vineri, 30 august 2013

Au pirjolit tara nenorocitii astia incompetenti si obraznici

Cererea de credite din partea companiilor şi cea pentru credite imobiliare din partea populaţiei s-a diminuat, în timp ce creditele de consum au înregistrat o creştere, se arată într-un sondaj publicat azi de Banca Naţională Română (BNR).
Băncile prognozează pentru al treilea trimestru o cerere de finanţare în scădere uşoară din partea companiilor, şi revenirea în teritoriu pozitiv a cererii de credite ipotecare, respectiv stabilizarea cererii de credite de consum.
Cererea de credite s-a redus marginal în al doilea trimestru la nivel agregat, dar în structură s-au înregistrat scăderi semnificative pentru segmentul creditelor pe termen lung.
Instituţiile de credit anticipează, pentru perioada următoare, o diminuare uşoară a cererii de credite din partea companiilor la nivel agregat.... Update 11:48 Ponta: "În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei" - Primul ministru a menţionat că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale, arată sursele de presă.
"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a transmis Ponta.
Premierul Victor Ponta a anunţat azi, la şedinţa Comitetului Executiv că prioritatea legislativă a Partidului Social Democrat (PSD) va fi ca regionalizarea să se facă prin proiect de lege, fără a mai aştepta revizuirea Constituţiei, arată HotNews.ro.
"Trebuie să mergem mai departe prin modificarea legii 315/1998 cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a precizat Ponta.
 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a exclus o participare germană la o intervenţie militară în Siria, într-un interviu de presă din care au fost publicate fragmente vineri, relatează AFP, conform Mediafax.

Citeşte şi SIRIA: Ponta: Regimul de la Damasc este ILEGITIM

"Nu ni s-a cerut" o asemenea participare şi "nu o luăm în calcul", a declarat ministrul pentru cotidianul regional german Neue Osnabrücker Zeitung, într-un interviu care urmează să fie publicat sâmbătă.

Guvernul german a anunţat, totuşi, încă de luni, că va aproba o reacţie internaţională împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Acest lucru a fost confirmat în mai multe rânduri, săptămâna aceasta, de cancelarul Angela

Anonim spunea...

Sute de persoane au manifestat pasnic, joi seara, la Paris si New York, impotriva unei eventuale interventii militare occidentale in Siria, in timp ce Statele Unite cauta parteneri pentru o "coalitie internationala" care sa intervina militar, anunta AFP. Administratia Obama nu a luat inca o hotarare finala privind o eventuala interventie in Siria, insa incearca sa formeze "o coalitie internationala pentru a raspunde atacului cu arme chimice al regimului de la Damasc asupra civililor", in ciuda votului negativ dat ieri de Parlamentul britanic, care a respins participarea la o eventuala actiune de acest fel.

Ora 20:24 Ponta: "Am luat act de doveziile prezentate privind comiterea unor crime impotriva populatiei comise cu stiinta de catre autoritatiile siriene.[...] Guvernul Romaniei este solidar cu statele care au solicitat si impun respectarea dreptului international evident deciziile se iau in CSAT si cu informare Parlamentului. In fata unor fapte inacceptibile Guvernul Romaniei trebuie sa aiba o pozitie neechivoca de solidarizare si coordonare cu partenerii nostrii. Vom fi solidari, coordonati si impreuna cu partenerii nostri."
Ora 19:58 Secretarul de stat american John Kerry sustine o conferinta de presa privind atacul cu arme chimice din Siria. Vezi in text principalele declaratii
•Stim ca regimul lui Assad are cel mai mare program de arme chimice din intreaga zona si ca a folosit de mai multe ori in acest an arme chimice. Le-a folosit la scara mica, insa impotriva propriului popor.

•Stim ca pe 21 august rachetele au plecat doar regiunile controlate de regim si s-au indreptat doar catre zonele cu rebeli.
•Stim ca atacul cu arme chimice din 21 august a provocat 1.429 de morti, dintre care 426 de copii.

Ora 19:21 Casa Alba va prezenta vineri o versiune desecretizata a unui raport al serviciilor secrete asupra atacului cu arme chimice de satamana trecuta. (Reuters)