joi, 3 mai 2012

Cite "cinzeci" o fi consumat inainte a a declara cele de mai jos ???

“Să fim bine înţeleşi: trio-ul Voiculescu – Ponta - Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumpărare/racolare de parlamentari pentru că acesta pregătea creşterea salariilor pentru bugetari şi, mai ales, pentru că fostul premier creştea în sondaje”, a declarat Macovei....Ea a susţinut că celor trei le-a fost frică de MRU şi l-au înlăturat. Asta nu se numeşte democraţie, scrie Macovei pe blogul personal, într-o postare intitulată “Le-a fost frică de MRU şi l-au dat jos. Ponta porneşte la drum cu minciuni”.... Monica Macovei este convinsă că Ponta a minţit când a declarat că prioritatea zero a Guvernului pe care îl propune este respectarea legii, fără excepţii, fără derogări şi fără scuze.“Victor Alistar (propus ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenţa şi relaţii cu societatea civilă) este incompatibil cu ocuparea oricărei funcţii publice (inclusiv cea de ministru), incompatibilitate constatată de ANI prin decizia nr. A/1130/I.I./20.07.2009, rămasă definitivă pe 7 august 2009”, a explicat Macovei. Ea susţine că Victor Ponta ştia de existenţa acestor documente, dar a trecut cu vederea. “Înainte de a fi validat de Parlament, aşadar, Guvernul Ponta a pornit la drum cu o minciună şi o propunere care încalcă legea. Scopul acesteia a fost crearea unui minister inutil şi ridicol pentru clientul politic Alistar. Fiecare minister şi agenţie trebuie să ia deciziile în mod transparent, iar asta depinde de ministru/director şi nu de crearea unui alt minister. Ministerul Transparenţei pare scos din «Ferma animalelor»”, susţine Macovei....Alistar nu e o rătăcire de moment a lui Ponta, ci pare să definească începutul de mandat al guvernului USL.
Victor Ponta, a declarat, miercuri, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel. Victor Ponta a precizat că şefii de instituţii deconcentrate vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campanii electorale.  Anterior, surse din partid declaraseră că premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, miercuri, în CExN al PSD, că a luat decizia ca toţi secretarii de stat şi toţi prefecţii să fie înlocuiţi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

6:08 Wall Street inchide fara directie datorita ingrijorarii privind piata muncii in SUA


4:50 Presa in diagonala: Newt Gingrich a abandonat cursa prezidentiala pentru Casa Alba; Confruntarea finala intre Nicolas Sarkozy si Francois Hollande, inaintea turului final al alegerilor prezidentiale; Libia a adoptat o lege care pedepseste elogiile aduse fostului regim condus de Muammar Gaddafi.


4:34 Faze tari: Buzele tale, doua sandale! Video-ul asta te va face sa mori cand o sa intelegi ca alea chiar sunt buzele lui; Un papagal care plecase de acasa le-a spus politistilor adresa stapanei sale; El este barbatul care satisface toate femeile din familie. Si nici una nu se supara


4:01 Utile: Cat trebuie sa dormim pe noapte. Mitul celor opt ore de somn este fals; Un simplu test de sange va depista cancerul de san; Iti rupi o alunita. Afla ce boala risti sa faci


3:39 Caru' cu vedete...de la Cancan: Demeter a vizitat-o pe Sylvia pe 1 mai! Se intalnesc pe ascuns, la ea acasa!; Petru Mircea: "Fiul meu recunoaste vocea Madalinei cand o aude, dar nu m-a intrebat inca nimic! Socrii mei nu-l vor mai vedea niciodata!"; Cu Zavo la psihiatru! Nu o cunosti deloc pe Oana: Dansurile ei erau miscari primitive de durere, tribale! Gesturile cu limba cereau sanul mamei!


3:15 Politic Show: Scrisoare deschisa Domnului Crin Antonescu, Presedintele PNL si candidat desemnat la Presedintia Romaniei; Cat isi va apara USL "dalmatienii"?; Iritare in USL: Voiculescu, un risc pentru Guvernul Ponta


2:38 Business Report: Lipsa de viziune scoate treptat Romania de pe harta energetica europeana; Cele mai ieftine apartamente scoase la vanzare de banci; Peste 7 miliarde de euro, protectia statului de vreme rea; Cea mai mare despagubire RCA din istoria Romaniei


2:03 Subiectele Zilei: Libertatea presei il scoate din minti pe Crin Antonescu; Sebastian Lazaroiu, sociolog: "PSD nu este un fan al suspendarii lui Basescu"; Bombele cu ceas din Guvernul Ponta; Secretele saormei. Junk-food oriental la nivel industrial


0:44 Newt Gingrich a abandonat cursa prezidentiala pentru Casa Alba


Acum o zi Dinamo - "U" Cluj 2-2/ Adrian Cristea a egalat in minutul 90!

