marți, 22 ianuarie 2013

Viitorul Europei ...

Lideri mondiali precum cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul rus, Dmitri Medvedev sau șeful executivului italian, Mario Monti, vor conduce întâlnirile ce vor avea loc cu ocazia Forumului Economic Mondial (FEM), din localitatea elvețiană Davos, scrie antena3.ro. Potrivit Washington Post, punctul central al întâlnirii anuale a liderilor mondiali va fi reprezentat de promovarea măsurilor pentru scoaterea economiei mondiale din criză. Angela Merkel, Mario Monti și Dmitri Medvedev vor decide pașii necesari pentru relansarea economică, spun oficialii FEM. În contextul noilor evoluții ale economiei mondiale din ultimii ani, întâlnirea se pare că se va desfășura într-un climat mai calm decât preconizau mai mulți participanți cu câteva luni în urmă. Klaus Schwab, fondatorul forumului, a spus că “este foarte clar că problema economiei mondiale este bazată pe restabilirea încrederii”. Acesta a numit forumul “un laborator de noi idei” pentru îmbunătăţirea lumii.
Organizatorii au transmis că aproape 50 de preşedinţi şi prim-miniștri, dar şi peste 1.000 de preşedinţi şi directori ai unor companii mondiale sunt aşteptaţi să participe la Forumul Economic Mondial, între 23 şi 27 ianuarie. Printre cei care sunt aşteptaţi să ia parte la întâlnire se numără şi fondatorul Microsoft, Bill Gates, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon sau preşedinţii Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional, Mario Draghi, respectiv Christine Lagarde....
CONCLUZIA :
Reteta germano - Sovietica (Rusa) ? ...o gasiti in pactul ribbentrop - molotov = toata Europa trece sub cizma germana iar resursele si capacitatile energetice in turbinca ruseasca - vezi pactul euroasiatic incheiat recent de putin si acolitii sai ( de fapt un pact de reintegrare a a fostelor republici ale URSS ) ...in realitate,  Euro a fost inventat pentru a facilita preluarea resurselor si capacitatilor energetice de catre rusi, indatorarea tarilor crestine si preluarea administrativa  a Europei de catre nemti (neam necrestin si barbaric) - deuchland uber alles ! arbeit macht frei ...va urez "succesuri" multiple !!!!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Finanţele au atras marţi 502,5 milioane euro de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni de stat în valută cu scadenţa la trei ani, sumă de peste trei ori mai mare decât valoarea indicativă, la un randament mediu de 3,14% pe an, reprezentând cel mai redus nivel pentru această maturitate.

Anonim spunea...

Numirea lui Crişu Anastasiu, candidatul susţinut de USL, în funcţia de Avocat al Poporului a fost aprobată, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Anonim spunea...

Laura Corina Georgescu a fost validată, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), ea primind 382 de voturi favorabile şi 48 împotrivă.

Anonim spunea...

Guvernul a decis să decaleze cu trei luni calendarul de creştere a accizelor la ţigarete, astfel încât majorarea să fie aplicată în fiecare an de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie ca în prezent, procedură care să fie menţinută până în anul 2017 inclusiv, ceea ce va genera încasări suplimentare la buget, informează Mediafax.

Astfel, noile accize la ţigarete, mai mari, vor fi percepute anual de stat începând cu luna aprilie, şi nu de la 1 iulie ca până în prezent, relevă un proeict de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal.



Acelaşi document stabileşte că pentru bere va fi aplicată o acciză mai mare, de 0,8228 euro/hl/1 grad Plato (faţă de 0,748 euro în prezent) şi de 0,473 euro/hl/1 grad Plato pentru producătorii independenţi cu o capacitate de producţie anuală ce nu depăşeşte 200.000 de hectolitri (faţă de 0,43 euro în prezent).

Anonim spunea...

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat marti seara la Realitatea TV ca se face un lobby puternic pentru ca in Parlament sa fie abrogat articolul introdus in 2012 in Ordonantei 34 privind achizitiile publice care prevede ca toate companiile cu capital majoritar de stat sa nu ma poata face achizitii directe.

"Am dat un ordin de ministru prin care am interzis tuturor companiilor sa mai faca achizitii directe desi companiile nu se supuneau prevederilor Ordonantei 34 privind achizitiile publice. Erau foarte multe contracte de valori de zeci sau de milioane de euro care erau trecute la confidential si se facea achizitie directa. Am dat acel ordin, ulterior cand am modificat Ordonanta 34 Achizitii publice am introdus acea reglementare pentru toate companiile nu numai cele din subordinea ministrului Economiei. Acum am inteles ca se face un lobby destul de puternic ca la momentul in care se aproba in Parlament sa fie abrogat acest articol ca sa fie exceptate companiile cu capital majoritar de stat", a declarat Chitoiu in contextul discutiei despre eforturile ministerului cu pivire la "baietii destepti".

CRETINUL ASTA E TERIBIL