Fiscul italian a descoperit in ultimele opt luni 3.160 de pretinsi saraci si invalizi care au beneficiat in mod fraudulos de ajutoare sociale de 1 miliard de euro, relateaza Mediafax.Garda financiara italiana a intensificat controalele in 2013, identificand fraude in valoare de 2,5 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al institutiei. Prin declaratii false de venituri, fraudatorii au reusit sa fie scutiti de cheltuieli medicale, taxe universitare, au primit ajutoare sociale sau vouchere pentru manuale si mese la cantine. Pe langa aceste practici raspandite, exista si sisteme de fraudare extrem de sofisticate, potrivit garzii financiare.
Institutia a demascat de exemplu antreprenori falsi in Catanzaro (Calabria), care au primit 5 milioane de euro sub forma de ajutoare publice si fonduri europene, pentru un proiect de mediu neconcretizat. In Sicilia a fost destructurata o retea de 114 pretinsi invalizi, care au primit certificate medicale de la 74 de medici complici. De la inceputul acestui an, din fraudele identificate, de 2,5 miliarde de euro, au fost recuperate circa 200 de milioane de euro, cu 40% mai mult decat anul trecut, si au fost blocate plati de peste 450 de milioane de euro.
2 comentarii:
Din când în când, apare câte un proiect de act normativ menit să creeze ceva vânzoleală mediatică şi puţină emoţie în rândul contribuabililor storşi de ultimele resurse după cinci ani de criză. E şi cazul declaraţiei de venituri şi patrimoniu, ieşită din sertarele Ministerului de Finanţe după opt luni de dospire şi care se vrea un instrument de verificare încrucişată a celor bănuiţi că fac evaziune. Pe scurt, cei suspectaţi de ANAF că ar deţine bunuri dobândite pe căi mai puţin licite vor trebui să-şi declare toate posesiile potenţial aducătoare de venituri, la cererea organului fiscal.
Statul se arată extrem de răbdător cu evazioniştii în devenire, lăsându-le acestora la dispoziţie între 15 şi 60 de zile pentru a-şi completa declaraţia de patrimoniu. Iar dacă nu şi-o depun la termen, nu păţesc nimic. Ei riscă cel mult o amendă, ceea ce e egal cu zero. Iar dacă se dovedeşte că au venituri imposibil de justificat, acestea le vor fi impozitate cu 16%. Ieftin şi elegant. Concret, vorbim doar de o formă de albire a banilor negri şi de intrare în legalitate a averilor dobândite pe căi necurate.
Il 22 settembre la Germania va alle urne per il rinnovo del Bundestag, il parlamento federale tedesco. Dal voto uscirà anche il nuovo Cancelliere.
Mai come questa volta è un voto che riguarda il futuro non solo dei tedeschi, ma anche di tutto il resto d'Europa. Per questo La Stampa lancia un sondaggio insieme ai cinque giornali partner del progetto "Europa": Le Monde (Francia), The Guardian (Gran Bretagna), El País (Spagna), Süddeutsche Zeitung (Germania) e Gazeta Wyborcza (Polonia).
Diteci cosa pensate della Germania, in sei domande/risposte. I risultati di questo giro d'orizzonte saranno pubblicati dai sei giornali che partecipano al progetto.
Trimiteți un comentariu