duminică, 27 ianuarie 2013

Taxe si impozite noi pentru energie si resurse naturale. Primul proiect legislativ impune companiilor care exploateaza si comercializeaza resurse naturale, altele decat gazele naturale, o taxa speciala de 0,5%, care va fi aplicata la veniturile luate in calcul in momentul stabilirii cifrei de afaceri. Daca va fi aprobata, aceasta taxa urmeaza sa fie valabila in intervalul februarie 2013-decembrie 2014, in conditiile in care sistemul de redevente si tarife va fi revizuit incepand cu perioada 2014-2015, iar Guvernul cauta solutii pentru pastrarea deficitului bugetar in limitele convenite cu FMI, informeaza Bursa.ro

Ce spune Warren Buffet despre cea mai mare provocare a lui Barack Obama din noul mandat. Miliardarul Warren Buffet este de parere ca cea mai mare provocare pe care o va avea presedintele Barack Obama in cel de-al doilea mandat va fi Congresul american, informeaza Huffington Post. El este insa increzator ca Statele Unite ale Americii vor depasi deciziile slabe luate de catre autoritatilor de reglementare. "Ceea ce este corect pentru America este depasit total de ceea ce este gresit la Washington", a declarat Buffet intr-un interviu acordat celor de la CBS News, potrivit
Gandul.

The Economist: O lume periculoasa, foarte periculoasa. In ''Muntele vrajit'', a lui Thomas Mann, un tanar om de afaceri isi viziteaza varul internat intr-un sanatoriu din Davos, in Alpii elvetieni. La scurt timp, eroul nostru incepe sa se simta tot mai slabit si confuz. Proprietarul sanatoriului il sfatuieste sa se odihneasca; in final, ajunge sa ramana acolo timp de sapte ani, sapte ani interminabili. Rapoartele de risc au un efect similar: cu cat citesti mai multe, cu atat vezi mai multe riscuri, pentru ca, la final, sa cazi prada unei extenuari nervoase. Saptamana trecuta, au fost publicate doua rapoarte care se potrivesc perfect acestui profil ''angoasant'': ''Riscuri globale in 2013'', realizat de Forumul Economic Mondial (FEM), si ''Cele mai mari riscuri din 2013'', publicat de compania de consultanta Eurasia, relateaza
Capital.

8 comentarii:

Anonim spunea...

O solicitare ca toţi cei aproape 600 parlamentari să depună mandatul, pentru demisia preşedintelui Băsescu şi comasarea alegerilor prezidenţiale cu europarlamentarele ar avea efect doar la 100-150 parlamentari şi ar putea genera chiar o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, afirmă premierul Ponta.
Ideea ca toţi parlamentarii să îşi depună mandatul nu este una raţională, a spus premierul la un post TV, dar a precizat că nu a renunţat la varianta comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, fiind convins că preşedintele Traian Băsescu a supralicitat atunci când a răspuns acestei propuneri.
Ponta a arătat că discuţia pe această temă va continua "la calm" şi că se poate ajunge la o concluzie, ca în orice negociere politică.
"Ştie şi preşedintele mult prea bine, ştiu şi eu, care sunt mai tinerel aşa, şi Crin Antonescu, că nu e suficient, că şi dacă...

Anonim spunea...

* Economiile în lei au avansat cel mai mult în Mehedinţi
Depozitele în valută ale persoanelor fizice au înregistrat anul trecut cea mai mare creştere în judeţul Bistriţa, de 35,4% faţă de 2011, în timp ce la economiile în lei cel mai bine s-a plasat judeţul Mehedinţi, cu un avans de 11,7%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), anunţă Mediafax.
Depozitele constituite în valută de către populaţie au consemnat anul trecut un avans de 14,7%, de la 34,8 miliarde lei la 39,9 miliarde lei, ritm superior celor în lei, care au urcat cu 4,9% şi au ajuns la 60,4 miliarde lei la finele lui 2012.
După judeţul Bistriţa, cele mai bine cotate judeţe la creşterea nivelului de economii în valută sunt Buzău - 32,16%, Dolj - 27,9%, Satu-Mare - 25,5% şi Sălaj - 24,9%. Pe de altă parte, printre judeţele cu cea mai slabă performanţă s-au numărat Mureş - 3,3%, Bucureşti - 10,8%, Giurgiu - 12%, Sibiu - 12,5% şi Mehedinţi - 13%.
În schimb, judeţul Mehedinţi a obţinut primul loc în topul judeţelor cu cel mai mare avans al depozitelor în lei, urmat de Satu-Mare - 11,5%, Bacău - 11,2%, Dolj - 10,8% şi Suceava - 10%.
Bucureştenii nu şi-au mărit economiile în lei cu mult faţă de anul precedent, fiind codaşii clasamentului, cu o creştere de doar 1,7%. Aceştia sunt urmaţi de populaţia din judeţul Iaşi, cu o majorare a nivelului depozitelor în 2012 faţă de anul precedent de 1,8%, Braşov - 2,28%, Galaţi - 2,34% şi Covasna - 2,35%.

Anonim spunea...


Societatile de asigurare autorizate sa practice asigurarea obligatorie RCA nu mai sunt obligate sa transmita, in format electronic, informatii complete privind evenimentul rutier in cauza, conform unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.








Societatile NU vor mai transmite informatii catre baza de date pentru evidenta evenimentelor rutiere REVER, intrucat un act normativ care abroga aceasta obligatie a fost publicat recent in Monitorul Oficial si a intrat deja in vigoare la data publicarii. Este vorba despre Ordinul CSA nr. 4/2013 pentru modificarea normelor privind conditiile si modalitatile de comunicare electronica a unor informatii referitoare la contracte de asigurare, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 10/2012, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 56, din 24 ianuarie 2013.

Motivul pentru care s-a eliminat obligatia mentionata este faptul ca baza de date pentru evidenta evenimentelor rutiere REVER a fost desfiintata de CSA inca din 20 decembrie.

Anonim spunea...

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata ca autoritatile vor recurge la concedieri in companiile de stat pe pierderi care nu reusesc sa treaca pe profit, informeaza Agerpres. Nita a venit sambata la sediul Ministerului Finantelor Publice pentru discutiile finale cu Misiunea Fondului Monetar International (FMI).

Anonim spunea...

Comisia Europeana va renunta, pentru prima data, la trimiterea prealabila a proiectului final al raportulului privind Mecanismul de Control si Verificare (MCV) in justitie la Bucuresti, pentru eventuale ajustari, pe motiv ca in anii precedenti, raportul a ajuns in presa inainte de a fi publicat oficial de Bruxelles, transmite RFI. Potrivit corespondetului RFI in capitala Belgiei, oficialii de la Bruxelles au fost deranjati de scurgerea de informatii astfel incat au decis publicarea directa a raportului.

Anonim spunea...

Cancelarul german Angela Merkel a lansat un nou la reforme structurale, pentru a asana economia Uniunii Europene, sambata, in cadrul vizitei pe care o efectueza la Santiago de Chile, unde participa la summitul UE - America Latina si tarile din Caraibe, scrie AFP.

Anonim spunea...

Presedintele Traian Basescu participa sambata la al saptelea summit Uniunea Europeana - Comunitatea statelor latino-americane si din Caraibe (CELAC), desfasurat, dupa cum noteaza agentia AFP, sub dezideratul continentului sud-american de a "face parte din solutie, si nu din problema", dupa cum spuneau diplomatii chilieni, tara care gazduieste aceasta reuniune.

Anonim spunea...


COFACE: Romania va avea o crestere economica de cel mult un procent in 2013


Cresterea economica a Romaniei din acest an ar putea fi chiar mai modesta decat estimeaza Guvernul. Coface evalueaza ca economia Romaniei va creste in 2013 cu maxim un procent si mentina ratingul tarii noastre la nivelul “B”.