marți, 22 iulie 2014

În problema ucraineană, UE si aliatii de peste ocean urmăresc scopul izolării complete a Rusiei pe scena internaţională şi nu normalizarea situaţiei sau rezolvarea paşnică a conflictului din estul Ucrainei, a opinat Leonid Kalasnicov,vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma Rusiei.
'Există doar lozinci goale că Rusia ar trebui să întreprindă unele măsuri. Noi am invitat deja OSCE la graniţă pentru a demonstra că Rusia nu livrează arme rebelilor din sud-est', a afirmat liderul parlamentar rus, potrivit căruia SUA şi-au gândit politica faţă de Rusia prin prisma Georgiei şi a Ucrainei.
'Ucraina este doar o verigă în lanţul politicii americane împotriva Rusiei. Sancţiunile ar fi fost impuse indiferent de situaţie, chiar şi în cazul în care Rusia ar fi ridicat un zid la graniţa cu Ucraina', consideră Leonid Kalaşnikov.
În opinia sa, europenii conştientizează pe deplin 'ceea ce sunt SUA şi politica lor'. 'Dar Europa este inserată în această politică şi este forţată să ţină cont de ea. Rămâne de sperat doar că relaţiile economice pe care le are cu Rusia să nu-i permită (Europei) să adopte măsuri pripite', a mai spus parlamentarul rus.
Tratatul între Rusia şi SUA privind reducerea în continuare şi limitarea armelor strategice ofensive (START-3) a fost semnat la 8 aprilie 2010, la Praga, de preşedintele de atunci Dmitri Medvedev şi Barack Obama. Documentul a intrat în vigoare în februarie 2011 pe o perioadă de zece ani, cu posibilitatea de prelungire pe cinci ani.
Referitor la cooperarea NATO cu Rusia în privinţa Afganistanului, se ştie că aceasta fusese suspendată până în iunie. Nu a existat nicio informare cu privire la reluarea ei. Potrivit unor media, Alianţa Nord-Atlantică a propus Azerbaidjanului o nouă platformă de cooperare privind tranzitul de echipamente destinate coaliţiei internaţionale în Afganistan, scrie agenţia rusă de presă.AGERPRES
Despre Rusia: pe 1 septembrie 1939 trupele Germaniei naziste au invadat Polonia. Pe 17 septembrie 33 de divizii sovietice au atacat din spate trupele poloneze care se retrăgeau luptând. Astfel, in timp ce o parte a teritoriului Poloniei a fost ocupata samavolnic de Hitler, o alta parte a fost eliberata "providențial" de tătuca Stalin (KGBistul Putin a avut de unde sa invete). Alb-gardiștii ucrainieni care refuzaseră sa moara de foame in timpul Holodomorului din iarna `32-`33 nu mai puteau visa astfel la sprijinul Poloniei albgardiste, iar la Katyn, in URSS, peste 20000 de ofițeri polonezi, vinovați ca erau prizonieri, au fost împuscați de trupele NKVD-ului, „tatăl” KGB-ului de ieri si „bunicul” FSB-ului de azi. Asa a declanșat Germania nazista al doilea război mondial. Cu ajutorul frățesc al celuilalt stat totalitar, mai vechi in ale răului si violentei: URSS, după care plânge Putin si nu numai. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul așteaptă sugestii de la mediul de afaceri pe tema noului proiect de Cod Fiscal și a proiectului de Procedură Civilă până în septembrie, deoarece până în acea lună cele două acte normative nu vor fi trimise în Parlament, a spus astăzi premierul Victor Ponta în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.




Pe agenda întâlnirii cu mendiul de afaceri s-au aflat reducerea fiscalității asupra muncii si noul cod fiscal și de procedură fiscală.

Angela Roșca, partener TaxHouse, a cerut ca mediul de afaceri să fie consultat în legătură cu proiectul noului Cod Fiscal, care prevede modificări în domeniul taxelor și impozitelor.

Oamenii de afaceri au spus premierului că reducerea CAS este o măsură foarte bună, cu condiția să fie sustenabilă pe termen lung.

Oamenii de afaceri au insistat ca soluția reducerii CAS să fie sustenabilă pe termen lung și au insistat asupra îmbunătățirii colectarii și eficientizării colectării bugetare.

Din Coaliția pentru Dezvoltarea României fac parte AmCham Romania, AOAR, FIC și Romanian Business Leader.

Anonim spunea...

Autorităţile turce au arestat, azi, peste 55 de înalţi responsabili ai poliţiei în cadrul unei anchete penale privind acuzaţiile de corupţie şi abuz de putere, continuând acţiunea de epurare din poliţie şi magistratură, au relatat canalele turceşti de televiziune.




Patruzeci de înalţi responsabili în activitate sau pensionari au fost arestaţi la Istanbul, inclusiv fostul şef al unităţii antiteroriste a poliţiei din Istanbul Omer Kose. Ceilalţi 15 au fost reţinuţi în alte oraşe, scrie AFP, citată de Agerpres.

Valul de represalii înainte de alegerile prezidenţiale din august din Turcia vizează mai ales mişcarea lui Fethullah Gülen, fost aliat al premierului islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, acuzat că a manipulat ancheta referitoare la un vast scandal de corupţie în care sunt implicaţi premierul şi anturajul său

Anonim spunea...

Concluziile oficiale ale reuniunii ministrilor de Externe din UE arata ca statele membre nu au adoptat marti nici o noua sanctiune pentru Rusia, in ciuda valului de indignare publica fata de sustinerea rebelilor pro-rusi de catre regimul lui Vladimir Putin. Diplomatii europeni au cerut doar Comisiei Europene sa pregateasca noi documente legate de posibil sanctiuni vizand Rusia in domeniile tehnologiei de varf, apararii, si accesului pe pietele de capital. Noile sanctiuni sint conditionate insa de comportamentul Rusiei. Reamintim ca reprezentantii Poloniei, Romaniei, Marii Britanii si tarilor baltice au cerut sanctiuni dure si imediate impotriva Rusiei, in timp ce atitudinea Frantei sau Germaniei a fost vazuta drept una complice fata de Rusia.