Anonim spunea...

Premierul desemnat Victor Ponta şi-a format echipa ministerială şi a deschis drumul promisunilor guvernamentale pentru următoarele şase luni. Cel mai sensibil punct din agenda noului guvern este reîntregirea salariilor bugetare şi restituirea contribuţiilor sociale plătite de pensionari.

Mariana Câmpeanu, ministrul nominalizat al Muncii în Cabinetul Ponta, a fost primul ministru care a intrat în hora majorării salariale. Ea a adus certitudini că salariile vor fi reîntregite cu 15%, în timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul încasat ilegal.

„ Pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv. Termenele se vor stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament", a spus Câmpeanu, la Realitatea TV.

Noul şef al Executivului, Victor Ponta, a ţinut să precizeze, după discuţia cu delegaţia FMI, că deşi creează probleme pentru deficit, reîntregirea salariilor bugetarilor reprezintă pentru el prioritatea capitală. „Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a ţintei de deficit", a spus Ponta.

Anonim spunea...

Pentru un om pus responsabil pe transparenţă, Victor Alistar dovedeşte o remarcabilă lipsă de transparenţă.


Destule sprâncene s-au ridicat la nominalizarea lui Victor Alistar pentru funcţia de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţia cu societatea civilă. Nu cunosc filiera politică sau personală prin care s-a ajuns la această nominalizare. Dar pentru un om pus responsabil pe transparenţa acţiunilor guvernamentale, Victor Alistar dovedeşte o remarcabilă lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte situaţia sa juridică.

Conflictul lui Alistar cu Agenţia Naţională de Integritate e vechi, e complicat şi a otrăvit destul relaţiile instituţionale dintre ANI şi forul său diriguitor, Consiliul Naţional de Integritate, unde unul dintre membri provine din ONG-ul lui Alistar. Dar tocmai pentru că este un diferend complicat, Victor Alistar aduce în apărarea sa crâmpeie de sentinţe şi de proceduri judiciare, relevante sau nu - dar mai degrabă nu. Ne-a luat ceva timp ca să desluşim că Victor Alistar joacă tare la cacealma.

În iunie 2009, ca urmare a unor articole din presă, ANI a demarat o acţiune de verificare a incompatibilităţii în care s-a plasat Victor Alistar câţiva ani în şir, când a fost simultan funcţionar public, avocat şi director de ONG. În 7 iulie 2009, ANI a emis o decizie prin care constata incompatibilitatea şi, potrivit legii, impunea interdicţia ca Alistar să mai ocupe vreme de trei ani funcţii publice numite. Această decizie nu a fost contestată şi a devenit executorie o lună mai târziu.

Anonim spunea...

Dezbaterea televizată dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Franţa, care, potrivit AFP, a fost urmărită de 17,79 de milioane de telespectatori, a însemnat o confruntare a programelor politice, dar şi un schimb constant de replici foarte dure.

gândul vă prezintă principalele declaraţii de miercuri seara:



Hollande: "Vreau să fiu preşedintele unităţii. Francezii s-au opus unul altuia, sunt divizaţi, eu vreau să-i reunesc. Acesta este direcţia schimbării pe care o propun".

Sarkozy: "Am o dovadă al acestui spirit de unitate: nu au existat violenţe pe toată durata mandatului meu. Există cei care vorbesc despre unitate şi cei care o fac".

Hollande: "Domnule Sarkozy, nu o să reuşiţi să faceţi pe victima! Adevăratele victime au fost francezii".

Sarkozy: (răspuns la acuzaţia lui Hollande că îi favorizează pe bogaţi): "Minţiţi. Sunteţi un mic calomniator".

Hollande (despre faptul că Sarkozy l-a acuzat întruna că minte): "Este evident un laitmotiv care ar trebui să fie insuportabil pentru mine, dar care pare a fi o obişnuinţă în vorbele dumneavoastră".

Hollande: "E foarte simplu cu dumneavoastră. Nu e niciodată vina dumneavoastră".