miercuri, 12 septembrie 2012

Banca Mondiala se declara ingrijorata de amploarea muncii la negru intr-o serie de tari din Europa de Est, care priveaza aceste state de resurse "cruciale" in momentul in care impactul crizei din Zona Euro se face simtit, potrivit unui raport publicat luni si citat de AFP.In 2007, economia gri avea o pondere de aproape 30% din PIB in Romania
"Este crucial sa fie integrati (in sectorul legal, n.r.) muncitorii si intreprinderile din economia informala, pentru a asigura pe termen lung cresterea economica in Europa de Est", subliniaza Banca Mondiala, care noteaza ca aceste tari emergente sunt deja afectate de criza euro si de imbatranirea populatiei.   Potrivit acestui raport, ponderea sectorului informal reprezenta in 2007 aproape 40% idn produsul intern brut (PIB) in Bulgaria, aproape 30% in Romania si peste 20% in Ungaria, privand aceste state de surse de finantare pentru bugetul lor si pentru sistemul de protectie sociala.   "Noii membri ai Uniunii Europene nu pot pur si simplu sa-si permita sa aiba o atat de mare economie informala, nici pe termen scurt, din cauza ingrijorarilor bugetare, nici pe termen lung, din cauza bazei populatiei active", a explicat Katarina Mathernova, o experta a Bancii Mondiale, citata intr-un comunicat.  Pentru a integra acest sector informal in economia declarata, reprimarea nu este suficienta, avertizeaza BM, care solicita masuri fiscale pentru a face circuitul legal "mai atractiv", in special prin limitarea impozitarii muncii.   Pentru a compensa lipsa de venituri care ar rezulta pentru state, expertii Bancii Mondiale cred ca un impozit progresiv asupra proprietatilor ar fi "promitator".

4 comentarii:

Anonim spunea...

A panel of European officials would be given sweeping new powers to police the financial sector across the continent but also in the City of London.

They would be given "full decision making powers" to impose EU law and to arbitrate disputes between Britain and the eurozone over the risks posed by British banks, according to the proposals being tabled on Wednesday at the European Commission. Decisions taken by the powerful body would be automatically binding unless Britain was able to win the unlikely backing of a majority and overturn them.

Rulings by the panel could create huge costs for the British government and banks if they were ordered to bail out a struggling institution, contribute to cross-border bail-out funds, or allow the EU to rule over breaches of European law.

The moves stem from proposals for a eurozone "banking union". The radical new EC blueprint for banking regulation at the EU level is focused on giving the European Central Bank new powers to supervise the eurozone's banks, in order to shore up struggling financial institutions in southern European countries such as Spain.

But the ECB's new role would see the existing European Banking Authority (EBA) - the current pan-European bank regulator that has its headquarters in London - being radically overhauled and strengthened. Its panel of European officials would be given new powers to stamp its authority on potential disputes between both eurozone and non-eurozone countries, including Britain. ....adicaaaa....isarescu devine "portar"....

Anonim spunea...

Românii din Italia au primit notificări de la Fiscul italian prin care li se cere să achite o diferenţă de impozit pentru imobilele pe care le deţin în România, Guvernul de la Bucureşti aşteptând clarificări şi din partea CE prin care să se lămurească dacă este încălcată convenţia dublei impuneri.

Anonim spunea...

Aproximativ un milion şi jumătate de manifestanţi, conform poliţiei, au participat marţi la un marş la Barcelona, pentru a cere independenţa provinciei Catalonia, relatează AFP, potrivit Mediafax.


Protestatarii au acuzat Guvernul central că antrenează această provicie autonomă în spirala crizei europene.

"La marş au participat un milion şi jumătate de persoane. Marşul s-a derulat în calm", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale catalane.

Anonim spunea...

Bateria extinderea Draghi lui de arme pentru combaterea crizei monedei euro trebuie să fie consolidat extrem de miercuri, când Comisia Europeană a anunțat proiect de legislație nouă punerea BCE responsabil cu supravegherea zonei euro 6.000 de banci, cu puterea de a acorda și să retragă licențe. În termen de o lună de la preluarea mandatului în noiembrie anul trecut, Draghi emis o lovitură de stat, lansarea unui program de trilioane de euro de împrumuturi ieftine pentru bancile din Europa. Joia trecută el a mers mult mai departe, anunțând o nouă politică de achiziții nelimitate de obligațiuni guvernamentale din zona euro, cunoscut sub numele OMT - tranzacții simple monetare. Piețele de mers liniștit, Spania, Italia, Irlanda și s-au bucurat, așa cum a subliniat Draghi pentru a treia oară în șase săptămâni, care moneda euro este ireversibil. El a înscenat intervenția sa îndrăzneață fel de solid în competența sa de a apăra moneda crenelat. Dar puristii germane monetare a izbucnit în urlete de protest, deși era german privind BCE șase puternic executiv, Jörg Asmussen, care a jucat un rol-cheie în elaborarea noii politici. "Doar o monedă a cărei existență este din cauză poate fi stabilă", a declarat Asmussen Guardian intr-un interviu. "Ceea ce pentru noi este în mod clar în mandatul nostru este de a garanta stabilitatea monedei euro." Nr de ori extreme genera miscari extreme. Nu există nici o îndoială că zona euro liderii politici sunt epuizate în liniște ușurat că Draghi este de a lua o parte din caldura din criză. În timp ce Merkel, actorul central în dramă euro, nu ar putea spune acest lucru în mod public, consilierii ei au fost cunoscute să admită faptul că Draghi este singura persoană care poate salva moneda euro - asa ca lasa-l pe cu ea. Și, din moment ce miza ar putea fi mai mari, pentru Asmussen final pare să justifice mijloacele.

Ei bine .... ceea ce privește Spania merge:
Opțiunea 1:
o țară ca Spania solicită pentru un plan de salvare și are bugetului său (și, prin urmare, programul său de întreaga legislativ), sub rezerva de supraveghere a BCE. Moartea democrației.
Opțiunea 2:
o țară ca Spania solicită pentru un plan de salvare, dar refuză supravegherea BCE privind legiuitorul sa; respins de către BCE și a piețelor se avariază din zona euro. Moartea a euro