miercuri, 2 mai 2012

Cursul de schimb se regaseste intr-o zona de echilibru, care ar putea sa se modifice daca fundamentele se schimba, dar aceasta miscare nu devine evidenta imediat, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu."Nu putem raspunde temerilor decat prin faptul ca suntem aici sa asiguram stabilitatea economica, stabilitatea financiara si a preturilor, si, in conditii de piata, inclusiv stabilitatea cursului, care se defineste ca o stabilitate in conditii de piata. Cursul este determinat in Romania, in esenta, de piata valutara. Vorbim de stabilitatea pietei valutare nu de o fixitate a cursului", a continuat Isarescu, potrivit Mediafax..... Cursul de referinta anuntat de BNR a crescut cu 0,51 bani, la 4,3788 lei/euro, si s-a apropiat de maximul istoric inregistrat saptamana trecuta, dupa ce banca centrala a decis joi sa scada cu 0,25 puncte procentuale nivelul ratei dobanzii de politica monetara, la 5,25% pe an, nou minim istoric. --- Guvernatorul BNR a aratat ca niciodata la banca centrala nu s-a vorbit de praguri sau de un anumit nivel de curs.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Astazi valul de aer foarte cald persista in zona tarii noastre si ne aduce maxime chiar si de 33 de grade. In nord-vest si la munte, spre seara, apar cateva averse.

Ads by INTERNET PROTV
In Dobrogea si in Baragan nici o schimbare in prognoza: cer senin pe tot parcursul zilei si temperaturi ridicate.

Nu zarim norii nici mai sus, in Moldova si in nordul Munteniei. Vantul sufla domol, iar temperaturile depasesc 30 de grade dupa pranz.

Soare foarte generos gasim si in Bucovina si in restul Moldovei. In zona de munte dupa-amiaza e posibil sa cada averse, insotite de descarcari electrice si vant activ.

In Transilvania nordica si in Maramures norii se strang in a doua parte a zilei si vor aduce averse, dar pe spatii restranse.
Maximele urca spre 30 de grade.

In vestul tarii vom avea tot atmosfera insorita si temperaturi mai potrivite pentru o luna de vara.

Vacanta la mare cu toata familia. Ce alegi, Grecia sau Turcia?

Inca o zi frumoasa si calda se anunta in centrul Romaniei. La munte apar ceva conditii de ploaie la apropierea serii.

In sud-vest norii nu se arata, vantul va fi cuminte, iar la amiaza se vor inregistra in jur de 30 de grade.

Sudul tarii are parte de inca o zi exagerat de calda pentru inceput de mai. Soarele va straluci cu putere si va urca mercurul in termometre pana la 33 de grade.

In Bucuresti aceleasi conditii meteo ca ieri: mult soare, vant slab si 32 de grade la orele amiezei. Noaptea va fi placuta, fara nori, cu o minima in jur de 15 grade.

La munte ramanem cu vremea neobisnuit de calda si in general frumoasa. Dupa-amiaza si seara vor fi ceva innorari si averse sporadice, indeosebi in Muntii Apuseni si in nordul Orientalilor. Vantul se va inteti pe timpul ploilor.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Maine, ploile apar in nord si la munte, iar pe timpul noptii in vest si in nord-vest.

Vineri, instabilitatea va afecta jumatatea vestica, unde cantitatile de apa vor fi insemnate si poate sa apara grindina.

Sambata vom avea vreme in general frumoasa in vest si in sud-vest si averse pe arii destul de extinse in rest. Tendinta este de racorire, dar chiar si asa vedeti ca maximele de sambata vor fi de la 20 la 28 de grade Celsius.

Anonim spunea...

Ministrul de Externe demis, Cristian Diaconescu, şi fostul şef al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, Korodi Attila, au afirmat miercuri seară că anularea hotărârii care înfiinţează linia maghiară la UMF Tg. Mureş va avea un impact negativ la nivelul percepţiei capitalelor europene, scrie Realitatea.net.

Diaconescu a ţinut să sublinieze că Guvernul Ungureanu este "singurul Executiv din Europa şi spaţiul euro-atlantic doborât de o moţiune anti-etnică".

"Probabil că dacă dorim să ne uităm atent la sensul valoric şi modul în care România se află astăzi poziţionată, alţii o s-o facă. Dacă nu dorim să ne uităm atent, ne priveşte, alţii o s-o facă, vom constata că acest semnal, sper singular, este preocupant", a completat el, la TVR Info.

Diaconescu s-a declarat convins că, dacă executivul Ponta va anula HG privind UMF Tg. Mureş, decizia va avea un impact serios în exterior. El a spus că, până acum, România era considerată un succes privind raportarea la minorităţi şi era de "neaşteptat" ca o astfel de temă privind restrângerea unor drepturi să revină.

Prezent în emisiune, Attila Korodi, fost preşedinte de politică externă a Camerei Deputaţilor, a comentat că aceste teme sunt sensibile. "Ar fi păcat ca pentru lucruri gratuite să se uite urât la România capitalele europene. Românii nu au nicio vină, numai că unii calculează că aceasta ajută la cariera politică", a comentat el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat miercuri că în prima şedinţă a Guvernului Ponta va fi abrogată Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş.