joi, 31 ianuarie 2013

Companiile care desfasoara activitati de cercetare atat in Romania, cat si in statele UE sau ale Spatiului Economic European isi pot deduce fiscal jumatate din cheltuielile destinate cercetarii-dezvoltarii. Prevederea a fost introdusa de Guvern in Codul Fiscal, in conditiile in care pana acum deducerea era de 20% si se acorda doar pentru cercetarea din Romania. Ministerul Finantelor spune ca extinderea a fost ceruta de Comisia Europeana. "Atentie, legea lasa loc unor abuzuri", spune Gabriel Sincu, partener in cadrul firmei de consultanta si audit Mazars. Dragos Ciuparu, fostul sef al Cercetarii, sustine ca exista pericolul ca Romania sa devina o colonie tehnologica. In replica, Mihnea Costoiu, ministrul delegat al Cercetarii, spune ca intentia este "de a aplica si acelor companii din strainatate care desfasoara activitatea in Romania aceasta facilitate pentru a-si mentine aceasta activitate pe teritoriul Romaniei".

Deutsche Bank se numărăr printre mai multe bănci care sunt investigate în Germania de autoritatea de reglementare a sectorului financiar, Bafin, pentru manipularea dobânzii interbancare Euribor, au declarat două surse apropiate situaţiei. O altă bancă, Portigon, fosta WestLB, este la rândul ei investigată, au precizat sursele, citate de Bloomberg. Publicaţia Sueddeutsche Zeitung a relatat luni că Bafin anchetează patru bănci germane, între care Deutsche Bank şi Portigon. Ambele bănci sunt investigate şi pentru manipularea Libor, dobânda interbancară londoneză. Autorităţi de reglementare din Canada şi până în Elveţia investighează dacă mai mult de 12 bănci, printre care Deutsche Bank, Barclays şi Royal Bank of Scotland, s-au asociat pentru a manipula dobânzile interbancare. UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a fost amendată luna trecută cu 1,5 miliarde de dolari de către autorităţile din SUA şi Marea Britanie, pentru influenţarea incorectă a Euribor şi Libor. Un purtător de cuvânt al Bafin a refuzat să identifice băncile implicate, sau numărul acestora.

4 comentarii:

Anonim spunea...


Acum o zi Chile: Cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade in centrul tarii


Acum o zi Viktor Orban: Ungaria nu are nevoie de bani de la FMI si Uniunea Europeana


Acum o zi Remus Pricopie: Nu se poate organiza clasa pregatitoare la gradinita privata daca institutia nu e acreditata pentru invatamantul primar


Acum o zi Organizatiile pentru drepturile femeilor protesteaza fata de includerea violului in Legea medierii


Acum o zi Guvernul va abroga Legea parteneriatului public-privat si va promova in regim de urgenta o noua lege


Acum o zi Olanda cere Romaniei extradarea celor trei suspecti din cazul furtului de tablouri


Acum o zi VIDEO Daniel Chitoiu: Vom restructura din temelii structurile de control a fraudei si evaziunii fiscale/ ANAF va incepe dupa finalizarea bugetului

Anonim spunea...

* Infuzia de capital trebuie, însă, notificată la Bruxelles
* PCC: "Suntem gata să luăm în considerare orice tip de sprijin pentru Oltchim dacă vom fi implicaţi în administrarea companiei"
Ştergerea datoriilor către stat ale Oltchim Râmnicu Vâlcea nu necesită aprobarea Comisiei Europene (CE), dacă operaţiunea se va desfăşura în cadrul procedurii insolvenţei, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv.
Ieri la prânz, Tribunalul Vâlcea a admis cererea combinatului Oltchim de intrare în insolvenţă în vederea reorganizării şi a desemnat ca adminis-trator judiciar consorţiul Rominsolv - BDO Business Restructuring.
Domnul Piperea ne-a explicat: "Ştergerea datoriilor combinatului către stat în cadrul insolvenţei este o procedură care se aprobă prin hotărâre judecătorească.

Anonim spunea...

NU ESTE PREA TÂRZIU SĂ RENUNŢĂM LA DRUMUL SERVITUŢII ENERGETICE


Idealismul verde se topeşte sub căldura bugetelor în flăcări


Companii-Afaceri 31.01.2013






După trecerea în noul an, New York Times a anunţat, cu durere în suflet, că desfiinţează biroul specializat în problemele mediului. Propaganda verde continuă, însă, pe blogurile celui care a fost odată un prestigios cotidian american, devenit între timp "Pravda de pe Hudson".

Anonim spunea...

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat, miercuri, că atribuţiile ANI au fost extinse şi la stabilirea conflictului de interese în privinţa absorbţiei de fonduri europene, inspectorii ANI fiind salarizaţi, în consecinţă, pe model european, la nivelul inspectorilor de concurenţă