luni, 14 mai 2012

Exceptional - Triumf romanesc la Europenele de gimnastica de la Bruxel

Grecia: Confuzie dupa prima runda de negocieri organizate de presedinte pentru formarea unui guvern de coalitie
Presedintele grec Karolos Papoulias s-a intalnit duminica, la ora 12:00, cu liderii principalelor partide in incercarea de a negocia formarea unui guvern de uniune nationala care sa previna noi discutii pe tema falimentului tarii si a iesirii din Zona Euro, informeaza AFP. Dupa primele discutii, care au durat mai putin de doua ore, liderii celor trei partide principale, Noua Democratie, Syriza si PASOK, au facut declaratii contradictorii. --- La iesirea de la negocieri, liderul partidului socialist PASOK, Evangelos Venizelos, a declarat ca acestea au ajuns intr-un "impas". Liderul socialist a precizat ca mai are totusi "un optimist limitat dar real" ca se poate ajunge eventual acord cu micul partid pro-european, de stanga, Dimar....La randul sau, liderul partidului conservator Noua Democratie, Antonis Samaras, a dat asigurari ca stanga radicala Syriza a refuzat, din nou, sa participe la sau macar sa sustina un guvern de coalitie, chiar daca acest guvern s-ar angaja sa renegocieze acordul cu creditorii internationali (Uniunea Europeana si Fondul Monetar International) care au cerut o masuri de austeritate severe.

Triumf romanesc la Europenele de gimnastica de la Bruxelles: dupa titlul cucerit sambata pe echipe, gimnastele romane au mai castigat 5 medalii in finalele pe aparate, dintre care trei de aur: Sandra Izbasa s-a impus la sarituri, Catalina Ponor la barna (in fata Larisei Iordache - "argint"), iar Larisa Iordache la sol (in fata... Catalinei Ponor, medalie de argint).

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai modern oraş din lume va fi construit în New Mexico în Lea County, scrie Fox News. Este vorba despre un oraş care se întinde pe 40 de km pătraţi şi unde vor fi testate cele mai moderne tehnologii din lume, de la sisteme inteligente de controlare a traficului, la reţele de comunicaţii de ultimă generaţie.

Oraşul va avea şosele pe care vor circula maşini fără şofer, case şi scoli dotate cu toalete şi maşini de spălat inteligente, dari niciun locuitor.









Acest lucru va permite cercetătorilor să testeze tehnologii noi fără să pună în pericol viaţa cuiva. Proiectul, în valoare de un miliard de dolari, a fost câştigat de comania Pegasus Holdings. Bob Brumley, director la Pegasus Holdings, a declarat ca lucrările la oraş vor începe în 30 iunie şi în construirea lui se vor inspira după unul real, Rock Hill.

Acest proiect va genera 350 de locuri de muncă permanente şi 3.500 temporare. Nu se ştie dacă la finalul proiectului oamenii se vor putea muta aici sau va rămâne un oraş fantomă.

Anonim spunea...

Problemele țării par să nu se mai sfârșească, iar domnul Rajoy este ultimul vinovat de actuala situație.

Spania încearcă să iasă la suprafață dintr-o mare de probleme. În primul trimestru al lui 2012, PIB-ul a continuat să meargă în jos, țara readâncindu-se în recesiune pentru a doua oară în doi ani. Încă 366.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, efectivul șomerilor ajungând la 5,6 milioane de persoane, record istoric absolut. Iar Standard & Poor’s a găsit de cuviință să retrogradeze atât ratingul de țară, cât și pe cel a 11 bănci spaniole. Firesc, bursa de la Madrid s-a întors la nivelul raportat în 2003, tot mai mulți investitori preferând să se retragă de la tranzacționare. Trăgând linie, sunt relevante cuvintele ministrului de externe José Manuel García-Margallo, care avertizează că Uniunea Europeană începe să semene cu Titanicul, pasagerii săi scufundându-se unul după altul.

Anonim spunea...

La revedere, euro?

Pe de altă parte, guvernul a greșit transmițând tot felul mesaje incoerente. De exemplu, în ciuda nenumăratelor dezbateri, încă nu se știe dacă urmează o creștere de TVA. Iar în privința guvernelor locale, autoritățile de la centru oscilează între un discurs extrem de sever (preluarea controlului asupra finanțelor regionale în statele cele mai neascultătoare) și unul împăciuitor, conform căruia oficialii locali se pot descurca și fără impunerea de măsuri coercitive. Din experiența recentă reiese că, în realitate, nu se vor descurca. Cine poate crede că deficitul raportat de Castilia-La Mancha ar putea scădea de la 7,3% la 1,55 din PIB într-un singur an? Iar dacă regiuni ca Andaluzia sau Catalonia, care s-au remarcat anul trecut prin cheltuielile bugetare excesive, nu-și vor atinge obiectivele în 2012, va mai fi timp (dar și voință politică) să revină pe linia de plutire?

Potrivit analiștilor, în acest moment există două scenarii posibile. Specialiștii FMI, de pildă, consideră că Spania nu va reuși să se încadreze în țintele de deficit nici anul acesta, nici în 2013, pentru anul viitor fiind totuși așteptată o creștere modestă, dublată de crearea timidă de locuri de muncă. În aceste condiții, datoria publică ar putea escalada până la nivelul de 90% din PIB - totuși, să ne amintim că, în momentul intrării în criză, Spania avea un nivel de creditare decent, așa că noile previziuni ar fi chiar mai optimiste decât ale unor state mult mai solide, cum este cazul Franței, de exemplu. Alți analiști, printre care cei de la FUNCAS, un think-tank economic, cred că domnul Rajoy va alege varianta Germaniei, de îndeplinire a obiectivelor prin aplicarea unei discipline fiscale dure. Această opțiune s-ar traduce prin scăderea datoriei publice, însă prețul plătit ar fi imens: prelungirea recesiunii în următorii doi ani și creșterea șomajului până la pragul de 26%, în 2013.

Anonim spunea...

Ultima ora







9:50 Perchezitii in Bucuresti si 3 judete: 27 de persoane sunt suspectate de furturi de masini de lux


9:35 Cercetatorii chinezi au doborat recordul de distanta pentru teleportare


9:12 ​AUDIO Jurnalul Economic RFI - HotNews.ro: Olli Rehn: Polonia va avea cea mai mare crestere economica din UE in 2012, pentru Romania am prevazut o crestere puternica ajutata de cresterea cererii interne


9:08 Vremea in urmatoarele zile


8:59 Un avion cu 21 de persoane la bord s-a prabusit in Nepal: cel putin 11 morti


8:43 Luni: Bursele asiatice au fost pe rosu. Euro a scazut


8:31 Financial Times: ​Bancherii centrali discuta pentru intaia oara public despre iesirea Greciei din Euroland. Cum traducem asta pentru Romania?


8:21 Elvetia: Romanca arestata cu 3 kg de cocaina


8:08 Explozie in fata unui birou de impozite din Atena

Anonim spunea...

Autorităţile din Mexic au găsit, duminică, 49 de cadavre aruncate pe marginea unui drum.

Potrivit oficialilor mexicani, oamenii ar putea să fie victimele răfuielii dintre clanurile mafiote. Cadavrele erau puse în mai mulţi saci de gunoi, iar până acum victimele nu au fost identificate.

Grupările de crimă organizată din Mexic își lasă victimele în locuri publice ca un semnal de alarmă adresat rivalilor.

Victimele aveau pe corp tatuaje cu Santa Muerte, cult popular în rândul traficanților de droguri, potrivit Fox News.


Cadavrelele a 43 de bărbați și șase femei au fost găsite în orașul San Juan. Victimele aveau capetele, mâinile și picioarele tăiate, motiv penru care identificarea lor e mai greu de realizat. Corpurile au fost duse la Monterrey pentru teste ADN.