Angela Merkel si Francois Hollande si-au reafirmat sambata diferentele in materie de supervizare bancara in Uniunea Europeana, pe fondul frumoaselor declaratii legate de indestructibila prietenie franco-germana, scrie AFP. "Cu cat mai repede, cu atat mai bine", a spus presedintele francez, intr-o conferinta comuna alaturi de cancelarul german, la Asberg (sud-vestul Germaniei). Va dura "cat va trebui", a replicat Angela Merkel. Parisul doreste ca tarile europene sa se doteze cu un astfel de mecanism din ianuarie 2013, in timp ce Germania pare mai putin presata. Chestiunea este de a sti "cum sa facem pentru a tine cont de toate institutiile posibile", a adaugat Hollande, dupa un dejun de lucru cu Merkel la Ludwigsburg, nu departe de Asberg, unde aniversau al 50-lea discurs istoric al generalului de Gaulle adresat tineretului german. Ca si Comisia Europeana, Parisul doreste sa incredinteze Bancii Centrale Europene (BCE) supervizarea celor circa 6.000 de banci ale zonei euro, in timp ce Berlinul prefera sa limiteze aceasta sarcina doar pentru marile institutii financiare. "Pentru mine, importanta este calitatea. Nu serveste la nimic sa faci lucrurile foarte repede pentru ca apoi sa nu functioneze", a explicat Angela Merkel. "Trebuie sa fii serios, trebuie calitate si vom vedea in timp cat va dura (...) Vom cere ministrilor nostri de finante sa lucreze atat de repede cat este posibil", a precizat ea.- sursa hotnews
luni, 24 septembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Nimeni nu crede că patronul de la OTV are cei 45 de milioane de euro cu care să cumpere combinatul. Specialistul în falimente, avocatul Gheorghe Pipera susţine că următorul pas este cel al insolvenţei. 3.000 de oameni aşteaptă ca Dan Diaconescu să le salveze locurile de muncă şi să le dea salariile, însă acesta nu mai are bani nici de OTV. Presupunând, prin absurd, că DD ar aduce banii, statul nu-i va putea permite să îi folosească la plata salariilor decât cu aprobarea UE. Totul nu este altceva decât o scamatorie ieftină în care victimele sunt nişte oameni nevinovaţi
Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.html#ixzz27KdsQ25t
EVZ.ro
Acţionarul minoritar PCC deţine, împreună cu offshore-ul cipriot Nachbar Services, cu care acţionează concertat, aproape 33% din acţiunile Oltchim. Astfel, PCC controlează, conform statutului companiei vâlcene, politica economică a combinatului, a declarat, vineri, Wojciech Zaremba, reprezentantul în România al companiei germane.
Statutul Oltchim prevede că orice decizie importantă se ia cu două treimi din acţiunile combinatului, PCC SE şi Nachbar au 32,83%, iar free-float-ul este în jur de 12%. Ca să fie sigur pentru aprobarea deciziilor sale cu privire la activitatea combinatului, Dan Diaconescu ar trebui să mai cumpere aproape 12% din acţiunile Oltchim.
Cu PCC-ul în coastă, Dan Diaconescu va mai avea de rezolvat problema datoriilor de peste 700 milioane de euro ale Oltchim, pe care va trebui să le plătească în perioada următoare.
Nesimţirea în politica noastră se pare că nu mai are limite! Odată cu intrarea în politică a Gabrielei Vrânceanu Firea, noţiunea de „familie politică” trebuie să fie redefinită: nu după ideologie, cum se credea, ci după bărbaţii sau taţii aspirantelor!
În acest moment, între europarlamentarii români le întâlnim pe:
- Elena Băsescu, fata lui Traian Băsescu
- Adina Vălean, nevasta lui Crin Antonescu
- Daciana Sârbu, nevasta lui Victor Ponta
- Ramona Mănescu, nevasta lui Rareş Mănescu
La linia de start a viitoarelor alegeri europarlamentare par a se alinia şi alte doamne şi domni:
- Ioana Băsescu, fata cea mare a lui Traian Băsescu
- Gabriela Vrânceanu Firea, nevasta primarului Pandele
- Lavinia Şandru, nevasta primarului din Slatina
- Honorius Prigoană, fiul deputatului „Plici”
Dacă vor rămâne pe liste şi cei de acum (pentru experienţă, desigur), din numărul total de 33 de europarlamentari, 8 vor fi din „familii” de politicieni, adică aproape 25%, fapt ce va constitui, desigur, o premieră mondială, care va redefini noţiunea de „familie” politică!
Vom avea, deci, alături de socialişti, liberali sau ecologişti, noul grup politic „neveste de politicieni”, unde va putea fi încadrat ca înlocuitor chiar Honorius, cel ce o înlocuieşte pe mama sa vitregă, Bahmuţeanca, aflată acum în divorţ cu deputatul Prigoană!
