Statele UE ar putea fi obligate să îşi salveze reciproc băncile, potrivit
unui proiect al Comisie Europene (CE) care marchează un pas important către o
mai mare integrare financiară la nivelul Uniunii, dar care ar putea nemulţumi
unele ţări, în special Germania, relatează Reuters. Situaţia dificilă a băncilor
spaniole şi riscul extinderii problemelor bancare din ţări precum Grecia au dat
un nou impuls unor propuneri amânate ale CE, pentru o lege referitoare la
instituţiile financiare aflate în pericol de faliment. Comisia Europeană va
prezenta propunerile pe 6 iunie.
Germania a prezentat astăzi un plan pentru investiţii de 20 de miliarde de
euro în reţeaua de transport a energiei, parte a procesului de renunţare la
energia nucleară şi înlocuirea acesteia cu producţie din surse regenerabile,
potrivit Reuters.
Guvernul german, autoritatea federală pentru reglementarea transportului de energie şi companiile de transport au prezentat planuri comune pentru 4.000 de kilometri de noi linii de electricitate până în 2022, în vederea susţinerii distribuţiei de energie din surse regenerabile. Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu există cale de întoarcere în privinţa deciziei de a opri utilizarea de energie nucleară şi a descris trecerea drept "dificilă, dar interesantă".
Guvernul german, autoritatea federală pentru reglementarea transportului de energie şi companiile de transport au prezentat planuri comune pentru 4.000 de kilometri de noi linii de electricitate până în 2022, în vederea susţinerii distribuţiei de energie din surse regenerabile. Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu există cale de întoarcere în privinţa deciziei de a opri utilizarea de energie nucleară şi a descris trecerea drept "dificilă, dar interesantă".
10 comentarii:
Guvernul vrea să impoziteze suplimentar bugetarii care câştigă peste 4.500 lei lunar
Socialieri, 20:10
Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta
"Consulatele generale de la Bologna, Trieste şi Milano sunt în permanentă legătură cu autorităţile italiene pentru a afla informaţii despre cetăţenii români. Aceste detalii vor fi actualizate pe măsură ce vom avea informaţii suplimentare", a mai spus Dranga.
Cel puţin 11 persoane au murit marţi dimineaţă într-un cutremur puternic înregistrat în provincia Modena, cu o magnitudine de 5,8 grade potrivit primelor date ale Institutului naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie, relatează postul RAI News24 în pagina electronică.
Două dintre cele şase victime sunt din Mirandola, unde o persoană a murit prinsă sub dărâmăturile locuinţei sale, iar alta sub dărâmăturile unui depozit industrial.
MAE informase, vineri, că în taberele special amenajate de autorităţile italiene pentru sinistraţii cutremurului produs în regiunea Emilia Romagna, săptămâna trecută, pe 20 mai, sunt cazaţi în jur de 50 de cetăţeni români.
Francois Hollande: O intervenţie militară în Siria nu este exclusă23:11
Meci în scopuri caritabile între foste vedete de la Real Madrid şi Manchester United22:51
Anca Boagiu: Venirea USL la guvernare, un furt de putere care destabilizează România22:37
Prințul William va fi numit Cavaler al Ordinului Thristle, cu ocazia zilei sale de naștere22:20
Emil Boc: Colaborarea cu Mihai Răzvan Ungureanu, clarificată după alegerile locale21:46
Emil Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor21:35
Angelina Jolie va lansa o linie de bijuterii în această toamnă21:24
ISU Vrancea a solicitat un elicopter pentru salvarea unui bărbat blocat pe o insulă a râului Putna21:12
Daniel Dăianu, eliberat din postul de consilier de stat pe probleme economice ”din motive personale”20:41
Ucraina: "Acuzațiile de fascism și rasism din partea britanicilor sunt scandaloase"
Robert Mundell, economist şi laureat al premiului Nobel, este considerat tatăl monedei euro datorită muncii sale de pionierat desfăşurată în problematica uniunii monetare. Lucrarea sa fundamentală, "O teorie a celor mai bune pieţe monetare", este un proiect al uniunii monetare.
Totuşi, chiar dacă autorii Tratatului de la Maastricht l-au folosit pe Mundell drept inspiraţie, nu i-au citit lucrările cu atenţie, scrie businessinsider.com.
Nu se poate concura cu blocuri economice mari cum ar fi Brazilia, SUA, China, alte state asiatice care se ridica, decat printr-o uniune si moneda puternica, mai putin cu spatiul monetar fragmentat.
Dupa cate stiu (nu traiesc in SUA) toate statele americane urmeaza in linii mari politica monetara in discutie trasata de Washington, iar in plus de asta am vazut chiar blocaje totale (aproape faliment) ale unor orase intrate in incapacitate de plata (articole larg tratate de presa de specialitate). Europa inca nu are asa ceva si de aceea este situatia care este. Dupa cum zicea si nenea asta, statele trebuie sa renunte la suveranitate intr-o oarecare masura pentru a avea o moneda sanatoasa, iar in plus de asta trebuie sa ai (cel putin la pornire) tari cu atitudine si economii similare.Grecia impreuna cu Germania - 2 poluri opuse.
