miercuri, 2 ianuarie 2013

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat că va prezenta o nouă organigramă a ministerului şi că vor fi organizate concursuri pentru toate posturile. "22 decembrie a fost prima zi în care am intrat în minister. Au fost patru zile în care am muncit. Am avut bucuria de a descoperi oameni foarte competenţi, dar am avut şi dezamăgirea de a găsi oameni cărora n-o să le dau numele acum de sărbători, dar care nu înţeleg ce caută acolo. În minister este o organigramă stufoasă, cu mulţi oameni pe care dacă îi întrebi ce fac nu-ţi pot spune", a afirmat Relu Fenechiu. Acesta a mai declarat că a constatat existenţa unor mari deficienţe în ceea ce priveşte resursa umană în domenii precum cel al controlului şi al fondurilor europene. "Nu poţi face performanţă cu oameni slabi. Toţi aceştia vor fi daţi afară. După ce voi veni cu noua organigramă, organizez concursuri pentru toate poziţiile de conducere", a declarat ministrul Transporturilor.
Fenechiu a mai afirmat că una dintre priorităţile sale este reorganizarea ministerului şi întărirea Corpului de Control al instituţiei.
Codul Rutier va fi modificat, începând din ianuarie 2013, conform Legii numărul 203/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Dintre modificările care vor fi aduse se numără: obligativitatea vizitei medicale la reînnoirea permisului auto, obligativitatea obţinerii de permis pentru mopede, scutere şi ATV-uri, posibilitatea conducătorilor auto de a face recurs împotriva hotărârilor judecătoreşti prin care instanţa soluţionează plângerile împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor de circulaţie şi sancţionarea încălcării regulilor de circulaţie pe biciclete.
  

3 comentarii:

Anonim spunea...

Statele Unite au avut termen limita marti sa adopte bugetul pentru a evita "zidul bugetar" si impunerea automata de masuri de austeritate, iar acest lucru parea posibil dupa ce in noaptea de luni spre marti Senatul a aprobat legislatia necesara. Textul de lege nu a fost insa votat si in Camera dominata de republicani. Acordul prevede o crestere a taxelor pentru gospodariile cu venituri de peste 450.000 de dolari pe an si o extindere a ajutorului de somaj, fapt neacceptat de catre republicani care deja au respins, inainte de Craciun, idea impozitarii suplimentare a veniturilor de peste 1 milion de dolari.
UPDATE ora 03.00: Camera Reprezentantilor a decis sa voteze marti seara asupra acordului deja aprobat de Senat, potrivit unor surse parlamentare citate de AFP.

Anonim spunea...

Zona euro se îndreaptă spre un 2013 care se anunţă a fi anul succesului sau al eşecului pentru uniunea monetară, care are în spate o istorie de 13 ani. Totuşi, pentru moment pare să se fi instalat un calm fragil în zona euro, în contextul unei lupte de trei ani pentru a salva moneda unică, comentează agenția germană DPA.

Sursa: REUTERSMult încercatul euro, catalogat de multe ori drept un eşec într-un an puternic marcat de criză, pare să fi supravieţuit lui 2012, dar 2013 s-ar putea dovedi la fel de dificil dacă economiile țărilor membre nu vor scăpa de probleme, scrie și portalul EUbusiness într-o amplă analiză dedicată monedei unice europene.

Aceasta a încheiat anul în forţă, după ce Eurogrupul a reuşit să ajungă în decembrie la un acord de furnizare a îndelung amânatului ajutor de salvare către Grecia pentru a menţine ţara pe linia de plutire şi blocul intact.



Citiţi mai mult: 2013 – anul succesului sau eșecului pentru Zona Euro - Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/2013-anul-succesului-sau-esecului-pentru-zona-euro-1017594.html#ixzz2Gnc5Tp69
EVZ.ro

Anonim spunea...

2013 va fi un an cu ghinion pentru români. Preţurile vor continua să crească până la jumătatea anului viitor, anunţă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Seceta a dat peste cap previziunile Băncii Naţionale. Isărescu este îngrijorat şi în privinţa creşterii economice în perioada următoare.

A dat însă şi o veste bună. Leul va fi destul de puternic în perioada următoare. Rata inflaţiei a explodat în septembrie, pe fondul unui an agricol foarte slab. Nu sunt veşti bune în privinţa inflaţiei nici pentru primele şase luni din 2013. Cifrele vor fi mai mari decât ţinta BNR, până spre finele anului viitor. Isărescu este pesimist şi în privinţa creşterii economice.