joi, 17 mai 2012

Tilhari care conduc in Europa...

Toate informatiile din presa referitoare la nevoia modificării tratatului fiscal frizează absurdul ----
«Am avut un tratat de stabilitate fiscală. Acum, cred că e timpul pentru un tratat de creștere economică”. .... alt nepriceput in ale afacerilor cinstite, -- Președintele BCE, Mario Draghi, a rostit aceste cuvinte aparent într-o doară, nu de alta dar el nu stie decit cum sa devalizeze banci si economiile tarilor europene- în timpul unui discurs în fața Parlamentului European. Cei prezenți le-au auzit, însă, și nu au rămas indiferenți. Venite din partea unui suporter al rigidității fiscale impuse de Germania, aceste cuvinte le-au redat multora speranța că zona euro începe, în sfârșit, să lase în spate obsesia, aproape patologică, pentru austeritate....obsesia este de fapt moneda unica si mentinerea acestei in viata chiar daca nu este viabila si nu a fost de la nastere. ... In ajunul alegerilor cu rezultat previzibil din Hexagon, domnul Draghi a început să se distanțeze de latura sa germană și să o scoată la suprafață pe cea franceză. Socialistul domn Hollande vrea să renegocieze tratatul fiscal, astfel încât să înlocuiască unele măsuri fiscale dure cu pârghii de creștere. La Bruxelles, se vorbește chiar de un nou plan Marshall. În paralel, domnul Hollande a ajuns să fie văzut ca un salvator al zonei euro, măcinată de recesiune și de rate înfricoșătoare ale șomajului. Chiar și doamna Merkel este mult mai împăciuitoare în ultima vreme, afirmând recent că stabilitatea continentului nu poate fi asigurată numai prin disciplină bugetară, ci și prin măsuri care să impulsioneze creșterea.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Liderul partidului grec neonazist Chryssi Avghi, propulsat în Parlament după scrutinul de la 6 mai, a negat existenţa camerelor de gazare naziste în timpul unui interviu televizat, atrăgându-şi criticile Guvernului într-o ţară în care negaţionismul nu este pedepsit.

Anonim spunea...

La nivelul UE, în perioada ianuarie-aprilie 2012 comparativ cu perioada similară din 2011, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat un declin de 7,5%, la 4.332,342 unităţi.

Pieţele auto importante au înregistrat scăderi ale înmatriculările de autoturisme noi în perioada ianuarie-aprilie 2012, de la minus 7% în Spania la minus 17,5% în Franţa şi minus 20,2% în Italia.

Anonim spunea...

* Grecii şi-au retras, într-o singură zi, peste 700 milioane euro din depozite
* Ilie Şerbănescu susţine că băncile greceşti nu mai pot să ţină subsidiarele din străinătate ca până acum şi ar fi posibil să le vândă sau să le abandoneze
* Florin Georgescu, ministrul Finanţelor Publice: "Nu cred că va fi nevoie de banca punte"
* BCE şi-a redus la jumătate finanţarea către băncile greceşti
Grecii au retras din bănci, în prima zi a acestei săptămâni, peste 700 milioane de euro, potrivit unor discuţii între Karolos Papoulias, preşedintele statului elen şi liderii partidelor, anunţă Reuters. În cadrul discuţiilor, preşedintele a transmis un avertisment al Băncii Centrale a Greciei, potrivit căruia teama populaţiei s-ar putea transforma în panică.

Anonim spunea...

Consecinţele ieşirii Greciei din zona euro sunt greu de estimat, însă o astfel de situaţie ar putea degenera uşor într-o "harababură", declară Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI).
"Efectele colaterale, lanţul de consecinţe care ar putea rezulta din ieşirea Greciei din zona euro sunt foarte greu de evaluat", a spuns Lagarde, într-un interviu acordat postului TV France24.

Anonim spunea...

