sâmbătă, 19 mai 2012

Preşedintele grec, Carolos Papoulias, a dizolvat Parlamentul ales în urma scrutinului de la 6 mai şi a stabilit data de 17 iunie pentru organizarea de noi alegeri legislative, transmite Associated Press. Decretul prezidenţial care prevede dizolvarea Parlamentului şi stabileşte organizarea de noi alegeri a fost afişat în faţa forului legislativ, care a fost convocat joi şi a avut doar două sesiuni, notează „The Washington Post".
În urma scrutinului de la 6 mai, nicio formaţiune politică nu a obţinut majoritatea parlamentară. Grecii au sancționat dur Noua Democrație (dreapta) și Pasok (socialiști), partide care promovează politicile de austeritate cerute de Uniunea Europeană și de Fondul Monetar Internațional.  Peste jumătate dintre voturi au fost acordate unor formaţiuni care s-au declarat împotriva politicilor de austeritate.
În acest context, toate negocierile iniţiate pentru formarea unui guvern de coaliţie au eşuat. Liderii principalelor partide din Grecia nu au fost de acord nici măcar cu soluţia de avarie propusă în ultimul moment de preşedintele Carolos Papoulias - formarea unui guvern de tehnocraţi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ani la rând Grecia era pe lista destinaţiilor preferate ale germanilor chiar şi în perioadă de criză. În acest an, germanii ocolesc vacanţele în insulele greceşti. Scăderea este de 30% faţă de anul trecut, potrivit agenţiei de turism britanice Thomas Cook, a doua agenţie de turism ca mărime din Europa,transmite AFP, citată de Agerpres.

"În ceea ce priveşte filiala din Germania, cifrele rezervărilor pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 30% faţă de anul trecut, în perioada dinaintea sezonului estival", a declarat Michael Tenzer un reprezentant al agenţiei de turism, pentru publicaţia germană de duminică Euro am Sonntag.

Până la alegerile legislative din Grecia, ritmul în care cetăţenii germani îşi rezervau vacanţe în această ţară a decurs normal. Însă după discuţiile cu privire la organizarea de noi alegeri şi cu privire la eventualitatea ieşirii Greciei din zona euro, turiştii germani au început să fie mai precauţi, în pofida ofertelor promoţionale cu care sunt întâmpinaţi, conform lui Tenzer.