luni, 21 iulie 2014

O VARIANTA RUSEASCA - Zborul MH17 al Malaysia Airlines era plin de cadavre inca de la decolarea din Amsterdam. Dintr-un motiv inexplicabil, MH17 s-a mutat de pe traiectoria de zbor standard pe o ruta necunoscuta, mutandu-se spre nord, in zonele controlate de rebeli in apropierea orasului Donetsk. Avionul a fost reasigurat recent si accidentul a fost rezultatul greselilor militare ucrainiene care au confundat avionul cu avionul prezidential al lui Vladimir Putin. In plus, catastrofa aeriana din Ucraina face parte dintr-o conspiratie americana de a provoca un razboi cu Rusia. Acestea sunt unele dintre variantele pe care presa din Rusia le ofera telespectatorilor, in incercarea de a explica tragedia prabusirii cursei MH17. Imaginea catastrofei prabusirii cursei MH17 apare complet diferit pe ecranele telespectatorilor rusi fata de informatiile care le sunt prezentate occidentalilor in ultimele zile, noteaza The New Republic. In Rusia, televiziunile, in mare parte controlate de Kremlin, incearca sa ofere posibile explicatii ale prabusirii cursei MH17, apeland la diferiti experti care insista ca este imposibil ca o racheta SA-11 sa doboare un avion care zboara la o distanta atat de mare. O alta teorie promovata in presa ruseasca spune ca zborul MH17 este de fapt zborul MH370, avionul companiei Malaysia Airlines care a disparut in Oceaul Indian. Potrivit acestei teorii, avionul nu a disparut deloc, ci "a fost dus la o baza militara americana, Diego-Garcia". Conspiratia referitoare la cele doua avioane merge mai departe, mass-media din Rusia evidentiand faptul ca pasapoartele victimelor, gasite la locul accidentului, sunt noi, desi a existat o explozie si un incendiu. Ceea ce, potrivit televiziunilor rusesti, poate insemna ca "pasapoartele au fost aruncate acolo dupa prabusirea avionului".
"Se vorbeste foarte putin despre costul uman al acestei catastrofe. In schimb, vedem aceste versiuni de necrezut. De exemplu, ca cineva a vanat presedintele sau ca unii dintre localnici au vazut parasutisti care coborau de la o intaltime de 10.000 de metri", a declarat Arina Borodina, analist de televiziune independent, fost redactor la cotidianul rusesc Kommersant.
Rezultatul modului in care presa ruseasca trateaza catastrofa aeriana din Ucraina este ca cetatenii rusi stiu ca, in cel mai bun caz, prabusirea este un accident nefericit cauzat de armata ucraineana, dar pe care Occidentul incearca sa il puna pe seama Rusiei.(sursa hotnews)

Niciun comentariu: