centrale a Austriei, Ewald Nowotny a declarat că autorităţile nu vor să dea publicităţii noile reglementări fără consimţământul Comisiei Europene. Discuţiile vor fi finalizate “în scurt timp”, a precizat oficialul austriac.

Anonim spunea...

Luni, Standard and Poor's, agenţia de evaluare financiară americană a constatat incapacitatea de plăţi reprezentată de operaţiunea de ştergere a datoriei publice a Greciei lansată vineri, informează Agerpres.

Sursa: ReutersAstfel, agenția s-a văzut nevoită să coboare ratingul Greciei la SD (incapacitate selectivă). Această notă reflectă un eşec de plăţi parţial, a indicat S&P, care intenţionează să atribuie ţării calificativul CCC, alocată emiţătorilor de calitate mediocră prezentând un risc real de neplată, atunci când această operaţiune va fi integral realizată, la mijlocul lunii martie.



Citiţi mai mult: Standard and Poor's: Grecia, în incapacitate parțială de plată - Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/standard-and-poors-grecia-in-incapacitate-partiala-de-plata-968678.html#ixzz1ndBPH4FW
EVZ.ro