joi, 17 iulie 2014

Coincidente...

Primul zbor al avionului Boeing 777, cu codul MH 17, a avut loc în data de 17.07.1997, ajungând să fie distrus exact 17 ani mai târziu, tot într-o zi de joi. Mai mult, avionul a fost deturnat în jurul orei 17.
Citeşte şi Un Boeing 777 s-a prăbuşit în Ucraina, la graniţa cu Rusia. Toţi cei 295 de pasageri au murit VIDEO

Potrivit primelor informații, avionul ar fi căzut la 80 km de orașul Donețk din Ucraina. Avionul malaezian prăbuşit pe teritoriul Ucrainei ar fi fost doborât de tiruri ale unui sistem de rachete antiaeriene Buk, a notat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşenko, pe pagina sa de Facebook.

"Avionul zbura la înălţimea de 10.000 de metri. Au murit 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului", a precizat Gheraşenko.
Citeşte şi Avionul Boeing 777 PRĂBUŞIT in Ucraina: Primele imagini de la tragedia în care au MURIT 295 de persoane FOTO
Potrivit expertului militar ucrainean Dmitry Tymciuk, catastrofa s-a petrecut în jurul orei 16.20 lângă orașul ucrainean Torez, regiunea Donețk. Avionul se deplasa pe cursa Kuala Lumpur - Amsterdam. Tymciuk susține că forțele armate ucrainene nu dețin sisteme anti-aeriene în regiune.
Avionul companiei aviatice malaeziene a început să piardă altitudine la 50 de kilometri de spaţiul aerian rusesc, iar la scurt timp a fost descoperit în flăcări pe teritoriul Ucrainei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Russia Today scrie, citând surse, că avionul în care se afla Vladimir Putin urma aceeași rută ca a avionului Boeing 777, al Malaysia Airlines, care s-a prăbușit și care avea 295 de persoane la bord.

Mai mult, sursa citată scrie că avionul lui Putin și avionul malaezian au fost pe punctul de a se interesecta pe aceeași rută, în zona Varșovia, la o altitudine de 10.100 m altitudine.

Avionul prezidențial ar fi trecut în punctul respectiv, în jurul orei 16:21, ora Mosocovei, în timp ce avionul malaezian în jurul orei 15:44, ora Moscovei.

Sursa confidențială întărește informația și prin asemănarea dintre cele două aeronave, de formă, culoare și lungime.

Anonim spunea...

Vladimir Putin a declarat că responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului malaezian aparţine Ucrainei.

"Evident, statul pe teritoriul căruia s-a întâmplat poartă responsabilitatea pentru această tragedie teribilă. Această tragedie nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost pace în acest teritoriu, dacă nu ar fi fost reluată acţiunea militară în estul Ucrainei", a spus Putin.