miercuri, 30 ianuarie 2013

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a respins, sâmbătă, în Chile, apelul premierului spaniol Mariano Rajoy ca statele puternice din zona euro să susţină creșterea economică a regiunii, dar le-a sfătuit să se concentreze pe creşterea competitivităţii în raport cu restul lumii. Merkel, aflată în Santiago, capitala Chile, pentru o reuniune a liderilor europeni şi din America Latină, a spus că statele din zona euro trebuie să se concentreze atât pe consolidarea fiscală, cât şi pe creşterea economică, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax. Cu o zi înainte, premierul spaniol Rajoy a afirmat că ţările care dispun de fonduri ar trebui să le folosească pentru stimularea creştererii economice în uniunea monetară. După o întâlnire cu președintele chilian Sebastian Pinera, cancelarul german a afirmat sâmbătă: ”Nu există fie aşa, fie altfel. Încrederea poate creşte dacă ai finanţe solide, pe de o parte, şi pe de alta o structură de reformă care să permită creşterea economiei. Încercăm să avem o contribuţie”. În pofida faptului că liderii europeni declară sfârşitul celei mai dificile a crizei datoriilor suverane din ultimii trei ani, statele se confruntă în continuare cu recesiunea şi creşterea şomajului. Neimpresionată de apelurile liderilor europeni care susțin ca națiunile puternice, precum Germania, să cheltuiască mai mult, Merkel a afirmat că statele din zona euro trebuie să se concentreze pe creşterea competitivităţii în raport cu restul lumii, țara sa fiind prima care pune în practică această agendă.

5 comentarii:

Anonim spunea...

O mână de oameni controlează vânzări de milioane de euro din cele mai titrate supermarketuri din România. Şefi aflaţi în conducerea unor lanţuri de magazine concurente sunt fie parteneri de afaceri, fie foşti colegi la firmele care au falimentat magazinele lui Dinu Patriciu, Minimax şi Mic.ro. Daniel Gros a fost directorul financiar al magazinelor Minimax şi Mic.ro, intrate în faliment. 5.000 de oameni au rămas fără locuri de muncă, 700 de firme, fără bani, iar Dinu Patriciu este vânat de bănci. Poliţia a declanşat o anchetă, ca să verifice contractele încheiate cu supermarketurile de către grupul condus de Daniel Gross.

Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.php#ixzz2JPe5nrqP
EVZ.ro

Anonim spunea...

Este de aşteptat, luând în calcul inclusiv declaraţii oficiale ale autoriţărilor române sau ale unor oficiali UE, ca raportul să fie unul negativ, care să evidenţieze nemulţumirile Comisiei legate de lipsa unor progrese în funcţionarea unor instituţii cum ar fi CSM, precum şi de recentele reglementari adoptate la Bucureşti în legătură cu imunitatea parlamentară.

Raportul vine în contextul în care preşedintele Băsescu a respins propunerile ministrului Justiţiei pentru funcţiile de procurori şefi, criticând procedura de selectare a celor nominalizaţi.

Preşedintele a decis, recent, să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Tiberiu-Mihail Niţu, şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Ioan Irimie, trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.



Preşedintele Traian Băsescu a declarat că propune, ca soluţie de deblocare a impasului în desemnarea procurorului general şi a procurorului-şef al DNA, selectarea acestora de către CSM şi acceptarea persoanelor rezultate fără rezerve de către Ministerul Justiţiei şi Presedinţie.

Anonim spunea...

Concluziile raportului CE de miercuri vor avea urmări în procesul de intrare a României în Schengen. Olanda şi Germania sunt ţările care au blocat în ultimele luni o decizie a Consiliului JAI privind aderarea la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, anunţând că pentru a accepta acest lucru aşteaptă progrese în următorul raport MCV al Comisiei Europene care va fi prezentat la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele Traian Băsescu declara, după Consiliul European din decembrie 2012, că în anexa concluziilor reuniunii a fost introdusă o solicitare adresată Consiliului JAI ca la reuniunea din 7 martie să analizeze luarea unei decizii privind intrarea României şi Bulgariei în Schengen.

Ambasadorul Germaniei, Andreas Von Mettenheim, şi cel al Franţei, Philippe Gustin, au declarat, săptămâna trecută, că, dincolo de modernizarea tehnică a controlului frontierelor, României îi trebuie pentru aderarea la Schengen progrese în reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Cei doi au subliniat că înţeleg argumentele părţii române privind interesul separării subiectului Schengen de MCV, însă temerile opiniilor publice din ţările Europei de Nord sunt o realitate de care trebuie ţinut cont.

Ambasadorul francez a subliniat că îndeplinirea aspectelor tehnice, chiar prin modernizarea cu concernul franco-german EADS a aeroporturilor şi punctelor de frontieră, nu e suficientă dacă nu e rezolvată problema corupţiei, având în vedere situarea României şi Bulgariei în apropierea unor bazine de imigraţie care îngrijorează ţările UE.

Ambasadorul francez a recunoscut însă că deşi iniţial "C-ul" din MCV venea de la "Cooperare", în prezent e vorba mai mult de un control.

Anonim spunea...


Gradina de vara de sub tencuiala. Parcul Tudorica din Cotroceni si orchestra lui de jazz


0:03 Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer la TVR: Cinci luni nu e o perioada scurta de timp pentru masurile cerute


Acum o zi Bulgaria: Referendumul privind constructia de noi centrale nucleare a fost oficial invalidat


Acum o zi Dragnea: Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii va fi inchis; este un program foarte scump / In 2013 nu va mai fi deschis niciun santier nou


Acum o zi Basescu, despre daramarea chioscurilor din Bucuresti: Cand eram primar am vrut sa distrug sistemul mafiot comercial care se instalase in oras


Acum o zi ONU: Israelul a boicotat sesiunea speciala a Consiliului pentru Drepturile Omului


Acum o zi Mancurtii, propaganda si ex-senatorul Felix


Acum o zi Consilier prezidential egiptean: "Holocaustul este o farsa, evreii au fost mutati in Statele Unite"


Acum o zi Ecaterina Andronescu catre Raluca Turcan, in Parlament: Tupeul si indarjirea nu tin loc nici de logica, nici de inteligenta


Acum o zi Seful Sectiei de Politie Rurala Bals, Gheorghe Barbu, acuzat de viol, a fost retrogradat

Anonim spunea...

Penis de doi metri, asezat in fata Procuraturii din Chisinau. Un moldovean a amplasat in fata Procuraturii din Chisinau, in semn de protest, un penis inalt de doi metri, pe care era lipit chipul unui politician moldovean. Potrivit unimedia.info, Matasaru si-a exprimat astfel nemultumirea fata de coruptia care persista in institutiile de drept. "Pentru procurorii corupti care ne fac viata insuportabila am facut acest protest elictibil. Acest trandafir de doi metri reprezinta democratia din Republica Moldova. Intr-un mod alegoric am ales fabula "Gaza". Ori, unde nu s-ar afla procurorii, le este bine si le este indiferent de soarta altora. Acest mesaj il transmite si fabula "Gaza", a subliniat Matasaru. Penisul inalt de doi metri a fost luat, in cursul zilei de astazi, de autoritati, anunta Libertatea.