vineri, 21 septembrie 2012

Fondurile UE nu exista decit pe hirtie - virtual

“Statul român trebuie ramburseze de urgenţă peste 200 milioane de euro pe proiectele POSDRU, pentru ca plăţile poată ajunge la zi, iar organizaţiile implicate în acest program să-şi poată continua activitatea. Dacă acest program va fi sistat, peste 1.650.000 de persoane care au urmat cursuri de formare şi pregătire riscă nu mai poată obţine calificările profesionale necesare pentru încadrarea imediată pe piaţa muncii. Ca urmare, nu vorbim doar de pierderea banilor de la Uniunea Europeană, ci şi de pierderea posibilităţii de a avea resurse umane instruite corespunzător”, a afirmat Dan BarnaPentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor financiare înregistrate în implementarea proiectelor POSDRU, organizatorii conferinţei - respectiv www.fonduri-structurale.ro - Structural ConsultingTM Group, alături de Academia de Advocacy şi Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale au trimis, miercuri dimineaţă, o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului României, Victor Ponta, ministrului Finanţelor Publice, Florin Georgescu, şi ministrului Muncii, Familei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu. “Scrisoarea deschisă este semnată de 149 de ONG-uri, societăţi comerciale, autorităţi, instituţii publice şi universităţi, care le solicită autorităţilor ca până pe 30 septembrie a.c. identifice şi aloce resursele bugetare/extrabugetare necesare pentru a se ajunge la zi, până pe 30 octombrie a.c., cu restanţele către toate categoriile de beneficiari şi parteneri POSDRU. Dacă rambursările nu vor fi reluate în regim de urgenţă, se va ajunge la situaţii financiare extreme, de la intrarea în insolvenţă sau faliment, până la executare silită sau litigii cu angajaţii sau furnizorii”, a mai spus Dan BarnaPotrivit acestuia, o eventuală acţionare în instanţă a autorităţilor publice nu reprezintă o soluţie de dorit, deoarece dispoziţiile tribunalului de achitare a sumelor restante către beneficiari vor trebui suportate de la bugetul de stat, adică tot din buzunarul contribuabililor.  “Amânarea luării unei decizii de deblocare a finanţării pentru proiectele contractate şi corect implementate înseamnă privarea bugetului public de resurse consistente provenite, pe termen scurt, din impozitele salariale şi din obligaţiile fiscale ale furnizorilor existenţi la fiecare proiect în parte. De asemenea, pe termen mediu sunt pierdute valoarea adăugată creată de iniţiativele antreprenoriale demarate de persoanele calificate/recalificate absorbite pe piaţa muncii, dar şi impozitele aferente”, a adăugat Dan Barna.   La rândul său, Flavia Preda, coordonatorul Coaliţiei ONG-uri pentru Fonduri Structurale, a acuzat lipsa de predictibilitate şi de transparenţă decizională din partea autorităţilor statului în ceea ce priveşte proiectele POSDRU, potrivit Agerpres.

5 comentarii:

Anonim spunea...


Atentatul din Burgas: Politia bulgara a retinut un barbat suspect de complicitate


Acum o zi VIDEO Dawn observa minerale hidratate pe un asteroid gigant


Acum o zi Georgia: Ministrul de interne demisioneaza in urma scandalului de tortura din inchisori


Acum o zi Narcis, acvila tipatoare monitorizata de ornitologi prin satelit, a plecat spre Africa


Acum o zi Presedintii Parlamentelor din Europa, reuniti la Strasbourg pentru un summit bienal. Romania, reprezentata de vicepresedintele Senatului, Petru Filip


Acum o zi Cehia interzice temporar exportul de bauturi alcoolice in Uniunea Europeana


Acum o zi Aproape 450 de tigani au fost evacuati din 3 zone de la periferia Parisului


Acum o zi Numele meu este Vulpescu. Remus Vulpescu


Acum o zi Victor Ponta: Iau in calcul posibilitatea ca USL sa ofere locuri eligibile noului partid ecologist


Acum o zi Toţi oamenii sunt muritori, Pussy Riot este om, Assange este muritor


Acum o zi Presedintele Partidului Civic Maghiar propune fuziunea celor trei formatiuni politice maghiare din Romania, sub denumirea de "Uniunea Maghiarilor"

Anonim spunea...

Miniştrii de Externe român şi israelian se vor întâlni la Adunarea Generală ONU de la New York20:33
Dezbatere Gândul LIVE - De ce a refuzat ministrul justiţiei din România întâlnirea cu Viviane Reding19:39
Preşedintele Partidului Civic Maghiar propune fuziunea celor trei formaţiuni politice maghiare din România18:52
Preşedintele Băsescu a semnat trimiterea la post a ambasadorilor în Egipt, Belgia, Lituania18:42

Anonim spunea...

Negocierile dintre guvernul Antonis Samaras şi troica finanţatorilor internaţionali au scos în stradă angajaţii din transportul public din zona metropolitană a Atenei. Ei se alătură astfel grevei începute luni de judecători şi de medicii din spitalele de stat. Salariaţii Fiscului se vor alătura, şi ei, vineri, protestelor declanşate de ceilalţi angajaţi din sectorul public, transmite Radio România Actualităţi.

Anonim spunea...

Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă zile răcoroase, însă totuşi însorite, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului liber, cu muzică şi alte evenimente pe toate gusturile.

Vineri, de la ora 10.30, la sala Studio 5 a Teatrului Naţional este pusă în scenă piesa "Cloaca", de Maria Goos. De la ora 17.00, Cartea de Nisip vă invită la vernisajul expoziţiei "Carte de bucăţi. Reţete pentru femeia perfectă". Seara, în Parcul Rozelor, de la ora 19.00, are loc un concert Bajaga i Instruktori, la care intrarea este gratuită şi, de la aceeaşi oră, la sala Capitol are loc primul concert din cadrul Zilelor "George Enescu".

de utilitate spunea...

Cetatenii romani isi vor putea folosi certificatele de nastere sau de casatorie fara a fi necesara traducerea si legalizarea lor pe teritoriul a 21 de tari europene, printre care se numara Franta, Italia, Spania, Elvetia, Austria si chiar Turcia, scrie Avocatnet.ro. Acest lucru este posibil dupa ce Romania a aderat la Conventia nr. 16 a Comisiei Internationale de Stare Civila referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civila, iar legea pentru aderare a intrat in vigoare.

Radu Noslacan, Junior Associate la casa de avocatura Pachiu & Associates a explicat pentru AvocatNet.ro ca, odata cu aderarea Romaniei la Conventia nr.16, procedura de recunoastere a actelor de stare civila romanesti in tarile semnatare ale conventiei va fi usurata, datorita obligatiei autoritatilor romane de a emite extrase de pe actelele de stare civila cu mentiuni in mai multe limbi de circulatie internationala si nu doar in limba romana.

Vezi aici care sunt cele 21 de state europene au semnat Conventia nr. 16 pe Avocatnet.ro.