miercuri, 23 mai 2012

BUCURESTI - Camera Deputaților a adoptat, marţi, cu 219 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 9 abţineri, un proiect privind Ordonanţa 33/2007, introducând modificări care prevăd că Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei va trece în subordinea Parlamentului, informează Mediafax.ro. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a precizat că, potrivit acestei reglementări, se desfiinţează Autoritatea Naţională de reglementare în domeniul gazelor, iar atribuţiile, obligaţiile şi personalul acestei autorităţi vor fi preluate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Potrivit lui Chiţoiu, în comisia parlamentară de specialitate s-au introdus amendamente pentru întărirea autonomiei şi independenţei acestei Autorităţi şi anume că ANRE va trece în subordinea Parlamentului, conducerea va fi aleasă de Parlament, iar ANRE va prezenta anual un raport de activitate în comisiile parlamentare de specialitate.
DIN TILHARIILE CLICII DE LA BRUXELLES : Financial Times vorbește despre un ”ajutor secret”, argumentând cu lipsa de transparență în acordarea și utilizarea fondurilor respective. Totuși, de-a lungul timpului au mai fost publicate date referitoare la aceste ajutoare, fără a se specifica mai mult decât suma totală însă. Fondurile de urgență acordate prin acest mecanism au ajutat până acum băncile grecești să evite intrarea în colaps, în condițiile în care retragerile de numerar au ajuns la cote foarte ridicate, iar accesul la finanțare internațională este practic blocat. La fel s-a întâmplat cu Irlanda, atunci când sistemul bancar de acolo a fost la rândul său în pragul colapsului....Banii ar fi fost acordați sub forma unei ”asistențe de lichiditate de urgență” (ELA – emergency liquidity assistance), iar destinatarii, garanțiile colaterale cerute, costurile sau perioada de acordare nu sunt cunoscute de nimeni în afară de părțile implicate.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Politic Show: Candidatii fac promisiuni trasnite; De ce disputa de acum dintre Ponta si Basescu este un deja vu. Ce miza are Romania; Noua majoritate parlamentara ingroapa rezultatele referendumului din 2009. USL in opozitie: vrem 312 parlamentari. USL la putere: vrem peste 480 parlamentari


2:20 Business Report: Romania, de la "El Dorado imobiliar"la "El Dorado al energiilor regenerabile"; Capcanele deprecierii: Ce sa nu faci cand leul scade; De ce umbla Guvernul cu pacura vopsita. Lupta impotriva cisternelor de evaziune; "BCR s-ar putea transforma intr-o groapa fara fund"


2:12 Wall Street, trasa in jos de Grecia. Titlurile Facebook, la doar 31 de dolari


1:47 Subiectele Zilei: Trecutul comunist ascuns al lui Andrei Marga; Din ciocolata in carne. Soia modificata genetic, antidotul foametei sau "bomba" de ucidere in masa?; Palatul lui Videanu din curtea bisericii; Fratia romano-elena de la Foisorul de Foc. Cum sa-ti schimbi viata la 52 de ani


0:33 AFP: Mai multe ONG-uri din Romania critica aspru adoptarea legii votului uninominal majoritar

Anonim spunea...

Radu Banciu: Politica este un lung șir de șarlatanisme, fiecare fură conform legii23:35
Comisia Europeană: Proiect-pilot pentru a îi ajuta pe tineri să se angajeze23:29
Grecia, sub amenințarea naționalismului și extremismului. Europa, din nou îndreptată către politica radicală23:14
Germania va vinde obligațiuni de 5 miliarde: Dobânda va fi de zero la sută23:13
Premierul Victor Ponta, din Afganistan: Militarii români vor fi repatriați când situația va arăta că viețile pierdute n-au fost în zadar22:46
O tânără a decedat la Spitalul TBC Aiud: Familia acuză cadrele medicale de neglijență22:34
Brașov: Patru bărbați, cercetați de polițiști pentru agresarea clienților unui bar22:16
Târgu Jiu: O elevă de 17 ani a fost împușcată de un agent de pază22:09
Siria: Treisprezece șiiți libanezi, răpiți de rebeli22:00
Ioan Andone: Beto, Peralta și De Zerbi vor pleca de la CFR Cluj21:42

motzu spunea...

Totalul impozitelor, taxelor și al CAS-urilor plătite către bugetul de stat în 2011 a fost de 25,5 miliarde de euro. Și totuși, cel mai dinamic sector o duce cel mai prost de la începutul crizei financiare și până în prezent. În scopul identificării celor mai bune soluţii de sprijin pentru IMM-uri, statele membre UE au sintetizat principalele probleme cu care se confruntă în prezent acest sector: întârzierile la plată, în condiţii de reducere a vânzărilor şi, implicit, epuizarea capitalului de lucru; creşterea ratei de insolvenţă a IMM-urilor; dificultatea IMM-urilor de a accesa credite şi alte tipuri de finanţări; fiscalitatea, dubla impozitare în cazul României (impozit pe profit, impozit pe divident etc.).

deputyyyy spunea...

La Parlament, USL a depus modificarea legii referendumului care simplifică demiterea președintelui. Potrivit modificărilor, demiterea președintelui este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetățenilor care au participat la referendum, este textul modificării aduse legii actuale de senatorul PSD Georgică Severin și deputatul PNL Cornel Pieptea.