În aceste condiţii, România poate spera că Barroso şi Viviane Reding nu vor mai îndrăzni să ne critice, căci vor auzi corul din sectorul român: „ce faceţi, măi, vă luaţi de soţii şi de taţii noştri?”, ceea ce, desigur, îi va înspăimânta îngrozitor pe liderii europeni!
Dincolo de glumă, românii sperau ca, la viitoarele alegeri parlamentare şi europarlamentare, să se pună capăt „nepotismelor” din politică, însă, din păcate, se pare că politicienii noştri au înţeles din acest deziderat doar necesitatea ca nepoţii să fie înlocuiţi de neveste sau de copii!
Problemele economice ale Chinei sunt cauzate în principal de factori care nu sunt sub controlul său. Problemele din Europa şi SUA au tras economia Chinei pe o pantă de încetinire, iar liderii de la Beijing sunt tot mai atenţi cu intervenţiile.
"Este în principal o problemă externă, cu această încetinire pe unele din cele mai mari pieţe ale Chinei, care afectează avansul exporturilor. Sunt încă o ţară care depinde de exporturi", a declarat James Dorn, vicepreşedinte la Libertarian Cato Institute şi expert în economia Chinei.
Cea mai mare economie asiatică se află sub presiune atât din cauza reducerii cererii interne, cât şi a scăderii investiţiilor străine. Temerile sunt amplificate şi de disputa verbală tot mai dură dintre Beijing şi Tokyo, care ameninţă să afecteze şi pieţele financiare.
Pieţele au scăzut joi după ce s-a aflat că activitatea industriei prelucrătoare a înregistrat o creştere foarte redusă în septembrie. Informaţia a urmat un raport în care se arată că investiţiile străine au scăzut în august pentru a treia lună consecutiv
Deficitul bugetar al Greciei este de aproape 20 de miliarde de euro, aproape dublu fata de valoarea precizata initial de guvernul grec, scrie Der Spiegel, citata de zerohedge.com.
Potrivit Der Spiegel, care citeaza un raport preliminar al troicii - formate din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International - Grecia a mintit tot timpul si, in loc de un deficit de 12,5 miliarde, gap-ul bugetar este aproape dublu, in jur de 20 de miliarde de euro, o valoarea care ar putea stimula Germania sa ofere Greciei o noua amanare a tintelor fiscale, fiind speculat chiar si un nou ajutor financiar, al treilea de la inceputul crizei datoriei grecesti.
Samaras a cerut deja de mai multe ori ca, la fel ca detinatorii privati de obligatiuni grecesti, si creditorii institutionali, precum BCE, sa fie dispusi sa renunte la rambursarea datoriilor, iar cele 20 miliarde de euro ar putea fi acoperite prin aceasta operatiune. De asemenea, el spera sa obtina o perioada suplimentara de doi ani pentru a-si atinge obiectivele bugetare.
Este exclus faptul ca Grecia poate de una singura sa-si acopere deficitul. Aceasta a adoptat deja un program de austeritate care a starnit opozitia populatiei si, in special, dezechilibrul social din Grecia s-a accentuat.
Intr-un sondaj publicat sambata, la Atena, 90% dintre respondenti au afirmat ca noul pachet de reforma a fost exclusiv in detrimentul celor saraci, in timp ce 33% considera ca noile reduceri ale sistemului social nu vor rezolva problemele tarii.
Totodata, 67% dintre respondenti doresc ca Grecia sa ramana in zona euro.
Ministrul Finanţelor din Germania, Wolfgang Schaeuble, a exclus acordarea de sprijin financiar adiţional Greciei, afirmând că al doilea pachet de salvare destinat acestei ţări a dus creditorii internaţionali până la limitele lor.
Schaeuble a declarat: "Sunt convins că am ajuns la limita a ceea ce este justificabil din punct de vedere economic cu cel de-al doilea program destinat Greciei. A fost extrem de dificil să-l elaborăm în conformitate cu normele existente".
Itar-Tass: Victor Ponta invita investitori rusi la Oltchim
21:59 O serie de lucrari literare si scrisori de dragoste semnate de Goebbels in tinerete, scoase la licitatie in SUA
21:57 Mahmoud Ahmadinejad: Raspunsul Iranului in fata unui atac al Israelului este destul de clar si nici macar nu trebuie sa explic acest lucru
21:38 Cei patru aliati secreti ai domnului Dan
21:26 Vasile Blaga: Ponta, cel mai slab premier de dupa '89, isi bate joc de oamenii de la Oltchim si de familii lor
20:48 Christine Lagarde: FMI urmeaza sa isi reduca previziunile de crestere economica mondiala
20:47 Barroso: Tendintele populiste care incoltesc in perioadele de neliniste economica si sociala reprezinta un pericol pentru democratie
20:44 Domnu' Dan, de-al nostru, din popor
20:38 A fost lansat primul elicoper PUMA modernizat de Eurocopter Romania si destinat Fortelor Aeriene Britanice. Martin Harris: Romania, un partener de incredere, pentru ca este pregatita sa joace un rol deplin si activ in operatiunile NATO si UE
Trimiteți un comentariu