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie din Grecia, Syriza, blocul de stânga care se opune măsurilor de austeritate, ar învinge în scrutinul de luna viitoare, însă nu va obţine majoritatea parlamentară. În alegerile din 6 mai, care nu au avut un rezultat concludent, Syriza a obţinut locul al doilea, după Noua Democraţie (dreapta).
Amintim că, la data de 15 mai, preşedintele Greciei, Karolos Papoulias, a eşuat în încercarea de a intermedia crearea unui nou guvern politic. Drept urmare, ieri a avut loc o întrunire a liderilor de la Atena pentru numirea premierului interimar.
Oficialii UE se tem că, în situaţia în care alegerile din Grecia vor fi câştigate de o formaţiunie care se opune măsurilor de austeritate, ţara ar putea ieşi din zona euro.
Ieri, după anunţul privind stabilirea datei alegerilor în Grecia, moneda unică europeană s-a apreciat faţă de cea americană. La ora 10.36, pe piaţa din New York, euro avea un curs de 1,2748 dolari, mai mare cu 0,2% faţă de ziua precedentă.

Anonim spunea...

Componenta noul Guvern al Frantei: Laurent Fabius, ministrul Afacerilor Externe, Pierre Moscovici preia portofoliul Finantelor

de R.M. HotNews.ro

Miercuri, 16 Mai 2012 Actualitate | Internaţional

Presedintele Francois Hollande a prezentat miercuri componenta primului sau guvern, in care fostul premier Laurent Fabius, 65 de ani, ocupa postul de ministru al Afacerilor Externe, iar Pierre Moscovici, 54 de ani, preia portofoliul Economiei si Finantelor, anunta AFP.

Anonim spunea...

Clanul lui Bashar Al-Assad face afaceri la Bucuresti


0:21 Andrei Marga: Angela Merkel a vizitat cu rucsacul in spate Muntii Fagaras si Mamaia


0:18 ​​VIDEO Cum s-a desfasurat a IV-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie “Trofeul Calitatii”. Adrian Nastase a recuzat procurorul DNA, a cerut suspendarea procesului si judecarea la Curtea Constitutionala


Acum o zi Ratko Mladic in prima zi a procesului de la Haga: Fara remuscari pentru crimele comise


Acum o zi Texas: Un barbat executat in 1989 pentru crima a fost declarat nevinovat dupa 23 de ani


Acum o zi Sorin Oprescu: Unii ma acuza ca am facut din adaposturile din jurul Capitalei un fel de Auschwitz pentru cainii comunitari​


Acum o zi VIDEO SUA: Un obiect misterios deasupra orasului Denver, cat pe ce sa provoace o coliziune in aer


Acum o zi Ministrul interimar al Educatiei a facut greseli gramaticale flagrante in prima conferinta de presa


Acum o zi Liderul extremei stanga din Grecia, Alexis Tsipras, o acuza pe Angela Merkel ca joaca poker cu vietile oamenilor


Acum o zi General Motors renunta la publicitatea pe Facebook, deoarece o considera ineficienta

Anonim spunea...

Criza datoriilor de stat din zona euro rămâne cel mai mare risc pentru economia globală, a afirmat Zoellick miercuri seara la Washington Economic Club. "Cea mai importantă problemă nu va fi Grecia, ci Spania şi Italia", consideră oficialul. Dacă Grecia ar decide să iasă din zona euro, efectele propagate în economia globală ar fi foarte grave, amintind de consecinţele falimentului Lehman Brothers din septembrie 2008, avertizează şeful BM.Liderii europeni trebuie să găsească modalităţi de a acţiona înainte ca astfel de probleme să se manifeste, de a sprijini Spania şi Italia, care implementează în prezent reforme foarte dificile, a afirmat el. Acest sprijin ar putea fi acordat prin emisiuni de eurobonduri prin Mecanismul European de Stabilitate, sau prin utilizarea resurselor Băncii Europene pentru Investiţii sau ale altui mecanism de acest tip, crede preşedintele BM. Liderii UE vor discuta, săptămâna viitoare, la o întâlnire informală a şefilor de stat sau de guvern, un pact de creştere care va include, cel mai probabil, investiţii în infrastructură şi flexibilizarea ţintelor de deficit bugetar pentru statele aflate în recesiune. Însă Grecia trece printr-o perioadă de turbulenţe politice grave, partidele nereuşind să stabilească o coaliţie de guvernare după alegerile anticipate din 6 mai. Rezultatul fragmentat al votului a indicat nemulţumirea profundă a populaţiei privind măsurile de austeritate convenite de stat în acordul de bailout încheiat cu UE, FMI şi BCE. Deşi sondajele arată că majoritatea grecilor nu vor să renunţe la moneda euro, instabilitatea politică şi succesul în alegeri al partidelor extremiste, care resping măsurile de austeritate, au reaprins discuţiile că statul elen ar putea părăsi zona euro. (sursa Mediafax)

Anonim spunea...