Propunerea inițiativă a celor doi parlamentari USL a fost depusă luni în Parlament.

Cu numai o lună în urmă, pe 9 aprilie, Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Plenul Camerei Deputaților aprobase, anterior, cu 165 de voturi “pentru”, un vot “contra” și o abținere, reexaminarea Legii privind organizarea și desfășurarea referendumului, stabilind ca demiterea preşedintelui României să fie aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

Anonim spunea...

Oamenii de afaceri se aşteaptă la deteriorarea economiei în perioada următoare, lipsa surselor de finanţare şi a celor pentru investiţii, corupţia şi accesarea fondurilor europene fiind principalii factori care vor afecta economia românească în următorul an, potrivit unui studiu GfK.

"Principalul factor care va influenţa economia în următoarele 12 luni are de-a face cu lipsa surselor de finanţare şi a celor pentru investiţii. Atunci când răspunsurile la această întrebare sunt corelate cu restul evaluărilor liderilor din mediul de afaceri, devine evidentă aşteptarea ca starea economiei să se degradeze. La această aşteptare contribuie sentimentul că se deteriorează calitatea forţei de muncă, că investiţiile (din surse publice, fonduri europene sau surse private) sunt în scădere, că situaţia financiară a populaţiei nu se îmbunătăţeşte şi că productivitatea şi profiturile scad", se arată într-un studiu al Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBLS), efectuată în parteneriat cu compania GfK potrivit Mediafax.

Cercetarea, prezentată miercuri într-o conferinţă, are la bază răspunsurile a 171 de antreprenori şi manageri din România.

Astfel, 77% dintre respondenţi au indicat lipsa investiţiilor ca principalul fenomen economic important care va afecta economia în următorul an, iar 75% au indicat corupţia. Pe locul trei, cu un procentaj de 68%, se află accesarea fondurilor de investiţii, acest factor fiind urmat de pesimismul investitorilor - 68% şi incertitudinea economică - 64%.

Anonim spunea...

Migraţia forţei de muncă este văzută ca o îngrijorare importantă pentru antreprenori, iar educaţia este de asemenea o problemă care le creează angoase. La acestea se adaugă inflaţia şi costurile mari în derularea activităţii pentru mediul de afaceri, precum şi insolvenţa agenţilor economici şi lipsa de capital. Sărăcia, scăderea calităţii vieţii românilor sunt considerate consecinţe dureroase de către antreprenori, într-o măsură mai mare decât în cazul managerilor din companiile mari.

Cercetarea a analizat şi fenomenele interne cu cel mai mare impact asupra economiei României în următoarele 12-18 luni, pe primul loc plasându-se alegerile parlamentare şi locale.

Anonim spunea...

14:32 Ministrul german de externe: Germania propune sase piste pentru a relansa cresterea economica in Europa


14:18 Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afacerir: Lucram la un proiect prin care firmele sa plateasca zero impozit pe diferenta dintre profitul dintr-o anumita perioada si cel din perioada anterioara


14:16 Facebook, ploaie de critici si acuzatii grave dupa intrarea ratata pe bursa


14:09 Raport al Institutului Social Democrat Ovidiu Sincai: Raspunderea pentru realizarea politicii externe revine Guvernului


14:04 VIDEO Eugene Polley, inventatorul primei telecomenzi wireless, a murit la varsta de 96 de ani


13:45 Ministerul Educatiei a publicat programa pentru disciplina optionala "Dezvoltarea abilitatilor de viata"


13:41 Istoria ideii euroasiatice in ultimul secol. De la Trubetkoi la Putin


13:34 Scandal inainte de Olimpiada: Secretarul general al Comitetului Olimpic Ucrainian oferea bilete pe piata neagra


13:31 Fostul premier grec: Nu putem exclude iesirea Greciei din zona euro


13:28 Christine Lagarde: Grecia mai are multe de facut in directia reformelor structurale si colectarii taxelor

Anonim spunea...

14:32 Ministrul german de externe: Germania propune sase piste pentru a relansa cresterea economica in Europa


14:18 Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afacerir: Lucram la un proiect prin care firmele sa plateasca zero impozit pe diferenta dintre profitul dintr-o anumita perioada si cel din perioada anterioara


14:16 Facebook, ploaie de critici si acuzatii grave dupa intrarea ratata pe bursa


14:09 Raport al Institutului Social Democrat Ovidiu Sincai: Raspunderea pentru realizarea politicii externe revine Guvernului


14:04 VIDEO Eugene Polley, inventatorul primei telecomenzi wireless, a murit la varsta de 96 de ani


13:45 Ministerul Educatiei a publicat programa pentru disciplina optionala "Dezvoltarea abilitatilor de viata"


13:41 Istoria ideii euroasiatice in ultimul secol. De la Trubetkoi la Putin


13:34 Scandal inainte de Olimpiada: Secretarul general al Comitetului Olimpic Ucrainian oferea bilete pe piata neagra


13:31 Fostul premier grec: Nu putem exclude iesirea Greciei din zona euro


13:28 Christine Lagarde: Grecia mai are multe de facut in directia reformelor structurale si colectarii taxelor