BUCURESTI - NUMIRE: Claudiu Doltu urmează să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), Guvernul acceptând cererea pe care acesta a înaintat-o pe data de 10 iunie, se arată în Monitorul Oficial. Presa a relatat, la sfârşitul lunii trecute, că domnia sa va fi numit, în august, reprezentantul ţării noastre la Banca Mondială, înlocuindu-l pe Ştefan Nanu, al cărui mandat va expira. În 2009, Nanu a fost cel care l-a înlocuit pe Doltu în aceeaşi funcţie. Claudiu Doltu a fost numit anul trecut, în mai, secretar de stat în cadrul MFP, de premierul Victor Ponta, luându-i locul lui Dragoş Doroş, care ocupase respectiva funcţie în timpul mandatului lui Mihai Răzvan Ungureanu. Claudiu Doltu a mai lucrat ca secretar de stat în Finanţe în Guvernul Tăriceanu, în timpul mandatului de ministru al lui Sebastian Vlădescu. Între anii 2000 şi 2003, a fost consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României.
VIRUS LETAL ( sursa evz) - Reputatul cercetător britanic lordul May i-a
acuzat nu demult pe cercetătorii chinezi că, în ambiţia lor “oarbă” de a crea un
vaccin eficient împotriva gripei aviare, au reuşit de fapt să creeze un nou
virus! Este vorba despre un “hibrid”, a cărui răpândire
care ar putea scăpa de sub control şi ar provoca o pandemie ucigaşă.
Virusul “hibrid” conţine tulpini amestecate de gripă
aviară şi gripă umană. Acest virus ar putea “scăpa” din laboratoarele chinezilor
şi s-ar putea răspândi cu repeziciune, făcând dezastru în lume, acest lucru
putând însemna pierderea a milioane de vieţi, după cum nota de curând Daily
Mail. Profesorul Hualan Chen, directorul Laboratorului
National Avian Influenza Reference de la Institutul de Cercetare Veterinatră
Harbin, a amestecat în mod deliberat virusul gripei aviare, H5N1, extrem de
letal, dar atât de uşor de transmis de la om la om, cu o altă tulpină, H1N1, din
2009, a virusului gripei, care este puternic infecţios pentru oameni. Studiul cercetătorilor a fost publicat în revista Science Express.
Temerile cele mai mari sunt însă că virusul mutant ar putea să scape, practic,
din laboratorul securizat al cercetătorilor şi să se răspândească la nivel
global.
6 comentarii:
NUMAI SECURISTI, FII DE SECURISTI SI MILITIENI - NUMAI SECATURI ...http://risc-management-proxemis.blogspot.de/
Tranzacţiile cu gaze naturale nu sunt, deocamdată, transparente în ţara noastră. Reglementatorul pieţei de energie (ANRE) a primit spre aprobare, încă din iarnă, de la OPCOM şi Bursa Română de Mărfuri (BRM), regulamentele de funcţionare a unor platforme de tranzacţionare a gazelor.
Potrivit unor surse apropiate situaţiei, licenţele pentru OPCOM şi BRM vor fi acordate în această lună. ANRE a şi postat, pe site-ul său, proiectul de ordin pentru aprobarea regulilor generale privind piaţa centralizată de gaze naturale.
Surse din piaţă afirmă că, de la avea pe hârtie două burse a gazelor şi până la tranzacţionarea efectivă, mai este cale lungă: "Operatorii au solicitat ca tranzacţiile să fie anonime, în sensul publicării preţului şi cantităţilor fără numele companiilor. Companiile multinaţionale tranzacţionea¬ză pe mai multe pieţe şi şi-au exprimat îngrijorarea că preţurile încă scăzute de pe piaţa noastră le vor face probleme în alte ţări, unde tarifele sunt mult mai mari.
În plus, în ţara noastră, ANRE stabileşte lunar cota de importuri şi trimestrial este anunţat procentul de creştere a preţului gazelor interne, în cadrul procesului de liberalizare. În condiţiile în care nu ai predictibilitate pe cotă şi ritmul de creştere a preţului este stabilit de ANRE, ce tranzacţii să ai?"
Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, ne-a declarat, recent, că societatea pe care o conduce nu are nimic împotriva tranzacţionării transparente a gazelor. Domnia sa ne-a precizat că o bursă a gazelor trebuie construită, de la bun început, cu toate produsele necesare tranzacţionării, de la contracte spot, la contracte la termen şi la produse derivate. În plus, şeful E.ON România este de părere că toţi operatorii trebuie să tranzacţioneze gazele pe bursă, pentru ca aceasta să funcţioneze şi să fie asigurată lichiditatea.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat, recent, că va propune patronatelor şi sindicatelor din industria petrochimică ca întreaga cantitate de gaze naturale produsă în ţara noastră să fie vândută pe bursă, urmând să aibă o discuţie în acest sens şi cu ANRE.
