duminică, 20 mai 2012

Realitatea Europena  :...statistic, trebuia sa existe 7 monede cu putere aproape egala pentru a se putea manipula piata ...dollar, euro, yen, yuan, swis franc, lira sterlina si rubla...., asta pentru ca institutii ca BNR BCE, Fed, etc sa poata incasa comisioane serioase in urma manipularilor pe piata de capital ...eh: euro a fost inventat pentru a facilita preluarea economica a resurselor energetice ale europei de catre rusia si posibila preluare administrativa a tarilor neprotestante ( nebarbarice) de catre germania...pactul ribbentrop -molotov prevede aceasta manevra, ca si dictatul de la Viena ...deci:  rusia a dus la capat preluarea economica, ramine ca germania sa instuie al IV Reich, dupa cum prevede pactul...cit despre Romania, noi stam binisir, cu toate ca ne-a preluat Austria si partial Rusia ( alro, omv- cu actionar lukoil si gazprom...etc). Acum se incerca instituirea unui precedent de preluare administrativa via Grecia - sper sa nu le merga !
Germania are cel mai mare stoc de proprietăţi închiriate din Europa şi germanii preferă în continuare chiria în locul proprietăţii. Circa 54% din populaţia Germaniei locuieşte cu chirie, în timp ce în România procentul este derizoriu, de doar 4%.....In Romania, 97% dintre cetateni sunt proprietari, din care 95% nu au ipoteci...unde mai pui ca majoritatea au si ceva hectare "de la bunica" , conturile din banci cresc in fiecare luna, iar veniturile medii ale celor peste 4 milioane de angajati care primesc bani de la stat ( la vedere sau mascat - SA-uri, companii nationale,etc) sunt peste 3500Euro/luna (poti calcula intrind pe siturile respective si impartind sumele bugetate la rubrica salarii la nr. de angajati)...* germaniei este saraca , comparativ cu cea a romaniei..nu conteaza cit cistigi, conteaza cu cit ramii dupa ce platesti toate obligatiile !
România are cel mai mare procent de proprietari din Europa, circa 96% din populaţie deţinând cel puţin un imobil. Românii sunt urmaţi în clasament de lituanieni, cu 89%, slovaci, tot cu 89%, şi de unguri, cu 87%, potrivit unei statistici Eurostat, de asemenea, cele mai mari venituri  (cu exceptia tarilor Benelux)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Victor Ponta a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că va solicita efectuarea unui control riguros la Transgaz şi Romgaz pentru a vedea cum au fost folosiţi banii în cadrul acestor companii naţionale.

Premierul a afirmat că îşi doreşte să stopeze afacerile făcute pe spatele societăţilor de stat pentru diverse interese politice, relatează citynews.ro.

“Voi cere, în mod sigur, un control riguros, pentru a vedea cum s-au folosit banii de la Romgaz şi Transgaz. Nu-i schimbăm pe directorii PDL-işti cu directorii USL, Romgaz şi Transgaz reprezintă nu doar o bogăţie a Mediaşului şi a Sibiului, ci a intregii ţări, şi trebuie folosită pentru înteaga ţară”, a declarat la Sibiu premierul Victor Ponta.

Începerea controlului la cele două companii a fost discutată deja cu ministrul Economiei, a mai spus Ponta. “E o chestiune de principiu, la care ţin foarte mult, gata cu afacerile pe spinarea societăţilor de stat şi gata cu acele societăţi de stat care sunt puşculite pentru partid”, a mai afirmat premierul.

Anonim spunea...

21:35 De vorba cu Printul Dimitrie Sturdza, un businessman galant, cu "pantofi fara sirete"


21:18 "Europa nu are nevoie de Euro" - Thilo Sarrazin da din nou lovitura cu o carte care promite polemici aprinse


21:04 Ministrul Andrei Marga: Consulii generali de la Milano si Roma au fost rechemati de la post


21:00 Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, s-a intalnit, la Chicago, cu reprezentanti ai conducerii American Jewish Committee, la cererea acestora


20:48 MAE: Niciun roman nu se afla printre persoanele inregistrate decedate in cutremurul din Italia


20:42 Andrei Marga: Constitutia prevede trei actori mari ai politicii externe romanesti: Parlamentul, guvernul si presedintia


20:39 Premierul Ponta in aventurile lui Habarnam


20:21 Elena Udrea: Cred ca a venit momentul sa fac un copil


19:25 Funeriu: Miza financiara a clasei pregatitoare nu e de 50 de milioane de lei, e de cateva miliarde de lei