luni, 28 ianuarie 2013

Comisia Europeana va renunta, pentru prima data, la trimiterea prealabila a proiectului final al raportulului privind Mecanismul de Control si Verificare (MCV) in justitie la Bucuresti, pentru eventuale ajustari, pe motiv ca in anii precedenti, raportul a ajuns in presa inainte de a fi publicat oficial de Bruxelles, transmite RFI. Potrivit corespondetului RFI in capitala Belgiei, oficialii de la Bruxelles au fost deranjati de scurgerea de informatii astfel incat au decis publicarea directa a raportului.
Raportul MCV urmeaza sa fie publicat pe 30 ianuarie.
Cu ocaziile anterioare, autoritatile romane au primit proiectul aproape final cu cateva zile inaintea publicarii astfel incat sa poata modifica unele aspecte, modificarile fiind operate pe forma textului si nu pe fond. precizeaza RFI. Inainte insa ca aceste schimbari de forma sa fie facute, proiectul primit de la Bruxelles ajungea in presa.
Surse comunitare au declarat pentru RFI ca reprezentantii Comisiei Europene considera ca responsabilitatea revine autoritatilor de la Bucuresti, motiv pentru care au decis sa difuzeze raportul fara o instiintare prealabila data de Bucuresti.
Unele surse arata cu degetul Comisia Europeana sustinand ca scurgerile catre presa au plecat in paralel de la Bucuresti si de la Bruxelles, arata sursa citata.

3 comentarii:

Anonim spunea...


11:27 Orange a introdus servicii de internet mobil 4G si pe tablete iPad


11:22 Gheorghe Falca, primarul Aradului, achitat si de catre Curtea de Apel Alba in dosarul "Fabrica de zahar"


11:17 Un avion s-a prabusit in Kazahstan: toate cele 20 de persoane aflate la bord au murit


11:04 Fibroadenomul mamar, cea mai frecventa tumora a sanului intalnita la femeile sub 30 de ani - simptome, investigatii si tratament


11:03 Teodor Melescanu, despre bugetul SIE: Am dori o inghetare a bugetului din 2012, dar probabil nu se va ajunge aici/ Comisia parlamentara sustine o majorare


10:51 Sorana Carstea, in optimile turneului de la Pattaya (Thailanda)


10:50 Google a pus pe hartile sale si sinistrele gulag-uri din Coreea de Nord


10:44 Români și bulgari – nu veniți în Marea Britanie, aici plouă mult

Anonim spunea...

Un avion al companiei kazahe SCAT s-a prabusit marti si toate cele 20 de persoane aflate la bord au murit in accident, a anuntat compania, potrivit AFP. Avionul s-a prabusit cand se apropia de aeroportul Almaty din Kazahstan.

Anonim spunea...

Erik de Vrijer, seful delegatiei FMI: Prognoza de crestere pentru 2013, revizuita in jos, la 1,5% / Am fost de acord sa cerem board-ului FMI prelungirea a acordului solicitata de Romania / Romania a ratat in 2012 tintele de deficit pe cash si de reducere a arieratelor