marți, 1 ianuarie 2013

Anul nu începe deloc sub auspicii generoase....

Vreme de cinci ani, politicienii care conduc astăzi ţara, au refuzat în mod programatic să recunoască realitatea crizei economice şi au promovat public o mitologie politico-economică în care o conspiraţie pusă la cale de fosta putere a deposedat populaţia de drepturile băneşti cuvenite, a închis şcoli şi spitale şi a tăiat salariile bugetarilor, pensiile şi alocaţiile pentru mame pentru beneficii personale şi de grup, nu pentru a răspunde constrângerilor crizei pentru că dacă nu există criză, nu există nici constrângeri. Această mitologie a servit bine USL, care a câştigat zdrobitor alegerile. În 2013, guvernul USL se va lovi dur de zidul realităţii economice şi va avea revelaţia (sensul originar al cuvântului grec "apocalypsis") crizei globale.

Anul nu începe deloc sub auspicii generoase. Cea mai mare economie a lumii, Statele Unite, este pe cale să se arunce de pe "stânca fiscală" pe care singură s-a suit şi, chiar dacă administraţia Obama şi liderii republicani din Congres vor ajunge la un acord de ultim moment, neîncrederea investitorilor va persista şi redresarea economică americană va fi firavă. Perspectivele de creştere ale economiei SUA nu depăşesc 2% pentru 2013, o performanţă sub aşteptări pentru America, obişnuită în trecut cu ritmuri de creştere de peste 5%. Or, dacă Statele Unite nu îşi revin repede, nici restul lumii nu o va face. Pentru că o fi prestaţia economica a americanilor lamentabilă din punct de vedere istoric, dar în comparaţie cu celelalte economii dezvoltate şi, în special cu Uniunea Europeană, este excelentă. Criza euro fiind departe de a se fi se fi încheiat, prognoza de creştere pentru 2013 a zonei euro este de numai 0,5%, cu o Germanie în vădită pierdere de viteză şi o Franţă care abia anul viitor va resimţi efectele experimentului Hollande de alungare a bogaţilor din ţară. Cum nici din China nu se aşteaptă veşti bune, unde, potrivit raportului Departamentului Economic şi al Afacerilor Sociale al ONU (DESA), 2013 va marca o scădere semnificativă a creşterii, perspectivele economice globale sunt proaste spre catastrofale. Potrivit DESA, creşterea globală de anul viitor va fi de numai 2,4%, dar şi aceasta este o cifră déjà revizuită în jos. Cum unele dintre cele mai slabe performanţe se aşteaptă din partea ţărilor europene cu care România are cele mai strânse legături economice - Germania, Franţa, Italia, Spania - anul 2013 va fi unul extrem de greu pentru economia românească. Cât de greu, va depinde de actualii guvernanţi care, cu supermajoritatea pe care o au, pot face cam tot ce le trece prin cap cu economia românescă. Ceea ce nu înseamnă foarte mult.(sursa romania libera)

2 comentarii:

Anonim spunea...

“In linia ultimilor ani, Romania nu este un mediu favorabil antreprenorilor, la nivel macro si cultural. Prin urmare, nu vad de ce ar fi schimbari spectaculoase in urmatoarea perioada”, spune, nu tocmai optimist, Dragos Novac, director executiv Metropotam.

Dezideratul sau este “supravietuirea intr-o piata in scadere si intr-un mediu economic defavorabil”. El si-as dori un guvern competent care sa asigure stabilitate economica si premise de crestere sanatoasa, ce ar trebui sa duca la o previzibilitate mai buna in orice sector economic. “Astazi in Romania e haos la nivel de management macro - asta inseamna risc mare, care inseamna probabilitate mare de pierderi financiare”.

Anonim spunea...

or suggest for more info here: [url=http://www.sacburberryecharpe.fr/category/foulard-burberry]echarpe burberry solde[/url] 2012.
Longchamps implemented fabrics like brocade, traditional silk and leather in the medium measured clutches ended up being roomy enough to get a [url=http://www.longchampfr.info/category/sac-longchamp-solde]longchamp solde[/url], lipstick in addition to small digital camera without looking too large for formal affairs.

Replica sacks [url=http://www.burberryoutlet2012.info/category/burberry-coat]burberry outlet[/url] are perfect if you happen to don't store big deposits of their bank balances books.
Among undifferentiated elements of beautiful looks include the accessories which will women have on and, among all of the, [url=http://www.longchampfr.info/category/sac-longchamp-cuir]sac longchamp cuir[/url] are primary.