OPCOM propune, în urma consultării cu mai mulţi operatori din piaţă, un tip de produs cu aplicabilitate pe piaţa noastră de gaze, caracterizată prin concurenţă mult mai redusă decât piaţa de energie, respectiv contractul lunar pentru livrare în bandă.
BRM propune tot un sistem de licitaţii simplu sau dublu competitive, pentru perioade de tranzacţionare de la o lună la un an.
Veste buna pentru posesorii auto: S-au pus bazele simplificarii birocratiei privind taxa auto. Statul a emis un Ordin prin care legifereaza crearea unei baze de date care sa cuprinda informatii despre autovehiculele inmatriculate sau transcrise care intra sub incidenta timbrului de mediu pentru autovehicule. Ordinul, emis de Ministerul de Finante, Ministerul Mediului si Ministerul afacerilor Interne, a fost publicat in Monitorul Oficial la finalul saptamanii trecute. Baza de date se gestioneaza informatic de Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin Administratia Fondului pentru Mediu, scrie Capital.
România va avea un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, iar prezenţa la Bucureşti a directorului general al FMI, Christine Lagarde, reprezintă un mesaj foarte clar în acest sens, a spus astăzi premierul Victor Ponta. In aceeaşi zi sau în ziua de după vine delegaţia Fondului Monetar Internaţional, pentru a începe discuţiile tehnice", a declarat premierul, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.
Premierul a menţionat că prezenţa şefei FMI nu este direct şi oficial legată de noul acord, "dar evident că va reprezenta un mesaj foarte clar în acest sens".
"Şi eu sunt optimist că în toamnă vom avea un nou acord cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială în condiţii foarte bune", a mai sus Victor Ponta.
Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), se va afla în România în zilele de 15 şi 16 iulie. Este prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie
Numărul restanţierilor - persoane fizice - la bănci şi IFN-uri a crescut în luna mai cu 2,79%, faţă de aprilie 2013, ajungând la 735.500, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).
Numărul este mai mare cu 20.031 persoane, faţă de luna precedentă, şi cu 9.119 mai mic decât nivelul din mai 2012.
În ceea ce priveşte numărul restanţelor, acesta ajungea la 1.012.649, cu 29.662 mai mare, (3,01%) decât nivelul din aprilie 2013 şi cu 4.139 peste nivelul din mai 2012.
Potrivit datelor BNR, valoarea totală a restanţelor a crescut, în mai, cu 3,21% faţă de luna aprilie, la peste 10,232 miliarde lei. Din totalul restanţelor, peste 7,333 miliarde lei aveau întârziere de peste 90 de zile.
De asemenea, din cele circa 10,232 miliarde lei, peste 4,215 miliarde lei erau restanţe în euro, 3,855 miliarde în lei, 2,129 miliarde lei în alte valute şi circa 32,2 milioane lei în dolari SUA.
Rata creditelor neperformante a ajuns la 20,19% în luna mai, în creştere cu 0,73 puncte procentuale faţă de luna precedentă. În luna aprilie rata creditelor neperformante se ridica la 19,46%, iar în luna mai 2012 la 16,67%.
Directorul Centralei Fukushima la momentul producerii accidentului din martie 2011, Masao Yoshida, a decedat azi, la vârsta de 58 de ani, din cauza unui cancer la nivelul esofagului.
FukushimaSursa: Reuters
Compania TEPCO a precizat că boala nu poate fi pusă pe seama radiaţiilor după tragedia din Japonia deoarece este necesară o perioadă de aproximativ cinci ani pentru apariţia acestui tip de cancer.
Masao Yoshida a murit către ora locală 11.00 (5.00, ora României) la un spital din Tokyo, după mai multe luni de tratament, scrie Mediafax.
Potrivit Tokyo Electric Power (TEPCO), Yoshida ar fi fost afectat de o doză de radiaţii de 70 milisieverţi în perioada scursă de la accident, în martie 2011, şi plecarea sa de la centrală, în nord-estul ţării, şase luni mai târziu.
Masao Yoshida a devenit directorul complexului atomic Fukushima Daiichi în iunie 2010, cu câteva luni înainte de cutremurul urmat de un tsunami pe 11 martie 2011 care a pus în pericol patru dintre cele şase reactoare ale instalaţiei, un dezastru care a determinat autorităţile să evacueze peste 150.000 de locuitori din zonă.
Trimiteți un comentariu