vineri, 7 septembrie 2012

Minciuni basesciene ....

"În 2011 a continuat trendul de creştere a veniturilor companiilor analizate, dar creşterea medie a fost mai mică decât în 2010. De remarcat însă că trimestrul unu din 2012 faţă de trimestrul unu din 2011 arată mult mai prost ca profitabilitate, ca venituri. Profitabilitatea a scăzut la majoritatea companiilor, ceea ce nu este o perspectivă optimistă. România, însă, în contextul regional, a performat bine din punctul de vedere al creşterii economice, fiind în linie cu regiunea", a spus Mucibabici, la lansarea raportului Deloitte Europa Centrală Top 500 2012. România este a cincea ţară din Europa Centrală ca număr de companii reprezentate în top 500, realizat după rezultatele obţinute în 2011 de firma de consultanţă Deloitte, cu 37 de companii, ale căror venituri totale cumulate au fost de 39,6 miliarde de euro, în urcare faţă de 2010. În 2010, România era prezentă cu 38 de companii, ale căror venituri cumulau 37,49 miliarde de euro. Creşterea medie a veniturilor companiilor din top în 2011 faţă de 2010 a fost de 9-10% în regiune, iar România este pe locul 2, cu un avans mediu de 16%, după Letonia. Clasamentul realizat anual de Deloitte Europa Centrală în 18 ţări se află la a şasea ediţie şi ia în calcul cifra de afaceri raportată de companii pe anul calendaristic precedent. OMV Petrom este cea mai bine plasată companie în clasament, pe locul 16 în regiune, în scădere de pe 14 în 2011. Pe următorul loc se află Automobile Dacia, pe 41, faţă de 42 în 2010, urmată de Rompetrol Rafinare (43 faţă de 24) şi Petrotel Lukoil (116 faţă de 118). "Este important de remarcat că, deşi numărul companiilor româneşti din clasamentul acestui an a scăzut de la 38 la 37, veniturile lor cumulate au avansat cu peste 5%, în tandem cu tendinţa de creştere regională", a declarat, miercuri, la prezentarea raportului, Ahmed Hassan, managing partner Deloitte România. Din cele 37 de companii româneşti din clasament, 86,5% au raportat venituri mai mari în 2011, faţă de 2010. Dintre companiile care au raportat venituri în scădere, 4 sunt active în industria de tehnologie, media şi telecomunicaţii. Clasamentul celor mai mari companii din România este dominat în continuare de industria energiei şi resurselor (13 companii), urmată de industria bunurilor de larg consum şi transporturi (11 companii), industria prelucrătoare (7 companii), tehnologie, media şi telecomunicaţii (5) şi industria farmaceutică (1).sursa mediafax

2 comentarii:

Anonim spunea...

Victor Ponta a identificat sursa raului care a facut din Romania oaia neagra a Europei. E vorba despre Agentia France Presse (AFP), Der Spiegel, Le Monde, New York Times, Washington Post si The Economist, desemnate de premierul roman de-a lungul interventiilor sale publice ca principalii vinovati pentru imaginea proasta a Romaniei in strainatate in ultimele luni", scrie intr-un articol pentru Le Monde (articolul necesita abonament - n.red.) corespondentul de la Bucuresti, Mirel Bran.

Anonim spunea...

* Banca menţine dobânda de referinţă şi modifică în sens negativ estimările privind economia zonei euro
Conducerea Băncii Centrale Europene (BCE) a convenit, ieri, un program nelimitat de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale, ca parte a încercărilor sale de a readuce sub control dobânzile mari la care se împrumută unele state din zona euro, potrivit anunţului făcut de preşedintele BCE, Mario Draghi.
"Acest program ne va permite să rezolvăm distorsiunile grave de pe pieţele obligaţiunilor guvernamentale, care provin, în special, din temerile nejustificate ale investitorilor cu privire la reversibilitatea euro", a declarat Draghi, adăugând: "În condiţii corespunzătoare, vom avea un instrument eficient pentru evitarea scenariilor distructive, cu posibile provocări severe pentru stabilitatea preţurilor din zona euro".
Acum, depinde de guvernele Spaniei şi Italiei dacă vor declanşa achiziţiile de obligaţiuni de către BCE prin cererea de ajutor financiar de la fondurile de salvare a zonei euro. Sprijinul este, însă, condiţionat de adoptarea unor măsuri de austeritate.
"Guvernele trebuie să fie pregătite să activeze fondurile de urgenţă pe pieţele obligaţiunilor, în circumstanţe excepţionale, şi dacă există riscuri la adresa stabilităţii financiare", a spus Draghi, subliniind că intervenţiile vor fi făcute în schimbul unor condiţii stricte.
BCE îşi rezervă dreptul să sisteze achiziţiile de obligaţiuni dacă guvernele nu-şi respectă angajamentele, a precizat oficialul BCE.
Conform afirmaţiilor lui Draghi, achiziţiile vor fi sterilizate în totalitate, astfel că impactul asupra masei monetare va fi neutru.
Maturitatea obligaţiunilor pe care le va putea cumpăra BCE de pe piaţa secundară va fi de 1-3 ani, fără o limită în privinţa randamentelor.
Pe de altă parte, BCE a decis, în reuniunea de ieri, să menţină dobânda cheie la 0,75% (nivel minim istoric), contrar aşteptărilor unor analişti, care preconizau reducerea acesteia la 0,50%. Banca a redus în luna iulie, cu un sfert de punct procentual, dobânda aflată la 1%.
Tot ieri, BCE şi-a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei zonei euro în acest an, care ar urma să înregistreze un declin de 0,6 - 0,2%, faţă de 0,5 - 0,3%, cât anticipa instituţia în urmă cu trei luni.
"Ne aşteptăm ca economia zonei euro să se redreseze numai în mod gradual", a afirmat oficialul BCE, menţionând că regiunea se confruntă cu numeroase riscuri, în special din cauza crizei datoriilor.
Pentru 2013, BCE aşteaptă o creştere a PIB- ului uniunii monetare cuprinsă între -0,4% şi +1,4%, faţă de 0 - 2%, cât estima în iunie.
După reducerea estimărilor privind evoluţia economiei zonei euro, moneda unică s-a depreciat faţă de dolar. La ora 10.19, pe piaţa din New York, euro avea un curs de 1,2584 dolari, în scădere cu 0,1% faţă de ziua precedentă. Euro a pierdut aproape 4% anul acesta, raportat la moneda americană.
Totodată, banca şi-a modificat, ieri, în creş-tere estimările privind inflaţia pentru 2012: 2,4-2,6%, faţă de 2,3-2,5%, cât prognoza anterior. Pentru 2013, BCE aşteaptă o inflaţie de 1,3-2,5%, faţă de 1-2,2%, cât anticipa în iunie.

ALINA VASIESCU...sursa bursa