duminică, 19 februarie 2012

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar urma să contribuie cu doar 13 miliarde de euro la al doilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia, în valoare de 130 miliarde de euro, au declarat surse anonime pentru publicaţia "Wall Street Journal", potrivit Agerpres. Astfel FMI lasă guvernele statelor din zona euro să aloce un procent mai mare de fonduri decât în precedentele trei programe de sprijin. Contribuţia mai redusă a FMI reflectă temerile membrilor organizaţiei că devin din ce în ce mai expuşi la zona euro, susţin sursele. Deja FMI a împrumutat 30 miliarde de euro Greciei, 22,5 miliarde de dolari Irlandei şi 26 miliarde de dolari Portugaliei, de câteva ori mai mult decât participaţia acestor trei guverne în FMI. Totuşi, sursele spun că valoarea contribuţiei FMI la al doilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia nu a fost încă finalizată, iar problemele ar urma să se discute luni.
VOI POSTA ACEST PARAGRAF PINA ROMANII VOR LUA AMINTE CA FONDURILE EUROPENE NU EXISTA DECIT DECLARATIV ---- Bugetul Uniunii Europene are o "lipsa" de 11 miliarde de euro datorata cererii de fonduri structurale, care a fost mai mare decât s-a prevăzut, afirmă comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Financial Times Deutschland. UE a primit la sfârşitul lui 2011 facturi de 15 miliarde de euro pentru fonduri structurale, dar nu a putut onora decât o parte din acestea, a menţionat comisarul în interviul citat de AFP şi Bloomberg.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Aproximativ jumătate dintre francezi (49 la sută) apreciază că Franţa ar putea să cunoască în următoarele luni sau în următorii ani aceeaşi situaţiei ca Grecia, aflată în pragul falimentului, potrivit unui sondaj IFOP publicat de Sud-Ouest Dimanche.


Potrivit acestui sondaj, 17 la sută dintre persoanele intervievate consideră că în mod sigur Franţa ar putea cunoaşte o situaţie similară, în timp ce 32 la sută au răspuns „probabil că da“. Dintre cei 51 la sută dintre respondenţii optimişti, 37 la sută susţin că Franţa „probabil că nu“ va cunoaşte o situaţie similară, iar 14 la sută au declarat că sunt siguri că ţara lor nu va ajunge precum Grecia, transmite Mediafax.

Acest rezultat este un regres în raport cu cel înregistrat în noiembrie (57 la sută), cu atât mai mult cu cât proporţia francezilor convinşi că un scenariu grec nu ar putea „cu siguranţă“ să i se întâmple Franţei a crescut cu 12 puncte în trei luni (de la 2 la sută în noiembrie la 14 la sută în prezent), comentează cotidianul din Bordeaux.

Anonim spunea...

Ne mai rugam mult de voi sa ne ajutati? Preferati sa traiti in mizerie toata viata si sa va condamnati copiii la o viata mizerabila decat sa va miscati cateva minute pe saptamana si sa schimbam impreuna Romania? Nu intelegeti ca orice problema ati avea ea nu se va rezolva pana nu facem schimbari la varf? Vreti sa va plateasca cineva sa va faceti datoria? Nu aveti 10 minute pe zi sa ajutati romanii dar aveti ore intregi pentru comentarii pe care nu le baga nimeni in seama? Sunteti prea importanti pentru noi amaratii de jos, asteptati sa vina Iisus Christos din cer sa va faca o Romanie mai buna, sau ce-i cu voi?!? Intrati acum pe w w w .numacalca.ro, jertfiti si voi cateva minute din viata si fiti printre cei care vor putea sa mearga cu capul sus pe strada, sa fie demni si cu constiinta impacata ca si-au facut datoria fata de tara, de copiii lor si fata de ei insisi !

Anonim spunea...

Franţa ar putea cunoaşte dificultăţi la fel de mari ca o Grecie în pragul haoslui spune mult despre pesimismul ce domneşte în prezent în ţară“.

Potrivit sondajului, 70 la sută dintre simpatizanţii UMP (partidul prezidenţial) cred că Franţa nu se va confrunta cu o situaţie similară celei a Greciei în următorii ani. În schimb, simpatizanţii stângii (54 la sută) şi cei ai Frontului Naţional (82 la sută) cred contrariul.

Sondajul a fost realizat online în perioada 16-17februarie pe un eşantion format din 1.007 persoane reprezentative pentru populaţia franceză cu vârste peste 18 ani.

Anonim spunea...

Ultima companie acuzată că ar încălca dreptul la viaţă privată este Twitter, care prin intermediul aplicaţiei “Find Friends”, descarcă automat agenda telefonică a utilizatorilor care accesează pagina reţelei de micro-blogging de pe mobil. Datele rămân stocate în serverele companiei timp de 18 luni, iar utilizatorii nu sunt înştiinţaţi înainte ca acest lucru să se întâmple.

Autorităţile americane s-au sesizat şi au insistat că nu aplicaţia în sine este cea care lezează dreptul la viaţă privată, ci lipsa de transparenţă de care dă dovadă compania, transmite CNBC

Anonim spunea...

Premierul Greciei Lucas Papademos a afirmat că Grecia a găsit metodele prin care să facă economii suplimentare la buget de 125 milioane euro, necesare pentru a primi ajutorul necesar din partea organismelor financiare internaţionale.

Sursa: REUTERSAceste măsuri completează pachetul de măsuri de austeritate menit să aducă economii de 325 milioane euro în 2012 la bugetul de stat, anunță Bloomberg. Miniştrii de finanţe ai zonei euro se întâlnesc mâine la Bruxelles pentru a discuta acordul final care să scoată Grecia din situaţia extrem de delicată în care se află.

Atena trebuie să primească circa 130 miliarde euro luna viitoare, altfel ar putea intra în incapacitate de plată. Germania, actorul principal al acestei operaţiuni de salvare, a dat semne că soluţia este aproape de a fi găsită.