Ultima ora







13:14 Pierre Moscovici: Franta nu va adopta Pactul european pentru disciplina bugetara in lipsa unei strategii de crestere economica. / Grecia trebuie sa ramana in zona euro


12:46 Summit-ul NATO de la Chicago - o reuniune intr-un context international dificil, cu asteptari mari si succese previozionate mici


12:42 Rata de penetrare a conexiunilor de internet fix in Romania a ajuns la 41,5% in 2011/ In mediul rural erau doar 680.000 de conexiuni, desi in crestere semestriala cu 14%


12:38 Clientii bancii spaniole Bankia au retras un miliard de euro intr-o saptamana


12:37 Pentru prima data in istoria SUA, mai putin de jumatate din copiii nou-nascuti sunt albi non-hispanici


12:11 Leonard Orban: Iesirea controlata a Greciei din zona euro va fi "pe masa" la Consiliul European din 23 mai


12:02 VIDEO Siemens testeaza un sistem de alimentare a camioanelor prin fire suspendate


11:59 Vasile Cepoi: Prin noua lege a sanatatii vrem sa introducem taxa pe fast food si pe berea cu alcool


11:55 VIDEO Google prezinta una dintre cele mai importante schimbari din istoria motorului de cautare


11:38 Viorel Hrebenciuc despre protestele din Piata Universitatii: Am incercat si noi ceva de genul asta in ianuarie, unele subiecte ne-au reusit, altele, nu

Anonim spunea...

Spania a reuşit să se împrumute în această dimineaţă. A făcut-o însă randamente în creştere masivă faţă de licitaţiile anterioare.

Statul spaniol a vândut obligaţiuni în valoare de 2,49 miliarde de euro. Asta este vestea bună, că a găsit bani. Însă investitorii au cerut un randament de 4,375% pentru obligaţiunile scadente în ianuarie 2015, faţă de 2,89% la ultima licitaţie cu scadenţa similară desfăşurată în aprilie. Obigaţiunile cu scadenţa în iulie 2015 poartă un randament de 4,876%, faţă de 4,037% la ultima licitaţie din luna mai, iar bondurile scadente în aprilie 2016 au un randament de 5,106%.

Randamentele la obligaţiunile pe 10 ani de pe piaţa secundară au crescut astăzi la 6,32%, faţă de 6,29% la finalul şedinţei de ieri, şi se îndreaptă spre recordul de 6,6% înregistrat în 22 noiembrie 2012.

Premierul Mariano Rajoy avertiza ieri că Spania riscă să piardă accesul la piaţa de datorie sau să fie nevoită să se împrumute la costuri astronomice.

Spania a confirmat astăzi datele provizorii publicate luna trecută care arătau că economia s-a contractat cu 0,3% în primul trimestru, acest fiind cel de-al doilea trimestru consecutiv de scădere economică, astfel că ţara iberică este oficial în recesiune.

Anonim spunea...

* UPDATE 2: FMI a evaluat o posibilă ieşire a Greciei din euro
* UPDATE: BCE confirmă oprirea finanţării unor bănci greceşti
* Grecii şi-au retras, într-o singură zi, peste 700 milioane euro din depozite
* Ilie Şerbănescu susţine că băncile greceşti nu mai pot să ţină subsidiarele din străinătate ca până acum şi ar fi posibil să le vândă sau să le abandoneze
* Florin Georgescu, ministrul Finanţelor Publice: "Nu cred că va fi nevoie de banca punte"
* BCE şi-a redus la jumătate finanţarea către băncile greceşti