Studiu: Utilizarea retelelor sociale poate afecta structura creierului
Acum o zi Comitetul pentru Situatii de Urgenta Vrancea a aprobat starea de alerta pentru mai multe comune
Acum o zi Ministerul Educatiei: La clasele pregatitoare nu vor preda cadre didactice debutante
Acum o zi Arheologii bulgari au descoperit o biserica din secolele IV-VI pe coasta Marii Negre
Acum o zi Cea mai veche civilizatie urbana, Harappa, a disparut din cauza schimbarilor climatice - studiu
Acum o zi Ferrari, Maserati si Lamborghini au oprit productia dupa seismul din Italia de 5,8 grade pe scara Richter
Acum o zi Braila: Sapte case au fost inundate si un TIR cu alimente s-a rasturnat din cauza carosabilului umed
Acum o zi In timp ce Franta, Germania si Marea Britanie expulzeaza ambasadorii sirieni, Romania il cheama la MAE sa isi exprime indignarea pentru masacrul din Houla si sa ceara incetarea violentelor
Acum o zi Uniunea impostorilor
Acum o zi Rovana Plumb: Daunele provocate de inundatii vor fi acoperite din Fondul de rezerva al Guvernului, de ANAR si din Fondul de solidaritate al UE
Traficul aerian din Turcia a fost grav afectat, marţi, de o grevă a angajaţilor companiei Turkish Airlines (THY), informează AFP.
Compania a anunţat că 104 zboruri au fost anulate în Turcia şi spre destinaţii externe. Alte numeroase zboruri au întârzieri.
Personalul din sectorul aerian solicită retragerea unui proiect de lege propus de Guvern care interzice organizarea grevelor de către sindicatele din aviaţie.
Alexis Tsipras este total împotriva măsurilor de austeritate, atât de susținute de Angela Merkel, și din această cauză cancelarul german și susținătorii austerității se tem de venirea lui la putere, în Grecia.
Dacă ar veni la conducere, în primul rând ar opri plata datoriilor și ar declara ilegitime pachetele de austeritate negociate cu atâta greutate, așa sună promisiunea lui Tsipras făcută electoratului grec. În plus, el a anunțat că va șterge o mare parte a datoriilor și va naționaliza băncile. Criticii săi îl acuză de populism de stânga. Din această cauză, Alexis Tsipras este pentru adepții austerității pur și simplu „cel mai periculos om al Europei”.
Faptul că Alexis Tsipras a venit marțea aceasta la Berlin, imediat după vizita făcută la Paris, poate fi privit ca o dovadă a noii sale încrederi de sine. La invitația partidului Die Linke [stânga], el vrea să pledeze pentru ideile sale în țara care s-a angajat ca niciun alt stat pentru politica de austeritate.
CDU a semnalat grăbit, în prealabil, că nu este interesată de o discuție cu noul star al stângii, în timp ce SPD era indecisă. Tsipras primește și așa destulă atenție. Imediat ce se apropie de camere în Reichstag, el afișează un zâmbet larg, care pare un pic prea larg pentru viața cotidiană, dar care arată dezarmant în poze.
Înainte de zborul său către Berlin, Tsipras a accentuat într-un interviu faptul că Merkel este, în prezent, „extrem de izolată în Europa” din cauza austerității pe care o susține. El i-a recomandat, în The New York Times, să se orienteze mai degrabă după modelul Obama și programele lui macroeconomice. Astfel pregătește Tsipras o renegociere a angajamentelor luate de Grecia printr-o amplă ofensivă media la nivel internațional.
Piata imobiliara da semne de revigorare, dupa cum arata o statistica referitoare la primele patru luni din acest an.
Astfel, potrivit Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), s-au inregistrat 194.315 de tranzactii imobiliare in intervalul ianuarie – aprilie 2011, in urcare cu aproape 10 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.
„In ceea ce priveste evolutia numarului tranzactiilor imobiliare la nivel national in perioada ianuarie-aprilie a fiecarui an, incepand din 2007, putem spune ca, in urma cu patru ani, s-au inregistrat cele mai slabe rezultate, 159.095, pentru ca un an mai tarziu, in 2008, sa fie atins cel mai mare nivel, 238.672 de tranzactii. In 2009, numarul acestora a scazut la 173.625, insa cresterea a fost reluata in 2010, cand s-au inregistrat 177.240 de tranzactii si a continuat in 2011, cu 194.315 tranzactii”, se arata in comunicatul ANCPI.
Si activitatile de cadastru si publicitate imobiliara au evoluat pozitiv in primele patru luni ale anului.
In aceasta perioada s-au inregistrat peste 1,38 milioane de astfel de operatiuni, mai multe cu peste 185.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Trimiteți un comentariu