sâmbătă, 17 august 2013

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) amână deschiderea sesiunii de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de minimis destinată IMM-urilor, până pe 26 august, ora 08.30. Săptămâna trecută MFP anunţa că înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare urma să se realizeze începând cu data de 16 august, ora 8.30.
MFP a iniţiat demersurile pentru suplimentarea bugetului anual, suma cu care va fi făcută suplimentarea bugetului urmând să fie stabilită în şedinţa de Guvern, care va avea loc săptămâna viitoare.
MFP a revizuit, recent, Ghidul solicitantului aferent Hotărârii de Guvern care promovează o nouă schemă de minimis pentru întreprinderile mici şi mijlocii, procedura de înregistrare online a cererilor de acord pentru finanţare fiind introdusă în premieră în Ghid, după ce mediul de afaceri a opinat că ajutorul de stat ar fi "făcut cu dedicaţie".
După ce iniţiativa a fost aprobată în Guvern, consultanţii din domeniu au apreciat că modul de punere în aplicare a acestei scheme de ajutor încalcă principiul egalităţii de şanse, întrucât, iniţial, actul legislativ impunea depunerea dosarelor în mod fizic la sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) din Bucureşti.
Şi după modificările făcute, consultanţii şi potenţialii beneficiari au rămas sceptici că această schemă va fi derulată corect pentru toţi cei interesaţi de ajutorul de stat, punând sub semnul întrebării corectitudinea cu care va fi ea aplicată.
După ce MFP va posta pe site-ul său aplicaţia, firmele interesate trebuie să introducă datele principale privind întreprinderea, precum şi valoarea ajutorului de minimis solicitat. Ulterior, societatea solicitantă va primi un mesaj de trimitere cu succes însoţit de numărul de înregistrare al cererii de acord pentru finanţare şi adresa de web unde poate consulta recipisa generată după introducerea datelor în sistem. Solicitanţii vor primi informaţii legate de perioada în care vor putea depune sau transmite prin poştă sau alte servicii de curierat cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative, la registratura generală a MFP.
 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Gafele care ne-au dus la scumpirea gazelor. Din cauza unor greseli ale autoritatilor in negocierile cu FMI, consumatorii romani vor plati facturi tot mai mari la utilitati. In timp ce majoritatea statelor europene continua sa isi protejeze consumatorii si tin preturile la energie si gaze la un nivel redus pentru populatie, Romania va renunta la acest lucru. De suferit va avea in primul rand populatia, care din 2018 va trebui sa isi cumpere gazele si curentul la pretul pietei, fara niciun ajutor din partea statului. In prezent, populatia primeste preponderent gaze din productia interna, de doua ori mai ieftine decat cele importate. Pana in 2018, pretul pe care il vor plati romanii va fi asadar de circa doua ori mai mare. Afectati vor fi cam toti consumatorii, in special cei care si-au montat centrale pe gaze. Scumpirile vor fi si mai abrupte pentru industrie, unde majorarile de pret vor fi facute pana in 2014, informeaza EVZ.

Anonim spunea...

Tara care nu va intra niciodata in Uniunea Europeana. Salariul mediu este de 5.000 de euro, iar somajul aproape inexistent. Daca privesti cu atentie o harta a Uniunii Europene observi cu siguranta o mare absenta in randul celor 28 de state membre. O tara care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume si care nici nu se gandeste sa adere vreodata la UE. Desi este situata in inima Europei, Elvetia nu este stat comunitar. Uniunea Europeana este principalul partener comercial al Elvetiei, insa aceasta tara nu a fost niciodata integrata juridic in UE. Prin votul popular negativ dat Acordului privind Spatiul Economic European in decembrie 1992, Elvetia este singura tara din vestul Europei, cu o economie majora, care nu face parte din UE, informeaza Capital.

Anonim spunea...

Avem cea mai ieftina benzina din UE. Ultimul raport Oil Bulletin ne aduce vesti bune. Romania are din nou cel mai mic pret al benzinei la pompa din toata Uniunea Europeana. Astfel, la data de 12 august, un litru de benzina in Romania era de 1,27 de euro, mai mic decat in Bulgaria, unde un litru de benzina costa 1,33 de euro. O alta tara europeana cu pret mic la pompa este Estonia, unde un litru costa 1,31 de euro. Printre statele cu cele mai mari preturi la benzina se numara, Italia (1,76 euro ), Olanda (1,75 euro), Grecia (1,71 euro), Danemarca (1,69 euro) si Finlanda (1,67 euro). Conform raportului Oil Bulletin, statul european cu cea mai ieftina motorina este Luxembourg, unde un litru de carburant costa 1,20 euro, in ciuda veniturilor foarte mari ale locuitorilor. Reamintim insa ca preturile la pompa nu sunt corelate cu veniturile populatiei, scrie Capital.

Anonim spunea...

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că situaţia de criză continuă, iar aceasta se poate extinde pe întreg teritoriul Egiptului.

Începând cu data de 14 august 2013, autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena.