miercuri, 9 mai 2012

Romania ramane atractiva...

Expansiunea regională a business-ului este un punct strategic pentru NIS, companie subsidiară a "Gazprom Neft". România se află printre ţările prioritare, care prezintă o direcţie promiţătoare de dezvoltare, potrivit Direcţiei de Comunicare a Gazprom. "Rămânem interesaţi să investim în această ţară şi studiem modalităţile posibile de cooperare", se arată un răspuns al Direcţiei de Comunicare a Gazprom, la solicitarea noastră. Oficialii Gazprom ne-au mai spus că firma rusească are consultări cu autorităţile din România pe proiecte în domeniul UGS - depozite subterane de înmagazinare a gazelor. În toamna anului trecut, autorităţile române şi ruse au trecut în revistă oportunităţile investiţionale în ţara noastră. În acest sens, conducerea "Gazprom" şi-a exprimat interesul pentru realizarea de investiţii în sectorul depozitării subterane de gaze...priveste costurile cu salariile pentru angajatorii din vestul Europei, datorita ratei unice de impozit de 16%, dar pierde teren la capitolul contributii sociale, mult mai ridicate fata de cele din alte tari din regiune, potrivit unui studiu realizat de Deloitte. "In contextul nivelului ridicat al contributiilor sociale, Romania ramane atractiva mai mult pentru angajarea fortei de munca cu venituri mari, de peste 50.000 euro pe an, datorita plafonului aplicabil pentru contributia la pensie. Pentru cei cu venituri mici sau medii nu putem spune acelasi lucru in schimb, povara contributiilor sociale resimtindu-se semnificativ in buzunarul angajatorilor", a declarat Raluca Bontas, Senior Manager Deloitte Tax, conform Mediafax....Romania ramane o tara avantajoasa pentru expati, atat din perspectiva impozitarii cat si al costului cu traiul zilnic. Incepand din acest an, impozitarea poate deveni avantajoasa pentru straini nu numai in ceea ce priveste veniturile salariale, cat si in privinta veniturilor din alte surse, in conditiile in care, prin recentele modificari aduse legislatiei fiscale, strainii pot declara veniturile globale incepand cu cel de-al doilea an de rezidenta fiscala. Anterior, acest lucru era posibil doar dupa al treilea an de sedere in Romania.

Mircea Halaciuga, Esq.
004.0724.58.1078
PROXEMIS - Managementul Riscurilor

5 comentarii:

Anonim spunea...

Programul de privatizari este pus din nou sub semnul intrebarii, in ciuda asteptarilor foarte mari de la inceputul anului. Agenda noului Guvern nu mai corespunde cu termenii stabiliti initial pentru listarea companiilor de stat, iar bancherii si consultantii care se ocupa de viitoarele oferte publice avertizeaza: amanarile nu ar trebui sa fie mai mari de cateva saptamani sau luni.

Anonim spunea...

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, sustine ca platform Target2Securities este o componenta importanta a procesului de integrare a pietelor financiare, punand bazele infrastructurii necesare pentru crearea unei piete unice europene, cu servicii financiare complete.

cititor in stele spunea...

Ultima ora







6:41 Opt persoane au murit intr-un accident de elicopter in Brazilia, printre care mai multi politisti


6:30 Bursa din Tokyo a deschis in scadere cu 0,75%


6:03 Faze tari: Asa arata dormitorul unei nimfomane! Are agatate pe pereti prezervative folosite cu poza fiecarui tip; Fenomen OPTIC incredibil aparut pe cerul Chinei!; S-a sinucis de durere ca i-a murit pisica


5:53 Utile: Dieta lui Dumnezeu; Raportul care te ingrozeste! Doctorii te imbolnavesc pentru ca nu fac un lucru pe care si copilul tau il face de 5 ori pe zi; Ametelile pot fi simptomul unor boli grave


5:36 Caru' cu vedete...de la Cancan: Vica vrea sa-l oftice pe Piturca! Isi pune silicoane si ar vrea sa pozeze goala! "Vreau sa vada ce a pierdut!"; Oana Zavoranu revine pe sticla! Va juca intr-o telenovela si va avea doua emisiunii de divertisment; Tanarul amorez al lui Sharon Stone: Nu ma deranjeaza deloc sa fiu considerat "toy boy-ul" lui Sharon Stone


5:14 Politic Show: Ce caută Marga la Externe? Pupat condur Piaţa Kremlin; Fanfaronii din fruntea primăriilor. Cum se câştigă alegerile locale; De ce nu răspunde ministrul Mang acuzaţiilor de plagiat?


4:14 Business Report: Strainii ne cumpara tara la hectar: Cum s-a scumpit pamantul romanesc cu 40% in plina criza; Bosch primeste ajutor de stat de 30 de milioane de euro pentru investitia de la Jucu; Fiscul, la vanatoare de miliardari cu datorii la stat


3:44 Subiectele Zilei: Thierry de Montbrial, specialist in relatii internationale: "In 35 de ani, despre Romania nu s-a vorbit niciodata la Bilderberg"; OZN-ul de la Turda. Descopera locul declarat "Obiectivul turistic nr. 1 al Romaniei"; Prima zi de putere a USL. Discrepante intre vorbele de campanie din opozitie si masurile luate de Guvernul Ponta


2:36 Presa internationala despre finala Europa League: Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie; Principele Felipe ii va tine loc tatalui la finala Ligii Europei; Bucurestiul, un oras al contrastelor; Posesia de droguri se pedepseste cu inchisoarea la Bucuresti


0:45 Scriitorul american Maurice Sendak a murit la varsta de 83 de ani

Anonim spunea...

Participarea Depozitarului Central la "Target2Securities" depinde şi de aderarea României la euro în 2015
Depozitarul Central din Bucureşti a fost singura instituţie din Europa Centrală şi de Est care a semnat, ieri, la Frankfurt, cu Banca Centrală Europeană (BCE) înţelegerea cadru pentru Target2 Securities (T2S), sis-tem aşteptat să intre în funcţiune la 1 ianuarie 2015.
Numai nouă depozitari au semnat documentul, ieri, însă BCE a anunţat că instituţiile care sunt încă în proces de evaluare sunt aşteptate să adere la acord până la 30 iunie 2012.
Dacă instituţiile din Zona Euro au semnat fiecare cu banca centrală din ţara lor, Adriana Tănăsoiu, directorul general al Depozitarului Central, s-a aflat faţă în faţă cu Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, pentru parafarea doumentului.
Potrivit lui Jean-Michel Godeffroy, preşedintele programului Target2 Securities, iniţial, T2S va procesa doar moneda euro, însă acest lucru s-ar putea schimba pe parcurs.
Astfel, participarea efectivă a Depozitarului Central la T2S depinde şi de respectarea obiectivului României de aderare la euro începând cu 2015.
"Dacă termenele anunţate nu vor fi respectate, va trebui să ne adaptăm din mers, să discutăm cu Banca Naţională şi să vedem în ce măsură este fezabil să ducem leul în T2S", a declarat Adriana Tănăsoiu.
Domnia sa a mai spus că Depozitarul Central a fost primul din afara zonei euro care a semnat memorandumul de înţelegere pentru T2S, în urmă cu trei ani, şi că acesta se va afla în primul val de migrare către platforma paneuropeană de decontare.
"Desigur, va trebui să suportăm costul de adaptare la noua tehnologie, însă vom face tot posibilul să menţinem costurile pentru clienţi la nivelurile cele mai scăzute posibil", a mai declarat Adriana Tănăsoiu.
Directorul general al Depozitarului bucureştean a adăugat: "Credem că după aderarea la "Target2Securities" în primul val de migrare, vom fi bine poziţionaţi astfel încât să putem juca un rol important în regiune".
Scopul T2S este să uşureze realizarea tranzacţiilor trasfrontaliere la nivelul celor locale. Printre avantaje se numără scăderea taxelor, creşterea lichidităţii, armonizarea pieţelor. Totodată, T2S ar trebui să crească siguranţa tran-zacţiilor financiare.
Italia, Spania, Germania şi Franţa au dezvoltat programele software necesare T2S, în prezent acestea fiind gata în proporţie de 60%.
Primul depozitar care a semnat înţelegerea pentru T2S a fost cel italian, Monte Titoli.

ADINA ARDELEANU

Anonim spunea...

Galerie imagini (1 imagine)

Semne bune pentru comertul din Romania: marti este a sasea luna la rand de crestere a vanzarilor. Consumul a inceput sa se dezghete serios anul acesta, dovada ca-n primul trimestru a crescut cu mai bine de 4%, fata de aceeasi perioada din 2011.


Cuvinte cheie:
motorinabenzinacarburantiscumpirisoferi


Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primul trimestru din 2012, fata de primul trimestru din 2011, cu 4,5%. De altfel, pe primul trimestru din acest an, cea mai buna performanta o are comertul cu amanuntul al carburantilor, cu o majorare de peste 9%.


Din urma vin puternic vanzarile de produse alimentare, de bauturi si de tutun, care au crescut cu 5,1%. Chiar si produsele nealimentare sunt pe plus: in primele trei luni majorarea a fost de 1,4 %. Cresterea consumului este un indicator pentru cresterea economica. Cresterea consumului ne demonstreaza ca oamenii au mai multa incredere in economie, spun specialistii.