vineri, 18 iulie 2014

Grupul energetic italian Enel a anunţat ieri că boardul său a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei în Slovacia şi de distribuţie şi vânzări din România, informează Reuters, în ediţia online.
Vânzarea activelor din Slovacia şi România sunt parte a unui program mai larg de 6 miliarde de euro de vânzări de active început în 2013 şi care vizează reducerea datoriei Enel.
Activele din Slovacia şi România, împreună cu alte active non-strategice, vor contribui cu peste 4,4 miliarde de euro, circa 6 miliarde dolari, a anunţat compania într-un comunicat.
Vânzările vor implica o participaţie de 66% în Slovenske Elektrarne din Slovacia; 64,4% în Enel Distribuţie Muntenia SA şi Enel Energie Muntenia SA; 51% în Enel Distribuţie Banat SA, Enel Distribuţie Dobrogea SA şi Enel Energie SA; şi totul din Enel România SRL.
În cazul activelor din România este vorba despre companii care gestionează o reţea de 91.000 de kilometri ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%) şi care vând aproximativ 9TWh/an unui număr de aproximativ 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.
În anul 2013 aceste companii au avut venituri de 1,118 miliarde euro şi au generat un profit operaţional de 289 milioane de euro.
Grupul italian Enel precizează că a informat în mod oficial subsidiarele sale din Slovacia şi România, precum şi acţionarii minoritari (companii sau entităţi controlate de stat) despre debutul procesului de vânzare şi a desemnat drept consultanţi financiari BNP Paribas şi Deutsche Bank pentru activele din Slovacia şi Citigroup şi Unicredit pentru activele din România în sprijinul operaţiunilor de vânzare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vladimir Putin a declarat că responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului malaezian aparţine Ucrainei.

"Evident, statul pe teritoriul căruia s-a întâmplat poartă responsabilitatea pentru această tragedie teribilă. Această tragedie nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost pace în acest teritoriu, dacă nu ar fi fost reluată acţiunea militară în estul Ucrainei", a spus Putin.

Anonim spunea...

O constatare care ma cutremura!
La un moment dat, in perioada comunista, datorita dezvoltarii "multilaterale" a societatii, economia, in ansamblu, avea nevoie de tot mai multi specialisti.
A fost perioada de emulatie cand, multi tineri (multi de la tara) chiar cu studii la seral si apoi facultatea la FF s-au specializat si au ajuns in posturi si functii inalte. Sper ca nu este secret de stat cazul domnului Marga, plecat de la saiba si ajuns rector la UBB Cluj Napoca.
Dupa 1990, incepand cu saltarea lui Petre Roman in post de prim ministru, constat cu amaraciune (probabil si aceasta stare de lucruri a fost unul dintre motivele scarbei provocate presedintelui Constantinescu) si lehamite totala ca, in fapt, cei unsi in posturi pentru a scoate Romania din mocirla in care se afla, nu sunt cei cu chemare pentru asa ceva ci cei "chemati" la asa ceva.
Unde as putea sa dezertez??.